„Žalgiris“ ginkluojasi ir žada atakuojantį futbolą

Pokyčiai sudėtyje, kitokia schema ir stilius – Vilniaus „Žalgirio“ klubas ginklų nesudeda. Nors Čempionų lygos atrankos antrojo turo atsakomosiose rungtynėse „Žalgiris“ 0:2 pralaimėjo Zagrebo „Dinamo“ komandai, Lietuvos čempionai dar tiki savo šansais žengti toliau.

Vilniaus klubo treniruotė.<br>M.Kulbio nuotr.
Vilniaus klubo treniruotė.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2014-07-21 18:32, atnaujinta 2018-02-11 20:08

Tiki šansais

„Galimybės nepraradome“, - šypsojosi Marekas Zubas. „Žalgirio“ strategas antradienį (21 val.) stengsis sumaišyti kortas pirmosiose rungtynėse aiškų pranašumą parodžiusiam „Dinamo“ klubui.

„Aš norėjau, kad po kovos Zagrebe turėtume šansą. Taip ir yra. Žinoma, geriau pralaimėti 0:1 arba sužaisti lygiosiomis, bet galimybė neprarasta. Pažiūrėjus į komandų žaidimą, skirtumus galima sakyti, kad „Dinamo“ favoritai, tačiau nieko dar nepraradome, - sakė M.Zubas. - Dabar žinome, su kuo žaisime. Esame pasirengę. Mums svarbiausia įmušti pirmąjį įvartį.“

Per dvikova su „Dinamo“ turės gerokai pasitempti atakuojantis „Žalgirio“ futbolininkai, kurie buvo visiškai užgožti Kroatijoje. M.Zubas po pralaimėtų rungtynių kalbėjo, kad kai kurie auklėtiniai sužaidė žemiau savo lygio, bet tikisi, jog namų sienos įkvėps žaidėjams kovinės ugnies.

Jos kol kas netrūksta.

„Jeigu pernai čia krito Poznanės „Lech“, tai kodėl šiemet negali kristi „Dinamo“?, - klausė Georgas Freidgeimas. „Žalgirio“ futbolininkui šįkart teks dar daugiau paplušėti – juk žalgiriečiams ne tik reikia mušti įvarčius, bet ir apsaugoti savuosius vartus.

Varžovus atakuos

Pirmosiose rungtynėse „Žalgiris“ stengėsi būti atsargus ir pirmasis kėlinys baigėsi 0:0. Tačiau futbolininkams atlaikyti įtampos nepavyko. Pavargę žalgiriečiai subyrėjo – pasipylė aibė netikslių perdavimų, klaidingų sprendimų.

„Gerai nežaidėme“, - su kartėliu prisimena Jakubas Wilkas. Jis – vienas atakuojančių žalgiriečių, į kuriuos dedama daug vilčių.

Bet ne vien viltimis „Žalgiris“ gyvas. M.Zubas pažadėjo, kad komanda žais daugiau atakuojantį futbolą.

„Reikia rizikuoti, tad keisime strategiją“, - sakė treneris. Ar jis jaučiasi rankose laikąs aštriausią kalaviją?

„Turime tai, ką turime. Zagrebe matėsi, kad nesame pakankamai pavojingi, - aiškino M.Zubas. - Bet mums negalima galvoti, kad turime įmušti tris įvarčius, nes kai tai nutinka, darosi labai sunku. Bet kai įmuši vieną, pakeiti situaciją aikštėje, tada viskas pasidaro daug įdomiau. Čia būtini įvarčiai, o tam reikia puikaus žaidimo priekyje ir gynyboje.“

Padės ir aikštė?

Tų, kurie daug tikėjosi, bet išvydę vaizdą Zagrebe nusivylė buvo nemažai, tačiau G.Freidgeimas sako, kad LFF stadione sirgaliai mėgausis kitokiu reginiu.

„Aš manau, kad šios rungtynės bus visiškai skirtingos. Kroatijoje žaidėme šiek tiek atsargiai, bet dabar neturime ko prarasti. Nežadame visą laiką bėgti į ataką, bet pažadame daugiau atakuojantį futbolą. Vyks kitoks futbolas. Dabar turėsime 90 minučių ir manau, kad parodysime viską“, - sakė gynėjas.

Kiek kitoks futbolas vykti gali ir dėl dirbtinės LFF stadiono vejos, nes „Dinamo“ klubas įpratęs žaisti ant natūralios.

„Taip, - paklaustas, ar danga turės skirtumą, sakė M.Zubas. - Nemanau, kad jiems pavyks žaisti taip lengvai, kaip savojoje aikštėje. Tai tik vienas rodiklis, bet manau, kad tai gali tapti nemažu elementu. Gal ne visose rungtynėse, bet tam tikrais momentais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.