„Ekranas“ į Klaipėdą vyksta gerai išanalizavęs „Atlantą“

Po dviejų savaičių pertraukos į stadionus vėl grįžta A lygos batalijos, o Panevėžio „Ekranas“ šeštadienį išvyks į uostamiestį, kur A lygos XXVI ture trečią kartą šiemet jėgas išmėgins su „Atlantu“.

Panevėžio ekipos treniruotė.<br>fkekranas.lt nuotr.
Panevėžio ekipos treniruotė.<br>fkekranas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 7:15 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:12 PM

Šių rungtynių svarba - neįtikėtinai didelė. Abi ekipos žengia viena šalia kitos ir "Ekrano" pergalės atveju įtampa tarp šių komandų pasiektų naują lygį. Tuo tarpu jei laimėtų "Atlantas", varžovai jau nutoltų nuo panevėžiečių 5 taškais.

Abi komandos pertrauką pasitiko geromis nuotaikomis: „Atlantas“ namuose 4:0 įveikė „Šiaulius“, o mėlynai raudoni „Aukštaitijos“ stadione 2:1 palaužė „Trakų“ futbolininkus.

Pirmojo rato kova nestokojo įvarčių bei gražios kovos: Klaipėdoje mačas baigėsi lygiosiomis 2:2 (2:1). Panevėžiečiai buvo priversti du kartus vytis varžovus, o įvarčius Panevėžio komandai įmušė Elivelto ir Tomas Dapkus.

Ne mažiau atkakli kova virė ir Panevėžyje birželį ir tuomet ekraniečiai išplėšė pergalę 2:1 (0:1). Klaipėdiečiai ir vėl pirmieji išsiveržė į priekį, tačiau ekraniečiai antrajame kėlinyje atsitiesė, o pergalę garantavo Luko Kochanausko ir Dovydo Norvilo įvarčiai.

Šių komandų dvikovos jau senokai yra patekusios į Lietuvos futbolo istoriją, kadangi tiek daug kartų tarpusavyje nėra žaidusios jokios kitos ekipos, o šį šeštadienį įvyksianti dvikova bus jau 117-oji. Klubai, savo istoriją datuojantys nuo praėjusio amžiaus 7-to dešimtmečio pradžios, šalies aukščiausiame čempionate susitiko 116-kartų (!). Iki tol 51 pergalę iškovojo Panevėžio ekipa, 31 kartus komandos išsiskyrė taikiai, 34 kartus „Ekranas“ turėjo pripažinti „Atlanto“ pranašumą. 168 pelnyti įvarčiai į „Atlanto“ vartus, praleista 125 tikslūs smūgiai.

"Atlanto" komandoje rezultatyvumu išsiskiria Evaldas Razulis, pasižymėjęs 10 kartų. Marius Papšys įmušė 8 įvarčius, po 6 sykius kamuolį į vartų tinklą siuntė Rokas Krušnauskas, Donatas Kazlauskas ir Tadas Eliošius. Pastarieji du futbolininkai pasižymėjo ir įvarčiais į "Ekrano" vartus, tačiau T.Eliošius varžovų komandoje šeštadienį neturėtų rungtyniauti, nes yra patyręs rankos traumą. Dėl geltonų kortelių diskvalifikacijos nežais ir vienas "Atlanto" gynybos ramsčių Kazimieras Gnedojus.

Kokios rungtynės žiūrovų laukia Klaipėdos centriniame stadione? Viską bus galima pamatyti šeštadienį, 18 valandą. Dvikovą tiesiogiai transliuos ir LRT Kultūros kanalas.

V. Dambrauskas: „Atlantą“ išanalizavome gerai“

Panevėžio „Ekranas“ po dviejų savaičių pertraukos grįžta į A lygos kovas ir rudenį pasitinka didelės svarbos maču su Klaipėdos „Atlantu“. Pergalės atveju ekraniečiai aplenktų uostamiesčio ekipą ir pakiltų turnyro lentelėje į penktą vietą. Prieš būsimą mačą mintimis apie jį pasidalino komandos vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas.

- Baigiasi A lygos pertrauka dėl rinktinių mačų, kaip komanda ją išnaudojo?

- Nieko ypatingo ir specifinio – ruošiamės kitoms A lygos rungtynėms. Darėme tai, ką darome viso sezono metu. Aišku, truputį išmušė iš vėžių tai, kad mūsų trys futbolininkai buvo išvykę į jaunimo rinktinę, kurie yra tvirti „Ekrano“ pagrindo žaidėjai. Taip pat buvo po porą tokių futbolininkų, kurie dėl ligos ar nedidelės traumos praleido keletą treniruočių. Šiuo metu esame pagrindinės sudėties ir, manau, neblogai pasiruošę mačui su „Atlantu“.

- „Ekranui“ rungtyniaujant su „Atlantu“, Panevėžio ekipos balansas yra teigiamas, tai parankus varžovas?

- Šį sezoną taip sudėliotas tvarkaraštis, kad „Atlantas“ žaidžia vieną turą anksčiau su tomis pačiomis komandomis, su kuriomis vėliau žaidžiame mes. Jei šį turą turėtume žaisti su „Žalgiriu“, „Atlantas“ su juo būna sužaidęs ankstesniame ture.

Taigi, nagrinėdami varžovus, gerai išstudijuojame ir „Atlantą“. Aišku, Lietuvoje su ta pačia komanda žaidžiant 4 kartus per sezoną, sportininkai vieni kitus gerai pažįsta. Galbūt mūsų sudėties pokyčiai neleidžia varžovams mus geriau išanalizuoti. Mes tikrai visas komandas gerbiame ir analizuojame vienodai. Tačiau „Atlantą“ truputį geriau pažįstame. Tas turi įtakos bendram rungtynių rezultatui.

- Varžovų gretose nežais Kazimieras Gnedojus, ar tai didelis nuostolis aikštės šeimininkams?

- Nėra tokia jau didelė netektis. „Atlantas“ turi daug futbolininkų, jų ilgas atsarginių suolelis. Žinau, kad uostamiesčio futbolininkai žaidė draugišką mačą su Rygos „Daugava“ ir rungtyniavo dvejomis sudėtimis. Mūsų suolelis tikrai trumpas, netgi tie futbolininkai, kurie rungtyniauja, neturi daug patirties. Manau, „Atlantas“ dėl vieno futbolininko netekties tikrai neturėtų nukentėti.

- Ar pradžiugino jus rinktinėje žaidusių futbolininkų pasirodymas?

- Be jokių abejonių. Esu laimingas, kad žaidėjai, su kuriais tu dirbi kiekvieną dieną, išvažiuoja į rinktinę, gauna šansą ten. Ypač pradžiugino Edvardo Tamulevičiaus įvartis į Velso vartus. Mums, komandos treneriams, tai nebuvo didelis siurprizas, nes iš tikrųjų tai talentingas žaidėjas, kuris, visų pirma, jei pats to norės, tikrai gali eiti toli.

Dovydas Norvilas yra vienas rinktinės lyderių, jo žaidimas tiek su Anglija, tiek su Velsu, buvo tikrai geras ir solidus. Gaila, kad jam nepavyko pasižymėti mače su Velsu. Turėjo tikrai du gerus momentus. Kaip jis žaidė rinktinėje yra didelis žingsnis į priekį. Saugas supranta, kaip turėtų žaisti jo pozicijos žaidėjas – daug agresyviau, stengtis pelnyti įvarčius, atsidūrė tose vietose, kur galėjo pelnyti įvartį.

D. Norvilas: „Rungtynės Klaipėdoje man visada ypatingos“

Panevėžio „Ekrano“ vienas lyderių saugas Dovydas Norvilas poilsio per A lygos pertrauką neturėjo: futbolininkas žaidė dvejas paskutines Lietuvos U-21 rinktinės rungtynes. Tiek kovoje su anglais, tiek su Velsu, D.Norvilas buvo viena kertinių komandos figūrų ir turėjo ne vieną šansą pasižymėti. Futbolininkas ketvirtadienį turėjo lengvą treniruotę, o penktadienį rimtai ruošėsi kovai su Klaipėdos „Atlantu“.

- Kaip jautiesi sugrįžęs po jaunimo stovyklos rungtynių?

- Buvo tikrai dvi sunkios rungtynės. Grįžome, turime atgauti jėgas ir šeštadienį mūsų laukia tikrai sunkios rungtynės prieš „Atlantą“. Abu rinktinės mačus vertinu tikrai teigiamai. Manau, galėjome sužaisti dar geriau, rezultatai nėra blogi. Viskas buvo mūsų rankose, šiek tiek nepasisekė. Realiai šio ciklo rinktinės uždarymas nebuvo prastas, pavyko.

- Ar spėjai atgauti jėgas?

- Ketvirtadienį jaučiausi žymiai geriau, o trečiadienį tikrai dar reikėjo poilsio, jautėsi pavargę raumenys, skaudėjo koją. Penktadienį visa jėga dalyvavau treniruotėje, o šeštadienį – išvyka į Klaipėdą.

- Išvykoje su varžovais Panevėžio komanda sužaidė lygiosiomis, namuose – laimėjo. Ar „Atlantas“ parankus varžovas „Ekranui“?

- Na, mūsų treneriai tikrai gerai paruošia mus kiekvienoms rungtynėms, ne išimtis ir būsimas mačas su „Atlantu“.

- Esi kilęs iš uostamiesčio, ar sugrįžimas ir mačas prieš „Atlantą“ kelia sentimentus?

- Rungtyniauti Klaipėdoje, ypač senajame stadione, tikrai malonu ir smagu. Paprastai susirenka nemažai žiūrovų, tad visada noriu pasirodyti kuo geriau ir sužaisti gerą mačą. Laukia tikrai įdomi, atkakli dvikova, kurioje, manau, netrūks įvarčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.