Korteles už pinigus rodę Gruzijos futbolo teisėjai - areštinėje

Gruzijoje – didžiausias šalies futbolo istorijoje korupcijos skandalas. Aštuoni futbolo teisėjai areštuoti už tai, kad pardavinėjo informaciją apie savo veiksmus – rodomas geltonąsias ir raudonąsias korteles - ir gaudavo už tai po 2000-2500 JAV dolerių atlygį.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Sep 25, 2014, 2:33 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 5:09 PM

Pasak newsgeorgia.ru, keturi areštuoti teisėjai yra nacionalinės kategorijos arbitrai.

Statė už kortelių skaičių

Gruzijos vidaus reikalų ministerijos pareiškime teigiama, kad teisėjams buvo mokami honorarai už informaciją, kiek geltonųjų ir raudonųjų kortelių jie parodys rungtynių metu.

„Pagal šią schemą kaltinamieji sudarydavo kitiems piliečiams galimybę laimėti pagal iš anksto padarytus statymus lažybų kontorose. Tyrimo turimais duomenimis, į šią schemą buvo įtraukta ir daugiau teisėjų, kurių atžvilgiu vykdomas tyrimas“, - sakoma pareiškime.

Tyrėjai futbolo teisėjus kol kas įvardijo tik vardais – tai nacionalinės kategorijos teisėjai Otaras Ch., Iraklijus U., Mamuka U. Ir Temurazas Ch., pirmosios kategorijos teisėjai Aleksandras G. ir Zviadas A., nacionalinės kategorijos teisėjo asistentas Onise M ir FIFA arbitras Tornikė G.

Tyrimas truko pusantrų metų

Pasak worldsport.ge, Gruzijos futbolo federacijos (GFF) prezidentas Domenti Sičinava pareiškė, kad teisėjų sulaikymas yra bendro federacijos ir vidaus reikalų ministerijos pusantrų metų darbo rezultatas.

„Esu laimingas, kad turime korupcijos įrodymų. Tikimės, kad surasime ir tuos, kurie tarėsi su teisėjais“, - sakė D.Sičinava.

GFF prezidentas neatmetė galimybės, kad į korupcijos schemą buvo įtraukti ir žaidėjai.

Teisėjų komiteto vadovas patvirtino, kad vienas sulaikytųjų yra FIFA teisėjas Tornikė Gvanceladzė.

„Mes nuolat gauname informaciją iš UEFA apie įtartinus mačus. Jei kuris nors klubas paminėtas įtartinuose mačuose tris kartus, federacija gali jį nubausti“, - sakė GFF prezidentas Rezo Arveladzė.

Gruzinas švilpė ir Vilniuje

T.Gvanceladzei – vos 28 metai, FIFA teisėjo kategoriją jis gavo pernai.

Jaunas teisėjas šiemet liepos 10 dieną teisėjavo Europos lygos atrankos mačui tarp Podgoricos „Budučnost“ (Juodkalnija) ir „Folgore“ (San Marinas), kuris baigėsi 3:0.

O prieš tai birželio 5 dieną jis dirbo Vilniuje per Europos jaunimo (iki 21 metų) čempionato atrankos rungtynes tarp Lietuvos ir Moldovos rinktinių. Lietuviai šį mačą pralaimėjo 0:3. Arbitras iš Gruzijos įspėjo du lietuvius ir 1 moldavą.

Iš viso per 7 tarptautines rungtynes šis teisėjas parodė 32 geltonąsias ir 2 raudonąsias korteles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.