Čempionų lygos atranka: G. Arlauskio drama ir „Arsenal“ šventė

Trečiadienį penkiais mačais baigėsi Čempionų lygos atrankos etapas. Sėkmingai baigėsi Londono „Arsenal“ komandos košmaras. Arsene'o Wengero auklėtiniai per pirmąjį mačą išvykoje nesugebėjo palaužti Stambulo „Besiktas“ ekipos, kai dvikova baigėsi 0:0.

„Arsenal“ ir „Besiktas“ mačas.<br>AP nuotr.
„Arsenal“ ir „Besiktas“ mačas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-28 00:33, atnaujinta 2018-01-30 18:04

Namuose „Arsenal“ jautė įtampą, tačiau šventė ne itin lengvą pergalę – 1:0. Kanonierių sirgalius į orą pakėlė ir džiaugsmo banga visus užliejo Alexis Sanchezas. Būtent jo įvartis „į varžovų rūbinę“ lėmė „Arsenal“ pergalę.

A.Sanchezas įmušė per pirmojo kėlinio pirmąją pridėto laiko minutę. „Arsenal“ turėjo ir daugiau progų, tačiau 75 minutę suteikė vilčių „Besiktas“ ekipai.

Būtent tada M.Debuchy gavo antrąją geltonąją kortelę ir buvo priverstas palikti aikštę.

Intriga laikėsi Ispanijoje, kai susitiko Bilbao „Athletic“ ir „Napoli“ komandos. Pirmasis jų mačas baigėsi 1:1, tačiau šįkart „Athletic“ laimėjo 3:1 ir taip pat gavo vietą Čempionų lygoje.

„Napoli“ savo sirgaliams vilčių suteikė dar 47 minutę, kai įmušė M.Hamšikas. Tačiau vėliau prarado kontrolę.

Šou surengė A.Adurizas. Jis į italų vartus įmušė 61 ir 69 minutėmis. 74 minutę pasižymėjo Ibai. Į Čempionų lygą pateko Lėverkuzeno „Bayer“ komanda. Ji namuose 4:0 sutriuškino danų „Kobenhavn“ komandą. Vokiečiai laimėjo bendru rezultatu 7:2.

Į pagrindinį etapą pateko ir švedų „Malmo“ klubas, pirmąjį mačą „Salzburg“ ekipai pralaimėjęs 1:2. „Malmo“ komanda namuose laimėjo 3:0.

Neįtikėtiną nervų antplūdį teko išgyventi vartininkui Giedriui Arlauskiui. Kai tik atrodė, kad jis ir Bukarešto „Steaua“ komanda jau žengia į Čempionų lygos grupių etapą, „Ludogorec“ ekipa sumaišė kortas. Į Bulgariją „Steaua“ atvyko pirmąjį mačą laimėjusi 1:0, tačiau atsakomosiose rungtynėse pralaimėjo po baudinių serijos (0:2).

Praktiškai visą atsakomąjį mačą rezultatas buvo 0:0 ir jis tenkino Rumunijos komandą. G.Arlauskiui sekėsi apsaugoti vartus, bet 90 minutę Wandersonas privertė lietuvį traukti kamuolį iš tinklo.

Prireikė pratęsimo, tačiau ir per jį komandos santykių neišsiaiškino. Beje, „Ludogorec“ ekipa 119-ąją minutę prarado žaidėją, kai vartininkui V.Stojanovui buvo parodyta raudona kortelė.

Tad „Ludogorec“ ekipos vartus per baudinius gynė aikštės žaidėjas. Tai nepakišo kojos „Ludogorec“ komandai, kuri ir žengė į kitą etapą.

Čempionų lygos lemiamo atrankos etapo paskutinieji mačai

„Arsenal“ - „Besiktas“ 1:0. A.Sanchezas (45+1).

75 min. Šeimininkų žaidėjas M.Debuchy gavo antrąją geltonąją kortelę.

„Athletic“ - „Napoli“ 3:1. A.Adurizas (61, 69), Ibai (74)/ M.Hamšikas (47).

„Bayer“ - „Kobenhavn“ 4:0. S.Heung-min (2), H.Calhanoglu (7), S.Kieslingas (31 – 11 m baudinys, 65).

„Malmo“ - „Salzburg“ 3:0. M.Rosebergas (11 – 11 m baudinys, 84), M.Erikssonas (19).

„Ludogorec“ - „Steaua“ 2:0 (po baudinių serijos). Wandersonas (90).

119 min šeimininkų vartininkas V.Stojanovas gavo raudoną kortelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.