NATO karius stadione egzaminavo Šiaulių futbolininkės

Ketvirtadienį į centrinį Šiaulių stadioną susirinkę futbolo mėgėjai išvydo neįprastą reginį – karines uniformas į sportinę aprangą iškeitusius kariškius aikštėje egzaminavo Lietuvos futbolo čempionės Šiaulių „Gintra-Universitetas“ futbolininkės.

Draugiškame turnyre triumfavo Šiaulių „Gintra-Universitetas“ futbolininkės.<br>V.Dambrausko nuotr.
Draugiškame turnyre triumfavo Šiaulių „Gintra-Universitetas“ futbolininkės.<br>V.Dambrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-09-11 21:33, atnaujinta 2018-02-09 16:24

„Čempionių iššūkis NATO kariams“ pavadintame draugiškame turnyre su šiaulietėmis futbolininkėmis jėgas išbandė Portugalijos NATO karių, Kanados NATO karių ir Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės komandos.

Kadangi šiame mini turnyre rungtynės truko ne pusantros valandos, o tik pusvalandį (buvo žaidžiami du kėliniai po 15 minučių) varžybos ilgai neužtruko.

Prireikė baudinių serijos

Pirmieji jėgas su „Gintros-Universiteto“ futbolininkėmis išmėgino Portugalijos NATO kariai.

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi be įvarčių, todėl komandoms teko stoti prie vienuolikos metrų atžymos. "Gintros-Universiteto" merginos pademonstravo meistriškumą ir seriją laimėjo rezultatu 5:4.

Kitose pusfinalio rungtynėse Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės komanda rezultatu 3:0 privertė pasiduoti Kanados NATO karius.

Pirmąsias rungtynes pralaimėjusios komandos susikovė dėl trečiosios vietos. Visas rungtynes aikštėje dominavę portugalai susikurtų progų realizuoti nesugebėjo, todėl ir šiose rungtynėse prireikė baudinių serijos. Joje laimė šypsojosi portugalams, kurie ir iškovojo trečiąją vietą.

Finale „Gintros-Universiteto“ ekipos merginos susikovė su Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės futbolininkai.

Nors pirmieji į priekį išsiveržė kariškiai, merginos nebuvo linkusios jiems nusileisti ir išlygino rezultatą. Rungtynėms pasibaigus lygiosiomis nugalėtoją išaiškino vienuolikos metrų baudiniai.

Čia vėl geriau sekėsi „Gintros-Universiteto“ merginoms, kurios baudinių seriją laimėjo rezultatu 5:4 ir tapo turnyro nugalėtojomis.

Merginų laukia svarbios rungtynės

Idėja surengti tokį turnyrą kilo Šiaulių „Gintra-Universitetas“ futbolo klubo vadovams.

Šiomis varžybomis norėta atkreipti sirgalių dėmesį ir užsitikrinti jų paramą per spalio 8-ąją vyksiančias UEFA moterų čempionų lygos šešiolikfinalio rungtynes su Prahos „Sparta“.

Tarp 32 stipriausių Europos moterų futbolo komandų Šiaulių „Gintra-Universitetas“ pateko namuose laimėjusi Čempionų lygos atrankos turnyrą.

Kariškiams padovanojo 200 bilietų

„Patekti tarp 32 stipriausių Europos futbolo komandų dar nepavyko nė vienai Lietuvos komandai. Norint žengti toliau reikia ir sirgalių palaikymo. Tikimės, kad mūsų komandos palaikyti per šias varžybas susirinks bent pusantro tūkstančio žiūrovų.

Surengdami turnyrą su NATO bei Lietuvos kariškiais norėjome užsitikrinti ir jų paramą. Kariškiams padovanojome 200 bilietų. Tikimės, kad mūsų merginų per šias varžybas ateis palaikyti ir daugiau kariškių.

Sumanymas mesti iššūkį NATO kariams gimė ir norint populiarinti moterų futbolą bei išmėginti jėgas su mūsų žiniomis gerai futbolą žaisti mokančiais Portugalijos ir Kanados junginių kariškiais.

Nes Lietuvos čempionate per šimtą įvarčių įmušusios ir nė vieno nepraleidusios Šiaulių „Gintra-Universitetas“ futbolininkės sau lygiaverčių varžovų kaip ir neturi“, - portalui lrytas.lt sakė Šiaulių „Gintra-Universitetas“ komandos direktorius Mantas Radavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.