Džentelmenai kibo į atlapus: kitas J.Mourinho ir A.Wengero karas

„Arsenal“ treneris prancūzas A.Wengeras pastūmė „Chelsea“ trenerį portugalą J.Mourinho.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
„Arsenal“ treneris prancūzas A.Wengeras pastūmė „Chelsea“ trenerį portugalą J.Mourinho.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2014, 12:49 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 7:21 AM

Pamiršęs džentelmeniškas manieras Arsenas Wengeras rankomis nustūmė Jose Mourinho per Anglijos lygos lyderių mačą, kuriame aistros vėl liejosi per kraštus.

A.Wengerui iki šiol nepavyko įveikti J.Mourinho per 12 tarpusavio dvikovų, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

64-erių prancūzo treniruojami Londono „Arsenal“ futbolininkai pralaimėjo 7 mačus ir 5 kartus sužaidė lygiosiomis, kai teko kovoti su 51-erių portugalo auklėtiniais.

Bet dar nė viena dviejų trenerių akistata nebuvo tokia audringa kaip per „Premier“ lygos mačą šį sekmadienį, kai „Chelsea“ vėl šventė pergalę 2:0.

Du Londono klubai susitiko „Stamford Bridge“ stadione pirmąsyk po to, kai prieš 6 mėnesius J.Mourinho auklėtiniai skėlė nepamirštamą antausį varžovams (6:0) per jubiliejines 1000-ąsias A.Wengero rungtynes prie „Arsenal“ vairo.

Treneriai apsistumdė aikštėje

Nauja nesutaikomų priešininkų dvikova kibirkščiavo milžiniška įtampa, kol galiausiai baigėsi trenerių rankų mūšiu.

Mačo pradžia vėlavo 15 minučių, nes „Arsenal“ gerbėjai stadione užkūrė liepsnojančius deglus, o netrukus į ligoninę skubiai buvo išgabentas „Chelsea“ vartininkas Thibaut Courtois, jau 24-ąją minutę patyręs galvos traumą.

Nuo pat pirmųjų minučių J.Mourinho stengėsi įrodyti, kas „Stamford Bridge“ stadione yra tikrasis šeimininkas. Kai sykį „Arsenal“ skubėjo pradėti žaidimą iš už užribio, „Chelsea“ treneris pareikalavo, jog kamuolius paduodantis berniukas pirmiausiai kamuolį duotų jam.

Po šio epizodo įsiutęs A.Wengeras kreipėsi į ketvirtąjį arbitrą, ieškodamas teisybės. Prancūzas nenurimo po kiekvienos varžovų pražangos, kol galiausiai neišlaikė, kai 20-ąją minutę „Chelsea“ gynėjas Garry Cahillas grubiai iškirto „Arsenal“ puolėją Alexį Sanchezą prie savo komandos atsarginių suolo.

„Arsenal“ treneris šoko link savo žaidėjo, bet pakeliui atsitrenkė į J.Mourinho, kuris tyčia žengė link kolegos, pasiruošęs šį išprovokuoti.

A.Wengeras abejomis rankomis nustūmė portugalą, bet du treneriai dar spėjo vienas kitam pasakyti ir keletą žodžių, o šį ginčą netrus pratęsė ir vienas kitą įžeidinėti pradėję jų asistentai.

Prancūzą lygino su iškrypėliu

J.Mourinho ir A.Wengeras nekenčia vienas kito nuo neatmenamų laikų.

Viskas prasidėjo dar per pirmąjį portugalo darbo Anglijoje periodą (2004-2007 m.), kai „Chelsea“ futbolininkai 2005-aisiais tapo Anglijos čempionais.

„Arsenal“ treneris tuomet atvirai pasipiktino portugalo naudojama taktika.

„Žinau, kad mes gyvename pasaulyje, kuriame yra tik nugalėtojai ir pralaimėjusieji. Bet sportas, kuris į viršų iškelia komandas, nesiimančias jokios iniciatyvos, atsidūrė pavojuje“, – teigė A.Wengeras.

J.Mourinho ypač nepatiko prancūzo svarstymai apie „Chelsea“ finansinę galią, todėl netrukus jis atsakė į šiuos priekaištus, kolegą palygindamas su sekso iškrypėliais.

„Jis priklauso tiems žmonėms, kurie vadinami vujeristais. Jis mėgsta stebėti kitus, – aiškino „Chelsea“ treneris. – Yra žmonės, kurie namuose turi didelį teleskopą tam, kad galėtų stebėti, ką veikia kitos šeimos. Jis kalba, kalba ir kalba tik apie „Chelsea“.

Portugalą išvadino kvailiu

Du futbolo treneriai įsivėlė į Anglijoje dar neregėtą žodžių karą.

„Jis visiškai neturi savitvartos, yra atitrūkęs nuo realybės ir elgiasi negarbingai, – 2005-ųjų lapkritį kolega piktinosi A.Wengeras. – Kai neišauklėti ir kvaili žmonės patiria sėkmę, jie kartais tampa dar kvailesni“.

„Stamford Bridge“ stadione mes saugome segtuvą pono A.Wengero citatų apie „Chelsea“ per pastaruosius 12 mėnesių. Tai ne penkių, bet 25 puslapių segtuvas, – netrukus jau aiškino J.Mourinho. – Būtent todėl mes reaguojame taip kietai. Mano tikslas – nutraukti visa tai“.

Karas trumpam aprimo, kai „Chelsea“ treneris buvo išvykęs dirbti į Milaną ir Madridą, bet vėl įsiliepsnojo su nauja jėga, 2013-aisiais portugalui grįžus į Londoną.

J.Mourinho dar sykį įkando A.Wengerui 2014-ųjų vasarį.

„Arsenal“ treneris tuomet pasišaipė iš perdėto portugalo kuklumo, kai šis pareiškė, jog „Chelsea“ negalima priskirti favoritams, kovojant dėl čempionų titulo.

„Kai kalbate, kad nesate kandidatai laimėti, jūs negalite pralaimėti“, – kolegos dviveidiškumu nesistebėjo A.Wengeras.

„Jeigu jo žodžiuose yra tiesos ir aš iš tiesų bijau pralaimėti, tai tik todėl, kad man tai nutikdavo retai. Galbūt jis teisus, bet galbūt tik todėl, kad aš nesu įpratęs pralaimėti, – aiškino J.Mourinho, čia pat nepraleidęs progos dar kartą įgelti prancūzui.

– Tikroji tiesa yra tai, kad būtent jis yra to specialistas. Per aštuonis metus neiškovoti jokio trofėjaus – tai yra nesėkmė. Jeigu man taip nutiktų „Chelsea“, aš palikčiau Londoną ir niekuomet čia nesugrįžčiau“.

Nesigailėjo dėl poelgių

Po nuožmaus žodžių karo du treneriai jau perėjo prie veiksmų.

Bet po sekmadienio mačo A.Wengeras visiškai nesigailėjo, jog kibo į atlapus savo varžovui.

„Ko aš turėčiau gailėtis? Aš norėjau iš taško A nueiti į tašką B, bet man kažkas užstojo kelią, net nepasisveikinęs“, – aiškino „Arsenal“ treneris.

Kur buvo jo taškas B? „Alexis Sanchezas, norėjau pamatyti, ar jis sunkiai susižeidė“.

Ką jam pasakė J.Mourinho? „Aš niekuomet neklausau, ką jis kalba“.

Ar tokiam patyrusiam treneriui dera taip elgtis?

„Šia profesija užsiimu pakankamai ilgai, kad suprasčiau, kaip turiu elgtis. Ar jį pastūmiau? Jūs pamatytumėte, jeigu aš iš tiesų pamėginčiau jus pastumti“, – visus priekaištus atmušinėjo A.Wengeras.

J.Mourinho taip pat nebuvo linkęs teisintis ir gailėtis savo poelgių.

„Nenuostabu, kad tapo labai karšta, nes tai buvo dviejų gerų varžovų geras mačas, – aiškino „Chelsea“ treneris. – Yra dvi techninės zonos. Viena – man, kita – jam. Jis įžengė į mano zoną, norėdamas paspausti teisėją, kad šis parodytų raudoną kortelę. Man tai nepatiko. Esu pridaręs daug blogų dalykų futbole, nes kartais mane įveikia emocijos. Bet ne šį kartą. Mačas baigėsi. Ir ši istorija baigėsi“.

Iki kitos dviejų trenerių dvikovos?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.