Kautynėse su estais Igoris Pankratjevas įžvelgia vieną pranašumą

Lietuvos rinktinės treniruotė rungtynių su estais išvakarėse.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos rinktinės treniruotė rungtynių su estais išvakarėse.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Oct 8, 2014, 5:53 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 2:47 AM

Per 45 tarpusavio rungtynes Lietuvos futbolo rinktinė 19 kartų nugalėjo Estijos komandą. Tačiau tie patys estai mūsiškius skriaudė 18 kartų. Estija FIFA reitinge lenkia Lietuvą (81 ir 103 vietos), bet Vilniaus LFF stadione klasifikacijos nebeturės jokios reikšmės. Tad kas šioje lygioje dvikovoje gali tapti lietuvių pranašumu?

Dirbtinė stadiono danga? Namų sienos? Lietuviški orai? Beveik.

"Tikiuosi, kad mūsų pranašumu taps sirgaliai ir jų palaikymas. Po metų pertraukos žaidžiame namuose, todėl tikimės pilno stadiono", - vylėsi Lietuvos rinktinės strategas Igoris Pankratjevas.

Po nelauktos pergalės prieš Slovėniją 1:0, estai šiek tiek baiminamasi dirbtinės vejos pinklių. Tačiau ir patiems lietuviams teko prie jos pratintis.

Keturiolika iš 24 likusių sveikų Lietuvos rinktinės kandidatų rungtyniauja užsienyje.

"Tikrai nėra lengva priprasti prie dirbtinės dangos, - sakė lietuvių puolėjas Deividas Matulevičius. - Savuose klubuose žaidžiame ant natūralios dangos. Tiesiog tas pats kamuolio vaikščiojimas yra visai kitoks. Per keletą treniruočių bandėme prisitaikyti."

Tiesa, nei sirgaliai, nei kitos pašalinės aplinkybės nepadės lietuviams pasiekti pergalės, jei nepavyks išdarkyti darnios estų gynybos.

„Malonu matyti daug žurnalistų. Matosi, kad šis mačas kelia didelį susidomėjimą, - į žurnalistus spaudos konferencijoje kreipėsi I.Pankratjevas (mačui akreditavosi 100 Lietuvos žurnalistų ir 20 estų). - Atrankos ciklo pradžią vertiname teigiamai, bet prieš mačą su estais nutiko nemalonus dalykas – dėl kelio traumos mėnesį negalės žaisti Marius Žaliūkas. Bet komanda nusiteikusi labai ryžtingai. Esame pasiruošę pademonstruoti sirgaliams gražų žaidimą ir gerą rezultatą.“

- Kas pakeis Marių Žaliūką?

- Dar negaliu to dabar atskleisti. Juk čia dalyvauja ir Estijos žurnalistai (Šypsosi.).

- Kokia yra Estijos rinktinė?

- Kiek teko stebėti, estų žaidimo stilius nesikeičia ar žaistų išvykoje, ar namuose. Jų žaidimo akcentas – tvarkinga gynyba ir šansų atakoms paieška. Estai turi žaidėjų, kurie rungtyniauja užsienyje. Ir iš tikrųjų žaidžia, turi žaidybinę praktiką, o ne sėdi ant suolo.

- Abiejų komandų futbolas pagrįstas kontratakomis. Kas ilgiau kontroliuos kamuolį?

- Kas darys mažiau klaidų. Ir rungtynes laimės mažiau klystanti komanda. Stengsimės versti estus klysti dažniau.

- Lietuvius tenkina tik pergalė, ar užtenka ir lygiųjų?

- Kiekvienas treneris ir žaidėjas žengdamas į aikštę galvoja tik apie pergalę. Bet aš nesu žiniuonis ir negaliu pasakyti, koks bus rezultatas.

- Estijos spaudoje akcentuojama dirbtinė LFF stadiono danga. Ar tai lietuviams suteiks pranašumą?

- Abiem komandoms sąlygos vienodos. Mes čia irgi treniravomės nedaug. Jokio pranašumo tos kelios treniruotės mums neduoda. Reikia priprasti, nes dauguma rinktinės narių rungtyniauja natūraliose aikštėse.

Tikiuosi, kad mūsų pranašumu taps sirgaliai ir jų palaikymas. Po metų pertraukos žaidžiame namuose, todėl tikimės pilno stadiono.

- Ar estų pergalė prieš slovėnus jus nustebino? Gal dabar jie šio mačo favoritai?

- Galiu pasakyti viena – laukia labai sunkios rungtynės ir atkakli kova. Galbūt kažkiek ta pergalė buvo netikėta, bet pasižiūrėjęs rungtynių įrašą galiu pasakyti, kad jie buvo to verti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.