Medikai reikalauja 3 minučių pertraukėlės, kad įvertintų traumą

FIFA medicinos komiteto vadovas nori pertraukėlių futbole. Pirmadienį per FIFA konferenciją buvo išreikštas pageidavimas, kad teisėjas galėtų sustabdyti rungtynes trims minutėms, jog gydytojai galėtų apžiūrėti futbolininko galvą, jeigu įtariamas smegenų sukrėtimas.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2014, 6:20 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:43 PM

Šių metų pasaulio čempionate FIFA sulaukė daugybės kritikos ir buvo spaudžiama imtis veiksmų, kad žaidėjai būtų geriau saugomi nuo tokių smūgių. Brazilijoje buvo užfiksuoti penki smegenų sukrėtimo atvejai, o dviem iš jų žaidėjai netgi mėgino likti aikštėje.

Komiteto pirmininkas Michelis D'Hooghe'as vėliau šį mėnesį sieks, kad UEFA ir FIFA vykdomieji komitetai priimtų griežtas taisykles, remdamiesi medikų nurodymais.

„Esmė paprasta. Jeigu žaidėjas patiria smegenų sukrėtimą, prie jo pribėga ekipos medikas ir jis turi per 20 sekundžių priimti sprendimą. Tai tiesiog neįmanoma, kai tokios situacijos, - „Associated Press“ sakė M.D'Hooghe'as. - Mes norime suteikti šansą gydytojui atlikti rimtą tyrimą. Norime suteikti daugiau galių, nes matėme pasaulio čempionate, kai medikas prašydavo keitimo, žaidėjas pašokdavo ir sakydavo „Ne, ne“. Tada treneris ir sakydavo: „Tęsk žaidimą.“

M.D'Hoodghe'as teigė, kad gydytojai turėtų nuspręsti, ar žaidėjas gali tęsti rungtynes, o ne treneris.

„Tai specifinė situacija. Manome, kad trys minutės – tinkamas laikas gerai įvertinti galvos traumą ir pažiūrėti, ar futbolininkas gali žaisti. Nėra tokio metodo, kad per dešimt sekundžių nustatytum, ar trauma rimta, - tikino jis. - Jeigu žaidėjas nukrenta, o tada jam sukasi galva – jis gali žaisti, ar ne? Kokia rizika, jeigu jis žais, nes galvos sutrenkimas gali sukelti labai rimtų bėdų? Atsakymams turėtų pakakti trijų minučių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.