Autobusu keliavusios šiaulietės - tarp 16-os geriausių Europoje

Dar vieną staigmeną UEFA moterų

Šiaulietės kausis Čempionų lygos aštuntfinalyje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiaulietės kausis Čempionų lygos aštuntfinalyje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2014, 11:13 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 4:06 AM

Pirmą kartą klubo istorijoje patekusios į pagrindinį Čempionų lygos turnyrą šiaulietės trečiadienį svečiuose baudinių serijoje 5:4 įveikė Čekijos vicečempionę Prahos „Sparta“ vienuolikę ir pateko į turnyro aštuntfinalį.

Atsakomasis susitikimas Čekijoje, kaip ir pirmosios rungtynės Šiauliuose baigėsi lygiosiomis 1:1 (1:0), o per pratęsimą komandos nepasižymėjo.

Trečiadienį Prahoje Rasa Imanalijeva 37-ą minutę išvedė šiaulieties į priekį, tačiau antrajame kėlinyje šeimininkės išlygino rezultatą – pasižymėjo Petra Bertholdova.

Įspūdingoje baudinių serijoje po trijų smūgių rezultatas buvo lygus 3:3. Po to šeimininkės įmušė, šiauliečių smūgis buvo netikslus, tačiau netrukus jau „Gintros-Universiteto“ vartininkė Ina Budestean atmušė varžovių smūgį ir pati tiksliai realizavusi baudinį išlygino serijos rezultatą 4:4.

Prasidėjus serijai iki pirmosios klaidos jau šeimininkės smūgiuoja pro šalį, o lemiamą baudinį tiksliai realizuoja Rasa Imanalijeva ir šiaulietės laimi seriją 5:4 bei atverčia dar vieną naują puslapį šalies moterų futbolo istorijoje.

Šios poros nugalėtoja aštuntfinalyje lapkričio mėnesį žais su Limasolio „Apollon Ladies“ (Kipras) arba „Brondby“ (Danija) ekipa. Pirmąjį šių komandų susitikimą prieš savaitę Kipre 1:0 (0:0) laimėjo „Apollon Ladies“ futbolininkės, o atsakomosios rungtynės Danijoje bus žaidžiamos ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.