Treneris C. Ronaldo mokė nesimaivyti ir dalintis kamuoliu

Pirmasis Cristiano Ronaldo treneris profesionaliame – Lisabonos „Sporting“ - klube Laszlo Boloni puikiai pamena, kokią rimtą pamoką davė pirmadienį ir vėl „Ballon d'Or“ apdovanojimą laimėjusiai Madrido „Real“ žvaigždei.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 13, 2015, 9:13 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:41 AM

Rumunas Portugalijos superžvaigždę „Sporting“ klube treniravo 2001-2003 metais. L.Boloni dabar tris Auksinius kamuolius turinčiam C.Ronaldo tuomet pareiškė, kad šis turėtų nustoti maivytis su kamuoliu ir juo dalintis.

„Pradžioje turėjau kovoti su tam tikru laikinu elgesiu ir taisiau kai kuriuos dalykus, - „France Football“ žurnalui sakė R.Boloni. - Jis negalėjo nustoti maivytis, demonstruodamas techniką. Jis per daug žaidė su kamuoliu. Žinoma, neleisti jam to visiškai daryti būtų pernelyg kvaila. Dalis mano darbo buvo surasti tinkamą balansą.“

C.Ronaldo pirmąjį oficialų mačą profesionalų lygyje sužaidė 2002 metais. Dvikova vyko Čempionų lygoje su Milano „Inter“.

„Ar jis buvo pasirengęs? Taip. Jam netrūko nei drąsos, nei troškimo, - sakė treneris, pabrėžęs, kad C.Ronaldo laiko tobulu profesionalu. - Jis niekada nevėluodavo. Nebuvo jokių svarbių problemų.“ 2003 metais C.Ronaldo žengė į „Manchester United“ klubą ir greitai pritapo „Old Trafford“ tvirtovėje.

„Maniau, kad būnant 18 metų jam reikėtų pereinamojo etapo. Bet aš klydau. Po šešių mėnesių jis kalbėjo angliškai, o pirmajame sezone sužaidė 30 rungtynių. C.Ronaldo visuomet išsiskirdavo tuo, kad moka greitai pritaikyti savo įgūdžius. Jis neįtikėtinai brandus žaidėjas. C.Ronaldo stiprus ir psichologiškai“, - sakė L.Boloni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.