Prieš kelionę į Maskvą – griežtas M. Pellegrini reikalavimas

Manuelis Pellegrini.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Manuelis Pellegrini.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-20 14:48, atnaujinta 2018-01-25 09:01

Prieš susitikimą su ispanu Juanu Carlosu I, kuris laukė jo biure, Manuelis Pellegrini spėjo pabrėžti, kad Yaya Toure ir kitos „Manchester City“ žvaigždės turės pagaliau suspindėti, kai antradienį stos į itin svarbų Čempionų lygos mūšį su Maskvos CSKA komanda, rašo guardian.co.uk.

Kol kas M.Pellegrini ekipai trūksta energijos, o tai sukūrė sudėtingą situaciją E grupėje, kur Anglijos klubas žaidė su Miuncheno „Bayern“ ir „Roma“ komandose. Ypač gerbėjus nuvylė Y.Toure, nesugebėjęs padaryti nieko, ko iš jo buvo prašoma.

Reikia susikaupti

„Manchester City“ 0:1 Vokietijoje pralaimėjo „Bayern“ klubui, o vėliau „Etihad“ stadione 1:1 sužaidė su „Roma“ komanda. Su vienu tašku „Manchester City“ balansuoja ant ribos. Ši gali ir praktiškai pranykti, jeigu scenarijus Maskvoje bus kitoks nei tikisi treneris.

„Manchester City“ gerbėjai bijo dar kartą išgyventi košmarą, kai jų ekipa traukiasi iš kovos po grupių etapo ir pirštais bado į žvaigždes. Daugiausia kritikos tenka Y.Toure, tačiau žaidimu nuvylė ir Davidas Silva, Sergio Aguero bei Edinas Dzeko.

„Visada sakau, kad kai nori laimėti, tavo komanda turi žinoti, kaip žaisti. O tada jau futbolininkas privalo pademonstruoti geriausią savo žaidimą, – sakė M.Pellegrini. – Turime labai svarbių žaidėjų ir jie turi nulemti rungtynes. Gal su „Bayern“ mums kiek nesisekė, o ir mačas vyko išvykoje, bet su „Roma“ nežaidėme gerai. Bet dabar tikiu, kad pradėsime Čempionų lygoje žaisti taip, kaip per paskutinius du Anglijos „Premier“ lygos mačus.“

M.Pellegrini kalbėjo apie pergalę 2:0 prieš „Aston Villa“ ir šeštadienio kovą, kai jo auklėtiniai 4:1 sutriuškino „Tottenham Hotspur“ komandą.

„Mums trūksta balanso. Turėtume žaisti labiau susitelkę, – kalbėjo M.Pellegrini. – Rungtynėse su „Hotspur“ praradome labai daug kamuolių netoli baudos aikštelės, bet anksčiau to išvengdavome. Vis dar sugebame sužaisti nerangiai, taip leisdami varžovams kurtis progas, bet esu tikras, kad mums pakaks susikaupimo, kad nepraleistume įvarčio Maskvoje. Jeigu tai padarysime ir atakuosime taip, kaip mokame, mušime įvarčius.“

Iki tikslo – toloka

„Manchester City“ vykdantysis vadovas dar prieš sezoną paskelbė, kad komandos tikslas – Čempionų lygos ketvirtfinalis. Taip klubas nori pademonstruoti progresą po praėjusio sezono, kai pateko į aštuntfinalį. Tad dvikova „Chimki“ arenoje, kuri dėl CSKA sirgalių rasizmo ir siautėjimo bus tuščia, yra labai svarbi.

„Pirmasis mačas su „Bayern“ ar kitas su „Roma“ irgi buvo svarbūs. Mes suprantame, kad turime laimėti, jeigu norime turėti galimybių žengti toliau, – sakė M.Pellegrini, priminęs gerbėjams ir kitus turnyrus. – Mes kalbame tik apie Čempionų lygoje, bet žaidžiame kitur. Jeigu nebūtume laimėję prieš „Hotspur“, būtų atsiradęs didesnis tarpas nuo „Chelsea“ ekipos. Reikia kovoti visur.“

Čempionų lygos tvarkaraštis

Antradienis

E grupė

19 val. Maskvos CSKA – „Manchester City“

21 val. 45 min. „Roma“ – Miuncheno „Bayern“

F grupė (visi mačai 21 val. 45 min.)

Nikosijos APOEL – „Paris Saint-Germain“

„Barcelona“ – Amsterdamo „Ajax“

G grupė (visi mačai 21 val. 45 min.)

Londono „Chelsea“ – „Maribor“

„Schalke“ – Lisabinos „Sporting“

H grupė (visi mačai 21 val. 45 min.)

Barysavo BATE – Donecko „Šachtar“

„Porto“ – Bilbao „Athletic“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.