ES smerkia provokaciją per Serbijos ir Albanijos mačą

Po nutrauktų futbolo rungtynių tarp Serbijos ir Albanijos rinktinių Europos Sąjunga (ES) pasmerkė provokaciją, praneša agentūra AFP.

Serbijos ir Albanijos mačą nutraukė provokacija.<br>AP nuotr.
Serbijos ir Albanijos mačą nutraukė provokacija.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 16, 2014, 9:48 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 3:25 AM

„Mes esame nusivylę dėl futbolo rungtynių nutraukimo po įvykdytos provokacijos“, – Briuselyje pareiškė ES užsienio politikos įgaliotinės Catherine Ashton atstovė. Europos futbolo čempionato atrankos rungtynės Belgrade buvo nutrauktos po pirmojo kėlinio, kai nežinomi asmenys virš aikštės paleido skraidantį aparatą su Didžiosios Albanijos vėliava.

C.Ashton atstovė paragino Serbiją ir Albaniją bendradarbiauti ir įspėjo: „Mes nemanome, kad politikai įtaka turėtų būti daroma provokacijomis stadionuose“. Atstovė atmetė serbų žiniasklaidos spėliojimus, kad su incidentu susijusi ES. Kai kurios žiniasklaidos priemonės teigė, kad incidentas yra savotiška bausmė Belgradui už glaudžius jo santykius su Maskva. Ir Serbija, ir Albanija siekia narystės ES.

Pakilus vėliavai, aikštėje įvyko susistumdymas, kai vienas Serbijos žaidėjas pastvėrė vėliavą, kurioje pavaizduoti Didžiosios Albanijos, apimančios ne tik Albaniją ir Kosovą, bet ir Makedonijos, Juodkalnijos ir Serbijos teritorijas, kontūrai. Į aikštę įsiveržė ir kai kurie žiūrovai, užsipuolę albanų žaidėjus.

Tesėjas nurodė žaidėjams palikti aikštę, kai į ją pradėjo skrieti dūminės bombos ir kitokie daiktai.

Serbijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nutraukus rungtynes buvo suimtas Albanijos premjero brolis. Olsi Rama kaltinamas iš VIP ložės valdęs skraidanti aparatą. Tačiau sugrįžęs į Tiraną jis neigė buvęs sulaikytas ar apklaustas.

Albanijos vyriausybės vadovas Edis Rama kitą savaitę ketino vykti į Belgradą. Tai būtų pirmasis toks Albanijos premjero vizitas per 68 metus. Tačiau ar jis dabar įvyks, nežinoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.