Po riaušių Serbijoje - šlovingas Albanijos rinktinės sutikimas

Tūkstančiai Kosovo albanų rungtynes stebėjo per didžiulį ekraną, nes Albanijos aistruoliams vykti į Belgradą buvo uždrausta.<br>AP archyvo nuotr.
Tūkstančiai Kosovo albanų rungtynes stebėjo per didžiulį ekraną, nes Albanijos aistruoliams vykti į Belgradą buvo uždrausta.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-10-15 14:32, atnaujinta 2018-01-27 05:51

Albanijos futbolo rinktinė buvo džiaugsmingai sutikta tėvynėje, grįžusi po Europos čempionato kvalifikacinių rungtynių Serbijoje, kurias teko nutraukti dėl albanų nacionalistų plakato, praskraidinto virš stadiono bepiločiu orlaiviu ir įžiebusiu smurtą tarp žaidėjų bei aistruolių.

Apie 3 tūkst. vėliavomis mojuojančių sirgalių trečiadienį paryčiais susirinko prie Tiranos oro uosto.

Albanijos premjeras Edi Rama, dabar išvykęs į užsienį, socialiniame tinkle „Twitter“ gyrė žaidėjus „už pasididžiavimą ir džiaugsmą, kurį jie mums suteikė“.

Teisėjas sustabdė čempionato 1-osios grupės rungtynes 41-ąją minutę, kai dar nebuvo pelnytas nei vienas įvartis, virš stadiono pakibus bepiločiui orlaiviui, prie kurio kabintame transparante buvo pavaizduota Albanija su prijungtomis kaimyninių šalių teritorijomis. Vienas serbų žaidėjas sugriebė tą plakatą, o albanų futbolininkai mėgino jį apginti.

Planuota, kad E.Rama ateinančią savaitę numato apsilankyti Belgrade - tai būtų pirmasis Albanijos premjero vizitas Serbijoje per pastaruosius 68 metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.