Čempionų lyga: „Real“ išsigelbėjo, „Juventus“ klupo Madride

„Galatasaray“ sirgalių į aikštę mesti fakelai Londone sustabdė mačą su „Arsenal“.<br>AP nuotr.
„Galatasaray“ sirgalių į aikštę mesti fakelai Londone sustabdė mačą su „Arsenal“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2014, 9:50 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 10:47 PM

Antrajame Čempionų lygos ture išvykose pirmi kamuolius iš vartų tinklo netikėtai traukė Madrido „Real“ ir „Liverpool“ futbolininkai, bet išsikapstė tik ispanai. Turino „Juventus“ patyrė pirmąjį pralaimėjimą šį sezoną. Stambulo „Galatasaray“ sirgaliai Londono „Arsenal“ dominavimą palydėjo į aikštę mestais deglais, o įvarčiai nekrito tik Sankt Peterburge. Tai – įdomiausi įvykiai iš antrojo turo A-D grupių rungtynių.  

Į B grupės viršūnę įsiveržė „Real“ ekipa, Bulgarijoje 2:1 tik po atkaklaus šeimininkų pasipriešinimo palaužusi Razgrado „Ludogorec“ pasipriešinimą.   

Tuo tarpu „Liverpool“ nelauktai slystelėjo Šveicarijoje, kur 0:1 neatsilaikė prieš „Basel“ ir užleido „Real“ į pirmąją vietą.   

Centrinėje turo dvikovoje Madrido „Atletico“ komanda trenerio Diego Simeone sugrįžimą po diskvalifikacijos pažymėjo pergale 1:0 prieš iki šiol neklupusį Turino „Juventus“. 

 Londono „Arsenal“ puolėjo Danny Welbecko neišgąsdino nei Stambulo „Galatasaray“ gynyba, nei deglus į aikštę mėtę turkų aistruoliai – tris įvarčius pelniusio puolėjo vedami „Arsenal“ Londone triumfavo 4:1, nors pusvalandį žaidė dešimtyje. 

Baudiniai. Per 15 minučių „Real“ puolėjas Cristiano Ronaldo atliko net du 11 metrų baudinius. Rungtynių su „Ludogorec“ 10-ąją minutę jo smūgiuotą kamuolį atrėmė bulgarų vartininkas V.Stojanovas, bet kai teisėjas skyrė dar vieną baudinį, 24-ąją minutę portugalas nebeklydo. 

Per visą karjerą C.Ronaldo atliko 52 baudinius, įvarčiais nesibaigė septyni bandymai. Čempionų lygoje puolėjas įmušė jau 69-ąjį įvartį ir vienu aplenkė „Barcelona“ lyderį Lionelį Messi. Tiesa, C.Ronaldo dar atsilieka nuo pirmaujančio Raulio (71 įvartis).

Ugnis. 36-ąją rungtynių Londone minutę „Galatasaray“ sirgaliai sustabdė mačą. Iš daugiatūkstantinės turkų tribūnos į stadioną skriejo degantys fakelai. Aistruoliai buvo nepatenkinti aikštėje matytu reginiu – „Arsenal“ užtikrintai pirmavo 2:0.

„Hattrickas“. „Galatasaray“ gerbėjus į neviltį labiausiai varė vienas „Arsenal“ futbolininkas - Danny Welbeckas. Dėl mažo įvarčių skaičiaus dažnai kritikuojamas puolėjas į turkų vartus kamuolį pasiuntė net tris kartus ir taip tėškė antausį visiems skeptikams.

Prakeiksmas. „Liverpool“ – ne pirmieji, neįveikę „Basel“ klubo. Šveicarijos ekipa prieš Anglijos komandas Čempionų lygoje neklumpa jau septyneriose rungtynėse iš eilės. Ši serija prasidėjo dar prieš 12 metų. 

Nepralaimi. „Zenit“ šį sezoną dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo. Rusai sužaidė 15 rungtynių.

A grupė:

Madrido „Atletico“ – Turino „Juventus“ 1:0. A.Turanas (75).

„Malmo“ – Pirėjo „Olympiakos“ 2:0. M.Rosenbergas (42, 82).

B grupė:

„Basel“ – „Liverpool“ 1:0. M.Strelleris (52).

Razgrado „Ludogorec“ – Madrido „Real“ 1:2. Marcelinho (6)/ C.Ronaldo (24 iš 11 m), K.Benzema (77).

C grupė:

Sankt Peterburgo „Zenit“ – „Monaco“ 0:0.

Lėverkuzeno „Bayer“ – Lisabonos „Benfica“ 3:1. S.Kiesslingas (25), H.Sonas (34), H.Calhanoglu (63 iš 11 m)/ E.Salvio (62).

D grupė:

Briuselio „Anderlecht“ – Dortmundo „Borussia“ 0:3. C.Immobile (4), A.Ramosas (70, 79).

Londono „Arsenal“ – Stambulo „Galatasaray“ 4:1. D.Welbeckas (22, 30, 52), A.Sanchezas (41)/ B.Yilmazas (61).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.