Diego Simeone atgaivino Ispanijos čempionus

Po diskvalifikacijos ant suolo grįžęs treneris D.Simeone padėjo „Atletico“ ekipai įveikti Italijos čempionus.
Po diskvalifikacijos ant suolo grįžęs treneris D.Simeone padėjo „Atletico“ ekipai įveikti Italijos čempionus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-03 08:09, atnaujinta 2018-01-28 18:59

Bausmę atlikęs ir ant suolo sugrįžęs Diego Simeone akimirksniu pakeitė savo vadovaujamos komandos veidą. Argentiniečio trenerio vedami Madrido „Atletico“ futbolininkai vėl žaidžia galingai.

Kai jis rėkauja greta atsarginių suolo, viskas yra kitaip.

Tuo dar kartą turėjo progos įsitikinti ir „Atletico“ varžovai, ir gerbėjai.

Ispanijos čempionai šeštadienį šalies lygos rungtynėse 4:0 sutriuškino „Sevilla“ klubą, o trečiadienio vakarą per Čempionų lygos mačą 1:0 įveikė ir Turino „Juventus“ futbolininkus.

Europoje dabar jau nebeliko įvarčių nepraleidusios ekipos.

Vicente Calderono stadione pirmąjį pralaimėjimą šį sezoną patyręs „Juventus“ iki tol net 6 mačus iš eilės (Italijos pirmenybėse ir Čempionų lygoje) buvo išsaugojęs sausus savo vartus.

Antradienį Paryžiuje nutrūko ir 7 mačų „Barcelona“ komandos serija, kai ji Čempionų lygoje 2:3 nusileido „Paris Saint-Germain“ futbolininkams.

Strategas atliko bausmę

„Atletico“ pergalė prieš nepramušamus Italijos čempionus dar kartą įrodė, kokią milžinišką įtaką Madrido komandai ir jos gerbėjams turi D.Simeone.

44-erių argentinietis grįžo ant suolo šeštadienį per mačą su „Sevilla“, kai Ispanijoje baigėsi jam skirta penkerių rungtynių diskvalifikacija.

D.Simeone sulaukė griežtos bausmės, nes per Supertaurės dvikovą su Madrido „Real“ (1:0, 1:1) kibo į atlapus teisėjo asistentui. „Atletico“ treneris dar turės praleisti 4 mačus šiose varžybose, bet jau gali vadovauti komandai Ispanijos lygoje.

Šeštadienį D.Simeone vėl šimtus kartus strikinėjo prie atsarginių suolo, keitė žaidėjus ir energingais rankų mostais audrino V.Calderono stadiono tribūnas.

90 minučių trukęs trenerio šou buvo efektyvus, nes iki tol Ispanijos lygoje klimpęs „Atletico“ sutriuškino „Sevilla“.

„Be jokių abejonių, mums nepaprastai svarbu, kai jis sėdi ant suolo. Jis yra mūsų vedlys ir mūsų lyderis, – neslėpė „Atletico“ saugas Tiago. – Viskas yra kitaip, kai jo nėra greta.“

Komandai grąžino dvasią

Už praeities nuodėmes D.Simeone buvo priverstas praleisti ir pirmąsias šio sezono Čempionų lygos rungtynes.

Argentinietis nebuvo kartu su komanda, kai „Atletico“ Pirėjuje 2:3 pralaimėjo „Olympiakos“, nes buvo nubaustas dėl savo elgesio per 2014-ųjų finalą Lisabonoje.

Bet jis sugrįžo, o „Atletico“ per pastaruosius mačus su „Sevilla“ ir „Juventus“ vėl priminė tą čempionišką 2013–2014 m. sezono komandą.

„Colchoneros“ vadinami Madrido futbolininkai kiekvieną akimirką vėl buvo kupini pasiaukojimo ir ryžto, kuris padėjo jiems tapti Ispanijos čempionais ir patekti į Čempionų lygos finalą.

Kai D.Simeone perėmė komandos vairą, „Atletico“ gynyba vėl tapo ideali, o varžovų spaudimas po visą aikštę patvirtino, kad madridiečiai vėl trokšta pergalių.

„Jo pagalba mums yra labai tiksli, – po pergalės prieš „Juventus“ aiškino vidurio gynėjas Diego Godinas. – Kai treneris yra greta aikštės, jis sugeba įžvelgti tas detales, kurias jam sunku matyti sėdint tribūnose.

Be to, būdamas šalia jis gali pasakyti savo pastabas.

Mums labai svarbu jį nuolat jausti šalia.“

Sirgaliai atleido

Jausti trenerį ne mažiau svarbu ir „Atletico“ gerbėjams V.Calderono stadiono tribūnose.

Pergalė prieš „Juventus“ padėjo visiems užmiršti tą nepasitenkinimo kupiną švilpimą, kuris prieš porą savaičių išlydėjo komandą po mačo su Vigo „Celta“ (2:2) šalies pirmenybėse. Tuomet jau atrodė, kad D.Simeone medaus mėnuo su „Colchoneros“ sirgaliais baigėsi.

Bet 55 tūkst. žiūrovų V.Calderono stadione trečiadienio naktį vėl audringais plojimais išlydėjo trenerį, kai jo auklėtiniai įveikė svečius iš Turino, kurie buvo laimėję visus šešis pirmuosius sezono mačus.

Atrodo, kad D.Simeone sugrįžo ant suolo tinkamiausiu laiku. („L’Equipe“, LR)

Čempionų lyga. 2-asis turas

A grupė. Madrido „Atletico“ – Turino „Juventus“ 1:0 (0:0). A.Turanas (74).

„Malmo“ – Pirėjo „Olympiakos“ – 2:0 (1:0). M.Rosenbergas (42, 82).

Rikiuotė: 1. „Juventus“ – 3 tšk., 2. „Atletico“ – 3, 3. „Malmo“ – 3, 4. „Olympiakos“ – 3.

B grupė. Razgrado „Ludogorec“ – Madrido „Real“ 1:2 (1:1). Marcelinho (6)/C.Ronaldo (25 iš 11 m), K.Benzema (77). C.Ronaldo („Real“, 11) neįmušė 11 m baudinio (11).

„Basel“ – „Liverpool“ 1:0 (0:0). M.Strelleris (52).

Rikiuotė: 1. „Real“ – 6, 2. „Liverpool“ – 3, 3. „Basel“ – 3, 4. „Ludogorec“ – 0.

C grupė. Lėverkuzeno „Bayer“ – Lisabonos „Benfica“ 3:1 (2:0). S.Kiesslingas (25), Heung-Min Sonas (34), H.Calhanoglu (64 iš 11 m)/ E.Salvio (62).

Sankt Peterburgo „Zenit“ – „Monaco“ 0:0.

Rikiuotė: 1. „Zenit“ – 4, 2. „Monaco“ – 4, 3. „Bayer“ – 3, 4. „Benfica“ – 0.

D grupė. Briuselio „Anderlecht“ – Dortmundo „Borussia“ 0:3 (0:1). C.Immobile (3), A.Ramosas (69, 79).

Londono „Arsenal“ – Stambulo „Galatasaray“ 4:1 (3:0). D.Welbeckas (22, 30, 52), A.Sanchezas (41)/B.Yilmazas (63 iš 11 m).

Rikiuotė: 1. „Borussia“ – 6, 2. „Arsenal“ – 3, 3. „Galatasaray“ – 1, 4. „Anderlecht“ – 1.

6

Tiek mačų iš eilės Europos turnyruose Madrido „Atletico“ futbolininkai laimėjo prieš Italijos klubus. Be „Juventus“, jie du kartus įveikė „Milan“ ir Romos „Lazio“, kartą – „Udinese“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.