Cristiano Ronaldo: „Futbolas - pragariškai sunkus darbas“

Cristiano Ronaldo auskarai Monake spindėjo ryškiausiai. Madrido „Real“ klubo portugalas neslėpė džiaugsmo, kai buvo pirmą kartą išrinktas geriausiu Europos futbolininku, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, atstovavęs mūsų šaliai UEFA rinkimuose.

Madrido „Real“ ir Portugalijos rinktinės puolėjas C.Ronaldo pirmąsyk per karjerą laimėjo geriausiam Europos sezono žaidėjui skirtą UEFA prizą.<br>AP nuotr.
Madrido „Real“ ir Portugalijos rinktinės puolėjas C.Ronaldo pirmąsyk per karjerą laimėjo geriausiam Europos sezono žaidėjui skirtą UEFA prizą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Aug 31, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 9:12 AM

Ketvirtas kartas jam pagaliau nemelavo.

Trejus metus paeiliui C.Ronaldo patekdavo į galutinį finalininkų trejetą, bet visą laiką būdavo priverstas nuryti nusivylimo piliulę, kai finišo sprinte jį aplenkdavo kiti.

29-erių portugalas niekuomet nemėgo pralaimėti, todėl nenuostabu, kad Monake ketvirtadienio vakarą vėl užlipęs ant Grimaldi forumo scenos jis net keliskart iš džiaugsmo sumojavo sugniaužtais kumščiais, kai UEFA prezidentas Michelis Platini paskelbė geriausio Europos futbolininko rinkimų rezultatus.

„La Decima“ – dešimtąją Europos karūną – Madrido „Real“ padėjęs laimėti puolėjas buvo išrinktas geriausiu 2013–2014 m. sezono Senojo žemyno žaidėju.

„Jūs čia visi žurnalistai? Dėkui, vaikinai. Šį kartą jūs balsavote tikrai gerai“, – gera nuotaika tryško Cristiano, atėjęs su „Best Player in Europe“ prizu į nugalėtojui skirtą spaudos konferenciją.

Laureatą rinko žurnalistai

Geriausią Europos sezono futbolininką rinko 54 žurnalistai – po vieną iš visų UEFA priklausančių valstybių.

Grimaldi forume jie elektroninės sistemos „on-line“ režimu turėjo pasirinkti vienintelį savo favoritą iš trijų pretendentų.

Už 27 balsus surinkusio C.Ronaldo nugaros liko Miuncheno „Bayern“ vartininkas Manuelis Neueris (18 balsų) ir „Bayern“ puolėjas olandas Arjenas Robbenas (9).

Ketvirtą kartą surengtoje prestižinėje apklausoje Lietuvai pirmąsyk atstovavo „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupė, pakeitusi iki tol balsavusį 15min.lt portalą.

Ausyse švytėjo auskarai

Kol M.Platini neatplėšė voko su laureato vardu, Grimaldi forume tvyrojo intriga.

Bet dar prieš rinkimus C.Ronaldo triumfą buvo galima nuspėti.

Kai auskarus su spindinčiais deimantais į abi ausis įsivėrusi „Real“ žvaigždė pasirodė Grimaldi forumo salėje, akimirksniu sulaukė išskirtinio dėmesio.

Trijų asmens sargybinių nuolat saugomas portugalas visus traukė lyg magnetas.

Kol M.Neueris ir A.Robbenas ramiai laukė netrukus prasidėsiančios šventės, C.Ronaldo kantriai raitė autografus ir fotografavosi asmenukėms su jį apspitusiais UEFA svečiais ir žurnalistais, kurie vėliau spaudė ir lemtingą balsavimo mygtuką.

Nieko keista, jog daugumą kerinti „Real“ žvaigždė po to rinkimuose surinko tiek pat balsų, kiek šešėlyje likę ir jokios apsaugos neturėję abu jo varžovai kartu sudėjus.

Geriausias ir internautams

Europos žurnalistai Monake patvirtino ir lrytas.lt skaitytojų sprendimą.

Oficialių UEFA rinkimų išvakarėse lrytas.lt surengė savo apklausą, norėdamas išsiaiškinti, kas labiausiai vertas geriausio Europos futbolininko vardo.

Po dvi savaites trukusio balsavimo lrytas.lt skaitytojai geriausiu žaidėju taip pat išrinko C.Ronaldo. Lietuviškoje apklausoje portugalas surinko 35,86 proc., A.Robbenas – 35,62 proc., M.Neueris – 28,52 proc. balsų.

– Cristiano, kaip jaučiatės pirmąsyk išrinktas geriausiu Europos futbolininku? – C.Ronaldo po triumfo Monake klausė UEFA rinkimuose dalyvavę žurnalistai.

– Nuostabiai. Juk tokį asmeninį apdovanojimą visuomet smagu pelnyti.

Tai atpildas už sunkų 12 mėnesių darbą. Šis prizas atrodo labai gražiai, todėl jis tikrai papuoš mano muziejų (C.Ronaldo Madeiroje turi savo vardu pavadintą futbolo muziejų. – Red.).

Dabar atiduosiu jį savo broliui, kad saugiai nuvežtų. Ten jis tikrai ras savo vietą.

Didžiuojuosi, kad laimėjau, bet pirmiausia noriu padėkoti komandos draugams. Be jų neįmanoma laimėti tokių trofėjų.

Dėkoju visiems žurnalistams, balsavusiems už mane.

– Kaip vertinate pastarąjį savo sezoną?

– Tai buvo tiesiog svajonių sezonas. Laimėjau daug trofėjų – ir asmeninių, ir su komanda.

Esu patenkintas tuo, ką nuveikiau. Aišku, su nacionaline komanda pasaulio čempionate nepavyko nuversti kalnų, bet tai – futbolas.

Neįmanoma visuomet išlikti viršūnėje.

– Kuo patobulėjote per pastaruosius 12 mėnesių ir ką norėtumėte patobulinti per būsimuosius 12 mėnesių?

– Esu profesionalus futbolininkas ir nuolat turiu tobulėti. Ne tik per 12 mėnesių, nes kitaip išsilaikyti viršūnėje labai sunku.

Kiekvieną sezoną nuolat laimėti trofėjus tikrai nelengva. Man pavyko laimėti FIFA Aukso kamuolį, o dabar – ir „UEFA Best Player in Europe“ prizą.

Bet turiu nuolat stumti save į priekį ir visą laiką dirbti 100 procentų. Tai nėra lengva. Tai milžiniškas darbas visus metus. Daug rungtynių, kelionių, treniruočių, traumų.

Patikėkite, tai – pragariškai sunkus darbas. Bet tokiomis akimirkomis, kai laimi tokius prizus, supranti, kad tas pasiaukojimas ir aistra nenuėjo veltui.

Daug kas žaidžia futbolą, daug kitų žaidėjų yra viršūnėje, todėl laimėti tokį trofėjų tiesiog nuostabu.

Mano vietoje dabar galėjo būti daug žaidėjų, tokių kaip M.Neueris ar A.Robbenas, nes jie taip pat žaidė puikiai. Šį kartą laimėjau aš, todėl esu laimingas.

– Ilgai lauktą „La Decima“ Madrido „Real“ laimėjo Lisabonoje, o jūs Čempionų lygos finale įmušėte įvartį. Ar triumfuoti gimtinėje maloniau?

– Tai buvo fantastiški metai visais atžvilgiais.

Madride jautėme milžinišką spaudimą būtinai laimėti. Nuolat girdėjome: „La Decima“, „La Decima“.

Laimėti Čempionų lygos finalą Portugalijoje, kai stadione susirinkę visi draugai ir šeima, – pats geriausias įmanomas scenarijus.

– 2008-aisiais laimėjote pirmąjį Aukso kamuolį, kai dar vilkėjote „Manchester United“ aprangą. Kuo dabartinė sėkmė rinkimuose primena tuos laikus?

– Šie titulai labai panašūs. Sunku net įžvelgti skirtumų.

Kai nugalėjau 2008-aisiais, su „Manchester United“ klubu laimėjome Čempionų lygą, Anglijos čempionų titulą, o aš buvau rezultatyviausias žaidėjas Europoje.

Šiemet vėl viskas taip pat. Tačiau dabartinė pergalė ypatingesnė vien dėl Madrido „Real“ istorijos.

Nenoriu nuvertinti „Manchester United“ pergalės Čempionų lygoje, bet „Real“ klubui „La Decima“ reiškė tikrai daugiau.

Visi žaidėjai Madride nuolat jaučia milžinišką spaudimą.

– Šią vasarą „Real“ papildė būrys naujokų. Kaip juos vertinate?

– Tai nuostabūs žaidėjai. Visi – ir vartininkas Keyloras Navas, ir Jamesas Rodriguezas, ir Toni Kroosas – yra fantastiški žaidėjai.

Jie įrodė savo vertę pasaulio pirmenybėse – vienose svarbiausių futbolo varžybų. Esu 100 proc. įsitikinęs, kad jie labai padės „Real“ komandai.

C.Ronaldo rezultatai rinkimuose

2013 m.: 3-ioji vieta (3 balsai)/1. F.Ribery, 2. L.Messi.

2012 m.: 2-oji vieta (17 balsų)/1. A.Iniesta, 3. L.Messi.

2011 m.: 3-ioji vieta (3 balsai)/1. L.Messi, 2. Xavi.

Europos balsai

C.Ronaldo (27): Austrija, Azerbaidžanas, Bosnija ir Hercegovina, Kroatija, Danija, Anglija, Ispanija, Suomija, Farerų salos, Gibraltaras, Graikija, Vengrija, Airija, Izraelis, Italija, Kazachstanas, Makedonija, Juodkalnija, Šiaurės Airija, Lenkija, Portugalija, Rumunija, San Marinas, Slovėnija, Švedija, Ukraina, Velsas.

M.Neueris (18): Albanija, Belgija, Bulgarija, Kipras, Estija, Gruzija, Vokietija, Islandija, Lichtenšteinas, Lietuva, Liuksemburgas, Latvija, Malta, Škotija, Serbija, Šveicarija, Slovakija, Turkija.

A.Robbenas (9): Andora, Armėnija, Baltarusija, Čekija, Prancūzija, Moldova, Olandija, Norvegija, Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas