Pasaulio čempionato šeimininkei Rusijai – FIFA liaupsės

Rusija išvengia Brazilijos klaidų kelio. Tokią žinią pateikė FIFA inspektoriai, baigę tikrinti Rusijos stadionus, statomus ar renovuojamus 2018 metų pasaulio futbolo čempionatui. Darbai nevėluoja.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-10-22 09:26, atnaujinta 2018-01-25 04:08

Nors Brazilijoje pasaulio čempionatas vyko sklandžiai, pasirengimas buvo priešingas. Brazilai buvo nuolat skubinami baigti statyti stadionus ir netgi per patį čempionatą ne visi jie buvo iki galo baigti.

Tačiau Rusijoje viskas kitaip, sako FIFA inspektorių vadovas Chrisas Ungeras. Pirmadienį jis lankėsi Lužnikų stadione, kuriame vyks 2018 metų čempionato finalas.

„Kaip šiandieną išgirdome, jie darbus atlieka greičiau nei numatyta, o tai geriau visiems. Kuo anksčiau bus baigti darbai, tuo anksčiau galėsime viską išmėginti“, - sakė Ch.Ungeras.

Jis su kolegomis Rusijoje keliavo penkias dienas. Ch.Ungeras sakė, kad naujoji 69 tūkstančių vietų arena Sankt Peterburge yra pasirengusi rengti pusfinalį. Šis stadionas dar prieš rusams gaunant teisę rengti pasaulio čempionatą buvo kuriamas kaip naujieji Sankt Peterburgo „Zenit“ namai.

Rusai taip pat išsprendė diskusiją, ar palikti stogą virš Fišto olimpinio stadiono. Ch.Ungerui buvo pasakyta, kad stogas bus nuimtas, jog stadionas primintų tradicinius pasaulio čempionato stadionus.

Visos FIFA liaupsės – graži muzika Rusijos sporto ministro Vitalijaus Mutko ausims. Šis anksčiau yra pareiškęs, kad šalis išvengs Brazilijos scenarijaus: vėlavimų, nesusipratimų ir chaoso.

„Bet tai nėra tokia situacija, kai mes atsitrauksime, nes matėme planus. Tai procesas. Grįšime ir stebėsime, ar yra progresas, vertinsime situaciją“, - pabrėžė Ch.Ungeras.

Jam ir visai FIFA pasirengimą pasaulio čempionatui organizuojantis komitetas sakė, kad Rusija mėgins su šaknimis išrauti suvešėjusias problemas aplink stadionus. Būtent rusams nesiseka kovoti su rasizmu ir chuliganizmu.

Maskvos CSKA komanda antradienio Čempionų lygos rungtynes su „Manchester City“ žais tuščiame stadione, nes klubo sirgaliai elgėsi rasistiškai. Tokių atvejų Rusijos futbolo istorijoje – nemažai.

Štai praėjusį mėnesį Maskvos „Dinamo“ gynėjas Christopheris Samba buvo nušalintas dvejiems mačams, nes parodė vidurinįjį pirštą sirgaliams, taip sureaguodamas į jam skirtus rasistinius šūksnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl G. Nausėda dar nelaimėjo?