Vilniaus „Žalgirio“ komandą paliks rezultatyviausias žaidėjas?

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkas Linas Pilibaitis buvo išvykęs į Turkiją. Rezultatyviausias Lietuvos čempionų komandos 2014-ųjų sezono žaidėjas dalyvavo peržiūroje Kazachstano „Atyrau“ klube, rašo sportas.info.

L.Pilibaitis (dešinėje) gali palikti Vilniaus klubą.<br>M.Kulbio nuotr.
L.Pilibaitis (dešinėje) gali palikti Vilniaus klubą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ingvaras Butautas, sportas.info

Jan 15, 2015, 10:10 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 1:03 AM

Lietuviui kazachų klube jau teko žaisti vienerias rungtynes – kontrolinis „Atyrau“ ir Irano Ahvazo „Foolad Khuzestan“ komandų mačas baigėsi lygiosiomis 1:1.

Vakarų Kazachstane prie Kaspijos jūros įsikūrusio Atyrau miesto klubas pernai metų šalies čempionate užėmė devintąją vietą.

Labai didelių laimėjimų Kazachstano čempionate „Atyrau“ nebuvo pasiekęs niekada. 2009-aisiais klubas iškovojo Kazachstano taurę.

Beje, „Atyrau“ komandos spalvos – tokios pat, kaip „Žalgirio“: žalia ir balta. Ir netgi klubo logotipas primena Vilniaus klubo ženklą.

2010-aisiais L. Pilibaitis yra žaidęs prieš šią Kazachstano ekipą. Tada Vengrijos „Gyor“, kuriam atstovavo lietuvis, burtai su „Atyrau“ suvedė Europos lygos atrankoje. „Gyor“ tada abejas rungtynes laimėjo tokiu pat rezultatu 2:0, o pirmąjį pirmųjų rungtynių įvartį Atyrau miesto stadione įmušė Linas.

Šiemet iš „Žalgirio“ į Kazachstano pusę jau iškeliavo vienas futbolininkas – atraminis saugas Artūras Žulpa. Jis pasirašė sutartį su „Aktiobė“ komanda.

L. Pilibaitis taip pat didžiąją savo karjeros dalį žaidė atraminiu saugu. Pernai „Žalgirio“ sudėtyje jam daugiausia teko žaisti puolėju. Įmušęs 17 įvarčių jis tapo antru rezultatyviausiu futbolininku A lygoje.

Trečiadienį žalgirietis jau buvo grįžęs į Vilnių ir dalyvavo vakarinėje Lietuvos čempionų treniruotėje.

Sportas.info žiniomis L. Pilibaitis kazachams patiko ir jo perėjimo į „Atyrau“ galimybės priklausys nuo klubų derybų. Futbolininkas turi galiojančią sutartį su „Žalgiriu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.