Futbolo turguje – nauji rekordai

Madrido „Real“ aprangą apsivilkęs Jamesas Rodriguezas tapo penktu brangiausiu futbolininku istorijoje. Už Kolumbijos rinktinės puolėją Ispanijos klubas „Monaco“ komandai sumokėjo 80 mln. eurų, remdamasis „Associated Press“ informacija rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Pasaulio čempionate spindėjęs J.Rodriguezas pateko į „Real“ klubą.<br>AP nuotr.
Pasaulio čempionate spindėjęs J.Rodriguezas pateko į „Real“ klubą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 28, 2014, 9:38 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:52 PM

Vasaros futbolo turgus pastebimai atkuto pasibaigus pasaulio čempionato Brazilijoje.

Pastarąją savaitę Kolumbijos rinktinės puolėjas J.Rodriguezas apsivilko Madrido „Real“ aprangą. Ispanijos klubas su 23-ejų kolumbiečiu pasirašė 6 metų sutartį.

Ispanai negaili milijonų

„Real“ neatskleidė, kiek kainavo rezultatyviausias 2014-ųjų pasaulio čempionato žaidėjas, bet Ispanijos žiniasklaida teigia, jog madridiečiai „Monaco“ klubui sumokės 80 mln. eurų išpirką. Prancūzams artimi šaltiniai teigė, jog išpirkos suma su visomis išmokomis siekia net 90 mln. eurų. Pernai vasarą J.Rodriguezas su „Monaco“ buvo pasirašęs 5 metų sutartį, o šio klubo savininkas rusų oligarchas Dimitrijus Rybolovlevas už kylančią žvaigždę „Porto“ ekipai sumokėjo 45 mln. eurų.

„Real“ prezidentas Florentino Perezas ketino į sandorį su „Monaco“ įtraukti dar vieną savo komandos žaidėją, bet Angelis di Maria, Sami Khedira, Pepe ir Diego Lopezas atsisakė tapti savotiška mainų moneta ir palikti Madridą. J.Rodriguezas Madride turėtų uždirbti apie 7 mln. eurų per sezoną.

Pabrango 35 mln. eurų

Didžiausiu pasaulio čempionato atradimu tapęs kolumbietis per pastaruosius metus pabrango net 35 mln. eurų. Neabejotina, jog daugiausia įtakos tam padarė sėkmingas J.Rodriguezo žaidimas Brazilijoje.

„Real“ šią vasarą jau pasirašė sutartis su Vokietijos rinktinės saugu 24-erių Toni Kroosu (iki 2020 m.) ir Kosta Rikos rinktinės vartininku 27-erių Keyloru Navasu (iki 2018 m.) – dar dviem pasaulio čempionate spindėjusiais futbolininkais. Ne vienas reikšmingas sandoris futbolo rinkoje buvo galutinai baigtas dar vykstant kovoms Brazilijoje. Taip ispanas Cescas Fabregasas iš „Barcelona“ persikėlė į Londono „Chelsea“, o prancūzas Bakary Sagna – į „Manchester City“ klubą.

Urugvajietis Luisas Suarezas pasirašė sutartį su „Barcelona“, čilietis Alexis Sanchezas – su Londono „Arsenal“, kroatas Mario Mandzukičius – su Madrido „Atletico“, o Ispanijai atstovavęs natūralizuotas brazilas Diego Costa – su „Chelsea“ iš karto po to, kai jų rinktinės baigė pasirodymą pasaulio pirmenybėse.

Čempionatai kelia kainą

2006 ir 2010 metais didžiausia žaidėjų migracija taip pat prasidėjo jau nurimus pasaulio čempionato aistroms.

Bet dauguma ryškiausių žvaigždžių klubus 2006-ųjų vasarą pakeitė tik po to, kai Vokietijoje baigėsi pasaulio pirmenybės. Ruudas van Nistelrooy („Manchester United“) ir Juanas Antonio Reyesas („Arsenal“) tuomet persikėlė į Madrido „Real“, o Zlatanas Ibrahimovičius – iš Turino „Juventus“ į Milano „Inter“.

2010-aisiais ši tendencija tik dar labiau sustiprėjo.

Jau vykstant pasaulio čempionato kovoms Madrido „Real“ sutarė su Lisabonos „Benfica“ dėl Angelio di Marios perėjimo.

Ispanai pranešė apie komandos naujoką jau kitą rytą po to, kai Argentinos rinktinė pateko į ketvirtfinalį.

„Manchester City“ vadovai tuomet įsigijo Davidą Silvą iš „Valencia“ ir Yayą Toure – iš „Barcelona“ ekipos, taip ir po pasaulio pirmenybių pratęsdami švaistymąsi pinigais žaidėjų turguje. (AP, LR)

10 brangiausių pasaulio futbolininkų

1. Cristiano Ronaldo 94 mln. eurų iš „Manchester United“ – į Madrido „Real“ 2009 m.

2. Garethas Bale’as 91 mln. iš „Tottenham Hotspur“ – į Madrido „Real“ 2013 m.

3. Neymaras 86,2 mln. iš „Santos“ – į „Barcelona“ 2013 m.

4. Luisas Suarezas 81 mln. iš „Liverpool“ – į „Barcelona“ 2014 m.

5. Jamesas Rodriguezas 80 mln. iš „Monaco“ – į Madrido „Real“ 2014 m.

6. Zinedine’as Zidane’as 75 mln. iš Turino „Juventus“ – į Madrido „Real“ 2001 m.

7. Zlatanas Ibrahimovičius*70 mln. iš Milano „Inter“ – į „Barcelona“ 2009 m.

8.Kaka 67,2 mln. iš „AC Milan“ – į Madrido „Real“ 2009 m.

9.Edinsonas Cavani 64 mln. iš „Napoli“ – į „Paris Saint Germain“ 2013 m.

10.Luisas Figo 61,7 mln. iš „Barcelona“ – į Madrido „Real“ 2000 m.

*Už Z.Ibrahimovičių „Barcelona“ sumokėjo 45 mln. eurų ir dar atidavė Milano klubui žaidėją Samuelį Eto’o, kurio išpirkos kaina tada buvo vertinama 25 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.