F.Totti lipa ant žaizdos: kaltina „Juventus“ nesąžininga pergale

„Roma“ veteranas F.Totti buvo įsiutęs po pralaimėjimo.<br>AP nuotr.
„Roma“ veteranas F.Totti buvo įsiutęs po pralaimėjimo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2014, 4:43 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 10:03 AM

Sekmadienį didysis Italijos futbolo čempionato „Seria A“ mūšis tarp lyderių Turino „Juventus“ ir „Roma“ sukėlė daugybę audrų. Pergalę 3:2 galiausiai šventė čempionų titulą ginanti „Juventus“ ekipa, kuri į „Roma“ vartus mušė du 11 metrų baudinius. Vieną 11 m baudinį teisėjas skyrė ir į šeimininkų vartus, rašo goal.com.

Po rungtynių „Roma“ klubo ikona Francesco Totti neišlaikė nervų. 38 metų veteranas pareiškė, kad „Juventus“ pergalę šventė tik dėl teisėjo Gianluca Rocchi prasto darbo. F.Totti pabrėžė, kad G.Rocchi nesugebėjo laiku pamatyti nuošalėje stovinčio Arturo Vidalio. Būtent pražiopsojus šį momentą buvo įmuštas pergalę lėmęs įvartis.

„Mes čia atvykome žaisti ir tai darėme gerai, bet teisėjas sudėliojo rungtynes. Siaubinga, kad tenka tai sakyti, bet tokie dalykai daug metų daro įtaką futbolą, – įsiutęs priešais „Sky Sport“ kameras kalbėjo F.Totti. – „Juventus“ tikrai mūsų nenugalėjo. Buvo trys incidentai, kurie pakeitė žaidimo eigą. Jaučiame daug pykčio, bet turime likti aukštai pakelta galva.“

F.Totti piktinosi teisėju, o jo žodžiai gerbėjams priminė „Calciopoli“ skandalą. 2006 metais „Juventus“ klubas buvo siejamas su didžiuoju „Serie A“ parduotų rungtynių skandalu. Tuomet „Juventus“ komanda buvo išmesta į žemesnįjį divizioną, iš jos buvo atimti 2005 ir 2006 metais laimėti trofėjai.

„Visada sakiau, kad „Juventus“ turėtų žaisti savo lygoje. Jie visada laimi per plauką. Net nereikia žiūrėti pakartojimų – viską matėme aikštėje, – sakė F.Totti. – Bet per rungtynes privalome turėti galimybę pažiūrėti į sulėtintą epizodą. Negalima leisti tęstis tokioms klaidoms.“

„Juventus“ komandai pergalė leido po šešių turų trimis taškais atsiplėšti nuo „Roma“ komandos. Turino klubo gerbėjai jau spėjo atšvęsti, o sporto direktorius Giuseppe Marotta atsikirto F.Totti.

„Gerbiu Totti, kaip žaidėją. Supranta, kad jis nusivylęs rezultatu, bet tai, ką jis pasakė – netoleruotina. Praeityje „Juventus“ buvo baustas už kitas klaidas, bet komanda laimėjo ir laimėjo pagal taisykles. Kiekvienais metais „Juventus“ yra kaltinamas tuo, kad jį palaiko teisėjai, neaiškių situacijų traktavimu“, – sakė G.Marotta.

Jis mano, kad F.Totti peržengė ribą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.