S. Blatteris: „2022 metų pasaulio čempionatas vasarą nevyks“

Prieštaravimų ir audringų diskusijų drebinamas 2022 metų pasaulio futbolo čempionatas vyks žiemą, o ne deginančią vasarą. Tokį pasirinkimą išreiškė FIFA prezidentas Seppas Blatteris.

S.Blatteris tvirtina, kad 2022 metų pasaulio futbolo čempionatas Katare vyks žiemą.<br>AP nuotr.
S.Blatteris tvirtina, kad 2022 metų pasaulio futbolo čempionatas Katare vyks žiemą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2014, 11:02 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 6:30 AM

78 metų šviecaras, kuris kitąmet sieks pratęsti kadenciją, nors 16 jo vadovavimo metų buvo pažymėti skandalais, pareiškė, kad futbolo čempionai turės ieškoti alternatyvų, praneša naujienų agentūra AFP.

„Negalime žaisti vasarą, - prancūzų radijo stočiai „France Info“ sakė S.Blatteris. - Labiausiai tikėtina data – metų pabaiga.“ S.Blatteris jau tvirtai kalba, kad pasaulio čempionatui teks užmiršti tradicinius birželio-liepos mėnesius, nes tuo metu Katare oro sąlygos – neįtikėtinai sudėtingos. FIFA prezidentas neslėpė, kad supranta ir klubus, kurie nebus patenkinti.

„Tačiau pasaulio čempionatas – per daug svarbus“, - sakė jis.

Sprendimas pasaulio čempionatą rengti metų pabaigoje sukurs nemažai problemų. Pirmiausia turės keistis daugumos futbolo lygų tvarkaraščiai, išlieka grėsmė susidurti su žiemos olimpiada.

FIFA sulaukia vis daugiau spaudimo iš viso atsisakyti sprendimo 2022 metų čempionatą rengti Katare. Kritikai pirštais bado ne tik į prastą sporto infrastruktūrą ar futbolo kultūrą, bet ir į valstybės politiką. Kataras kaltinamas nuolatiniu žmogaus teisių pažeidinėjimu, o FIFA drebina papirkinėjimo skandalas, susijęs su 2022 metų čempionatu.

Geriausios Europos futbolo lygos taip pat nenori, kad pasaulio čempionatas vyktų žiemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.