Meistriškumu neprilygęs „Žalgiris“ atsisveikino su Čempionų lyga

Antrojo kėlinio pradžia „Žalgiriui“ susiklostė labai nesėkmingai. Šeimininkai praleido du įvarčius.<br>M.Kulbio nuotr.
Antrojo kėlinio pradžia „Žalgiriui“ susiklostė labai nesėkmingai. Šeimininkai praleido du įvarčius.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2014, 4:36 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:33 PM

Vilniaus „Žalgiris“ stengėsi ištesėti pažadą – žaisti atakuojantį futbolą, tačiau meistriškesni varžovai šeimininkų svajones žlugdė. Antradienį LFF stadione sirgaliai išvydo šiek tiek kitokį „Žalgirį“, tačiau pakeistos schemos ir nusiteikimo nepakako – trūko aštrumo, protingų sprendimų ir paprasčiausios sėkmės. „Žalgiriui“ durys į trečiąjį Čempionų lygos atrankos etapą taip ir neatsivėrė. „ Žalgiris“ atsilaikė visą pirmąjį kėlinį ir netgi surengė keletą pavojingų atakų, bet Zagrebo „Dinamo“ ekipai pralaimėjo 0:2.

Zagrebo komanda pirmąjį mačą laimėjo 2:0.

Pirmąjį įvartį H.Soudani įmušė 47 minutę. Antrasis po poros minučių pasižymėjo J.Šimuničius.

Skaičiai. „Žalgiris“ per rungtynes smūgiavo keturis kartus. Du smūgiai skriejo į vartų plotą. „Dinamo“ atliko devynis smūgius. Penki – į vartų plotą.

„Sudie“. Po mačo sirgaliai trumpam nurimo. „Žalgirio“ žaidėjai jiems dėkojo – plojo pagal sutartą skanduotę. Netrukus jiems atsakė visas stadionas.

Varžytuvės. „Dinamo“ sirgaliai ir LFF stadione buvo padalinti į dvi dalis. Vienoje pusėje – Zdravko Mamičių palaikantys gerbėjai, o kitoje – klubo savininko nekenčiantys sirgaliai. Dar neprasidėjus rungtynėms jie keitėsi piktais žvilgsniais. Kai aikštėje pasirodė „Dinamo“ žaidėjai, vieni – gausesni – sirgaliai iškart skyrė įžeidžiančią skanduotę Z.Mamičiui.

Radybos. Antradienį policijos pareigūnai tikrino „Dinamo“ sirgalius ir viename jų autobuse aptiko savadarbę bombą – sprogmuo buvo prijungtas prie dujų baliono. Kroatai taip pat vežėsi beisbolo lazdų, peilių, atsuktuvų, metalinių strypų.

Vienas „Dinamo“ sirgalių „Lietuvos ryto“ televizijai prisipažino: „Atvykome kelti neramumų“.

BNS: Kitų antradienį pasibaigusių UEFA Čempionų lygos antrojo kvalifikacinio etapo atsakomųjų rungtynių rezultatai (* - pažymėta komanda, patekusi į kitą etapą; skliaustuose - pirmųjų rungtynių rezultatas):

„FK Sutjeska“ (Juodkalnija) - *Tiraspolio „Šeriff“ (Moldova)                0:3 (0:2)

„F91 Dudelange“ (Liuksemburgas) - *Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija) 1:1 (0:4)

Talino „Levadia“ (Estija) - *Prahos „Sparta“ (Čekija) 1:1 (0:7)

*Baku „Karabach“ (Azerbaidžanas) - „Valletta FC“ (Malta) 4:0 (1:0)

*Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) - „FC Santa Coloma“ (Andora) 2:0 (1:0)

„The New Saints“ (Velsas) - *Bratislavos „Slovan“ (Slovakija) 0:2 (0:1)

„HB Torshavn“ (Farerų salos) - *Belgrado „Partizan“ (Serbija) 1:3 (0:3)

„KS Skenderbeu“ (Albanija) - *Borisovo BATE (Baltarusija) 1:1 (0:0)

*Debreceno VSC (Vengrija) - „Cliftonville“ (Šiaurės Airija) 2:0 (0:0)

*Glazgo „Celtic“ (Škotija) - „KR Reykjavik“ (Islandija) 4:0 (1:0)

Rungtynės.

2 min. Žalgiriečiai rungtynes stengėsi pradėti aktyviai. Jau po antrojo lietimo buvo atliktas tolimas perdavimas, bet jis buvo nesėkmingas. Netrukus D.Šemberas kraštu mėgino pasiųsti kamuolį, bet ir vėl ataka sėkminga nebuvo.

3 min. Žalgiriečiams trūko sėkmės, tačiau M.Zubo auklėtiniai palaikė tempą. Treneris anksčiau pabrėžė, kad komanda sieks greitai įmušti įvartį.

5 min. A.Vitkauskas praslydo ir gulėdamas nužvelgė praskriejantį kamuolį – kroatams nedaug trūko iki įvarčio, bet puolėjas kamuolį mušė per aukštai.

8 min. Žalgiriečiai pirmąjį kartą kėlė kampinį, bet kroatų gynyba buvo stipri. Nuo gynybos atšokusį kamuolį greitai gavo D.Šemberas. Jis staigiai jį sugrąžino į ataką, bet žalgiriečiams pritrūko variantų - teko sudėtingai skersuoti kamuolį į baudos aikštelę, kur pavojus nekilo.

11 min. L.Pilibaitis kovojo dėl aukšto kamuolio, bet buvo grubiai pargriautas. Už grubesnį judesį A.Ademi gavo geltoną kortelę. Netrukus žalgiriečiai atakavo - S.Kerla po kampinio smūgiavo galva, bet tai darė netiksliai.

17 min. S.Kerlos klaida vos nekainavo įvarčio. Legionierius lygioje vietoje nusprendė apeiti varžovą, nors savo krašte buvo paskutinis. Netrukus jis krito ant žemės ir „Dinamo“ pasileido į priekį. Kroatai iš dešiniojo krašto atliko skersą žemą perdavimą, tačiau „Žalgirio“ gynėjai spėjo sugrįžti ir atmušti D.Radonjičiaus smūgį. Netrukus vilniečiai išsigando, kai kroatai pakėlė pavojingą kampinį.

20 min. Žalgiriečiai greitai persiorientavo į puolimą ir netrukus J.Wilkas atliko smūgį. Šis nebuvo tiksliausias, bet sukėlė daug problemų varžovams, kai atsimušė į gynėjo nugarą. Netrukus A.Ježina nesugebėjo sugauti kamuolio, suteikdamas viltį žalgiriečiams, bet ištaisė savo klaidą.

22 min. Zagrebo komanda surengė dar vieną itin pavojingą reidą. Sekmė gelbėjo žalgiriečius.

31 min. Žaidimas šiek tiek aprimo - komandos negalėjo tiek ilgai palaikyti aukšto tempo, tačiau aktyvumas išliko. Žalgiriečiai turėjo neblogą progą surengti pavojingą ataką, bet suklydo, o netrukus A.Vitkauskui teko griūti ant žemės. Kamuolys skriejo pro šalį, bet sunerimti privertė.

39 min. J.Wilkas pekėlė kampinį ir tai darė pakankamai tiksliai. Varžovams pavyko kamuolį išmušti už galinės linijos. Po antrojo kampinio žalgiriečiai turėjo progą smūgiuoti iš toli. Tačiau tolimas smūgis sustojo kroatų gynybos linijoje. Netrukus žalgiriečiai kėlė ir trečiąjį kampinį.

Pirmasis kėlinys baigėsi 0:0, tačiau M.Zubas išpildė savo pažadą. „Žalgiris“ žaidė atakuojantį futbolą ir surengė nemažai atakų. Kai kur pritrūko sėkmės, kai kur – teisingų sprendimų, tačiau žalgiriečiai turėjo progų. Jų gavo ir „Dinamo“ ekipa. Nuo šios sėkmė nusisuko. Sirgaliai turėjo būti patenkinti žaidimu, nors įvarčių ir neišvydo. Kita vertus, „Žalgiris“ nepasižymėjo ir bendru rezultatu pralaiminėjo 0:2.

46 min. Dinamo komanda neskubėjo – išlaukė momento ir netrukus technika įmušė pirmąjį įvartį – 1:0.

49 min. J.Šimuničius bėgo savo žaidėjų link ir visi apsikabino, kai futbolininkas kampinį užbaigė smūgiu galva – 2:0.

61 min. Vilniaus komanda turėjo nuostabią progą, kai išėjo tryse prieš vieną gynėją. Tačiau sirgaliams teko susiimti už galvos. J.Wilkas nesugebėjo nei perduoti kamuolį, nei įveikti varžovo. Jis tiesiog iššvaistė progą, nes nepriėmė sprendimo.

65 min. L.Pilibaitis paliko aikštę. Jį pakeitė A.Žulpa.

66 min. D.Šemberas smūgiavo į vartus. Smūgis pavojingas nebuvo. Tai antrasis žalgiriečių smūgis į vartų plotą.

72 min. A.Švrljuga priartėjo prie baudos aikštelės ir pamatė įkertantį komandos draugą, tačiau užuot perdavęs kamuolį, jis pirštų galais jį stumtelėjo gynėjui į kojas.

76 min. D.Šemberą pakeitė P.Janušauskas.

81 min. Žalgiriečius išgelbėjo virpstas.

87 min. A.Vitkauskas nusipelnė plojimų, kai atrėmė pavojingai varžovo galva smūgiuotą kamuolį.

88 min. Visas stadionas ėmė šaukti, kai kamuolys atsidūrė „Dinamo“ vartuose, bet netrukus aistruoliai nutilo. Teisėjas užfiksavo pražangą S.Nyuiadzi.

***

Starto sudėtys. „Žalgiris“: A.Vitkauskas, D.Šemberas (kapitonas), G.Freidgeimas, Adi, J.Wilkas, A.Švrljuga, S.Kerla, P.Komolovas, S.Nyuiadzi, E.Vaitkūnas, L.Pilibaitis.

„Dinamo”: E.Ibanezas, J.Šimuničius (kapitonas), D.Ferreira, D.Antoličius, R.Ribeiro, D.Radonjičius, A.Ademi, M.Pjaca, Eduardo, M.Brozovičius, J.Šimunovičius.

Žinutė. M.Zubas pirmadienį per spaudos konferenciją demonstravo pasitikėjimą savimi ir pabrėžė, kad komanda neturi, ko prarasti, tad ketina pakeisti braižą. „Žaisime atakuojantį futbolą. Mums svarbiausia įmušti pirmąjį įvartį. Ši kova bus kitokia“, - žadėjo „Žalgirio“ treneris.

Mačas. Tačiau įvykdyti užduotį taip lengva nebus. „Žalgiris“ per pirmąsias rungtynes pirmąjį kėlinį atsilaikė (0:0), bet antrajame įtampa tapo per sunki. Ar pralaimėjimą lėmė nesėkmės? Tikrai ne. To priežastimi tapo žemesnis komandos lygis, tad visiems futbolininkams teks labai pasitempti, kad priverstų „Dinamo“ ekipą šeimininkams leisti diktuoti madas.

Sirgaliai. UEFA delegatams šios rungtynės – nemenkas galvos skausmas. Įtampą kelia situacija dėl sirgalių, bet tai nėra „Žalgirio“ gerbėjai „Pietų-IV“. Dėl saugumo stadione ir už jo sunerimta dėl Europoje garsios „Bad Blue Boys“ grupuotės. Šie „Dinamo“ gerbėjai yra pamėgę kelti riaušes ir netgi turi tam priežastį – neapykantą klubo vadovui Zdravko Mamičiui. „Bad Blue Boys“ neramumus kelia ir dėl to, kad apsunkintų gyvenimą klubui ir priverstų Z.Mamičių palikti ekipą.

Vadovas. Z.Mamičiaus pavardę dauguma Zagrebo „Dinamo“ aistruolių taria kaip keiksmažodį. rivačiu žaisliuku futbolo komandą pavertęs 55 metų kroatas jau daugybę metų varo gerbėjus iš proto. Nuo 2003 metų „Dinamo“ šeimininkaujantis kroatas pakeitė per 15 trenerių, kol prie komandos vairo paskyrė savo brolį. Kovoti su Z.Mamičiumi drįsta ne kiekvienas. Kroatijos žiniasklaida bandė užčiuopti Z.Mamičiaus saitus su mafija, kritikuoti šeimos hierarchiją tituluotame klube.

Koks buvo Z.Mamičiaus atsakas? Spaudos konferencijoje prieš visas kameras „Dinamo“ savininkas kelias minutes plūdo žurnalistą riebiais keiksmažodžiais, berdamas net ir baisiausius žodžius apie žiniasklaidos atstovo motiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.