Staigmenos Ispanijoje: pralaimėjo ir „Real“, ir „Barcelona“

C.Ronaldo nuleistas ant žemės - "Real" pralaimėjo Valensijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
C.Ronaldo nuleistas ant žemės - "Real" pralaimėjo Valensijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 4, 2015, 6:46 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 1:45 AM

Įspūdinga Madrido „Real“ futbolininkų 22 pergalių serija nutrūko. Sekmadienį Ispanijos lygos lyderiai išvykoje 1:2 pralaimėjo „Valencia“ ekipai.

 „Mestalla“ stadione Valensijos futbolininkai sužaidė beveik tobulas rungtynes, kai per 17-ojo turo mačą 2:1 įveikė svečius iš Madrido.

„Real“ nebuvo pralaimėjęs nuo 2014 metų rugsėjo 13 dienos, kai šalies čempionate taip pat 1:2 nusileido titulą ginančiam Madrido „Atletico“. Bet po to italo Carlo Ancelotti treniruojama komanda buvo laimėjusi net 22 mačus paeiliui, sudėjus visus turnyrus, kuriuose dalyvauja.

Norėdamas  „Real“ žvaigždes nuleisti ant žemės „Valencia“ treneris Nuno Espirito Santo iš esmės pakeitė  įprastą žaidimo schemą, išrikiuodamas savo auklėtinius 3-4-1-2.

Nors šeimininkai pirmieji praleido įvartį, jie nenuleido rankų. Kai po Tony Krooso baudos smūgio 13-ąją minutę kamuolys atsimušė į Alvaro Negredo ranką, teisėjas į „Valencia“ vartus skyrė 11 m baudinį. Cristiano Ronaldo smūgiavo taikliai, įmušdamas jau 26-ąjį įvartį šį sezoną Ispanijos lygoje ir septintąjį – iš 11 m.

26-ąją minutę portugalas turėjo puikią galimybę pasižymėti dar kartą, tačiau šį kartą smūgiavo netiksliai.

„Valencia“ spaudė svečius, o Andre Gomesas buvo arti sėkmės, kai du kartus smūgiavo iš toli. Pirmąjį kamuolį atrėmė Ikeras Casillas, o antrąjį kartą „Real“ išgelbėjo Carvajalas, išmušęs kamuolį nuo vartų linijos.

Po pertraukos „Valencia“ atakavo toliau, ir 52-ąją minutę pagaliau išlygino rezultatą, kai po Antonio Barragano smūgio kamuolys atsitrenkė į Pepe koją ir pakeitęs kryptį įskriejo į vartus.

65-ąją minutę Nicolas Otamendi „Mestalla“ tribūnose sukėlė ekstazę, kai po jo smūgio galva kamuolys antrąsyk įskriejo į „Real“ vartus – 2:1. Po trijų minučių „Valencia“ galėjo galutinai pabėgti, bet vienas prieš vieną su I.Casillasu atsidūręs A.Barraganas nepataikė į vartus.

Svečiai turėjo tuziną progų išgelbėti nors tašką, tačiau vienus jų smūgius: Isco (70), Ronaldo (80), Isco (85) atrėmė „Valencia“ vartininkas Alvesas, o kiti: Pepe (75), Ramoso (79), Ronaldo (88) ar Marcelo (90+4) skriejo pro šalį.

„Valencia“ pergale labiausiai turėjo džiaugtis „Barcelona“ futbolininkai. Bet katalonai nepasinaudojo „Valencia“ dovana.

„Barcelona“ galėjo vėl tapti čempionato lydere, bet sekmadienio vakarą išvykoje 0:1 pralaimėjo „Real Sociedad“ ekipai, kurią treniruoja buvęs „Manchester United“ treneris Davidas Moyesas.

Vienintelį mačo įvartį jau 2-ąją minutę į savo vartus įsimušė Jordi Alba. Nors po pertraukos aikštėje vienas po kito pasirodė ir Lionelis Messi, ir Neymaras, "Barcelona" žvaigždėms nepavyko pergudrauti kovingųjų baskų. 

Ispanijos lygos 17-ojo turo mačai sekmadienį:

„Valencia“ – Madrido „Real“ 2:1 (0:1). A.Barraganas (52), N.Otamendi (65)/ C.Ronaldo (14, iš 11 m).

Madrido „Getafe“ – „Rayo Vallecano“ 1:2 (1:1). A.Vazguezas Garcia (3)/ J.Sanchezas Ruizas (39), R.Baena (64).

Barselonos „Espanyol“ – „Eibar“ 1:2 (0:2). F.Caicedo (80)/ M.Del Moralis (34), E.Boveda (38).

San Sebastiano „Real Sociedad“ – „Barcelona“ 1:0 (1:0) J.Alba (2, į savo vartus).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.