Riaušės Belgrade: serbai kaltina Albanijos premjero brolį

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2014, 9:30 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 7:41 AM

Nors dar prieš atrankos į 2016 metų Europos čempionatą burtų ceremonija futbolo bendruomenėje pasigirdo siūlymų neleisti vienoje grupėje žaisti Serbijos ir Albanijos komandoms, UEFA prašymų neišgirdo, o dabar turi imtis rimto tyrimo.

Antradienį „Euro 2016” atrankos I grupės rungtynės Belgrade buvo nutrauktos, kai politinės įtampos įkaitinti sirgaliai ėmė veržtis į aikštę, rašo BBC.

Mačą nutraukusia provokacija tapo Albanijos vėliava. Ji 41 minutę pro tribūnas ir aikštę buvo skraidinama nuotoliniu pulteliu valdomu mažu lėktuvu.

Vėliavą sugavo serbų futbolininkas. Netrukus albanai mėgino ją atimti ir prasidėjo susistumdymas. Po kelių akimirkų kai kurie serbų sirgaliai ėmė veržtis į aikštę, priversdami įsikišti riaušių policiją.

Rungtynių teisėjas iš Anglijos Martinas Atkinsonas išvedė žaidėjus iš aikštės, o po 30 minučių laukimo buvo nuspręsta, kad rungtynės pratęstos nebus.

Albanijos rinktinės aistruoliams į Belgradą atvykti buvo uždrausta.

Serbijos ir Albanijos santykius kaitina įtempti situacija dėl Kosovo, paskelbusio nepriklausomybę 2008-aisiais. Jos nepriklausomybę pripažino JAV ir didžioji dauguma Europos sąjungos šalių, tačiau Serbija atsisakė laikyti Kosovą laisvu.

„Tai gėdinga situacija ir mes viską pranešime. Aplinkybės buvo tokio, kad negalėjome tęsti mačo“, - sakė UEFA atstovas rungtynėse Harry Beenas.

„Visi matėte, kas nutiko. Daugiau komentuoti ar kažko kaltinti negaliu. Parengsiu raportą kolegoms UEFA ir jie nuspręs, ką daryti“, - sakė jis.

Serbijos nacionalinis transliuotojas RTS pranešė, kad Albanijos premjero Edi Rama brolis Olsi Rama buvo suimtas VIP ložėje. Esą O.Rama ir surengė lėktuvo skrydį su vėliava. Tiesa, tokie pranešimai kol kas negali būti patvirtinti.

Serbijos B92 televizijos žurnalistas Milošas Saranovičius, stebėjęs rungtynes, BBC sakė: „Visa atmosfera rodė, kad tarp Serbijos ir Albanijos tvyro tokia politinė įtampa, kokios kituose mačuose nėra. Nepamenu, kada stadione turėjome tiek policijos. Viskas rodė, kad situacija nėra normali. O tada viena kvaila situacija ir prasidėjo sprogimas.“

Rungtynės nutrauktos buvo rezultatui esant 0:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.