Jose Mourinho gina Lionelį Messi

Jose Mourinho turi kitokią nuomonę nei FIFA prezidentas Seppas Blatteris ar legendinis Argentinos futbolininkas Diego Maradona.

Geriausiu čempionato žaidėju išrinktas L.Messi sulaukė daug kritikos.<br>AP nuotr.
Geriausiu čempionato žaidėju išrinktas L.Messi sulaukė daug kritikos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2014, 1:36 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:51 PM

Londono „Chelsea“ treniruojantis portugalas įsitikinęs, jog Lionelis Messi pelnytai buvo išrinktas geriausiu 2014 metų pasaulio čempionato žaidėju.

„Jis norėjo laimėti (pasaulio čempionatą – Red.), visiškai negalvodamas apie jokį asmeninį apdovanojimą. Jam visiškai nerūpėjo tapti rezultatyviausiu turnyro žaidėju ir gauti Auksinį batelį ar Auksinį kamuolį, – argentinietį gynė J.Mourinho, pasaulio čempionate buvęs „Yahoo Sports!“ konsultantu. – Jis buvo su savo rinktine, vedamas vienintelio tikslo – perrašyti istoriją. Tai privertė jį šiose pasaulio pirmenybėse žaisti tose aikštės zonose, kurios tikrai nėra jam įprastos“.

Kai po finalo, kuriame Vokietijos futbolininkai per pratęsimą 1:0 palaužė Argentinos rinktinę, FIFA paskelbė, jog „Auksinio kamuolio“ prizas atiteko nė karto į vartus per lemiamą dvikovą nepataikiusiam Argentinos rinktinės kapitonui, futbolo pasaulyje dėl šio pasirinkimo nuvilnijo kritikos banga.

„Tai nėra teisinga, kai kažkas gauna prizą, kurį jis privalėjo laimėti tik dėl rinkodaros reikalų“, – savo tautiečiui skirtu titulu piktinosi D.Maradona.

Prizą geriausiam pasaulio čempionato žaidėjui remia „Adidas“, ir nuo 1998 metų „Auksinis kamuolys“ lyg tyčia visuomet atitenka futbolininkui, turinčiam asmeninę sutartį su šia Vokietijos bendrove. L.Messi taip pat yra reklaminis „Adidas“ veidas.

S.Blatteris taip pat stebėjosi FIFA futbolo ekspertų sprendimu geriausiojo prizą skirti Argentinos rinktinės kapitonui.

„Aš privalau būti diplomatas ar jums pasakyti teisybę? Aš taip pat buvau nustebęs, kai Messi buvo išrinktas geriausiu žaidėju, – per 2014-ųjų pasaulio čempionato uždarymo spaudos konferenciją pripažino FIFA prezidentas. – Bet jeigu atkreipsite dėmesį į turnyro pradžią, jis (Messi) nulėmė ne vieno mačo baigtį ir dėl jo įvarčių Argentina pasiekė finalą“.

J.Mourinho įsitikęs, jog Argentinos rinktinės žaidimo sistema nebuvo palanki L.Messi.

„Aš mačiau, jog Messi nuolatos žaidžia labai „žemai“ (toli nuo varžovų vartų – Red.). Jam nuolatos tekdavo atsilaikyti prieš vieną, du, o po to ir tris gynėjus ir įveikti dvi ar tris varžovų gynybos linijas, – analizavo „Chelsea“ treneris. – Mačiau jį toli nuo jam įprastos veiksmų zonos tarp gynybos linijų ir aikštės vidurio. Argentinos rinktinės žaidimo sistema neleido jam žaisti ten, kur jis geriausiai jaučiasi, todėl tai dar labiau išryškina jo nuopelnus pasaulio pirmenybėse. Visi negali pretenduoti į tokį statusą šiose pasaulio pirmenybėse. Messi čia kovėsi dėl rinktinės, jam nereikia nieko įrodinėti ir mes visi puikiai žinome, koks fenomenalus žaidėjas jis yra“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.