Lietuviai antrajame kėlinyje neatsilaikė prieš gruzinų atakas

Rungtynių akimirka.<br>A.Koroliovo nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>A.Koroliovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2015, 10:06 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 6:20 PM

2016 m. Europos Futsal (salės futbolo) čempionato preliminaraus etapo C grupės turnyre Kaune triumfavo Gruzijos futbolininkai. Jie paskutinėse rungtynėse po itin sėkmingo antrojo kėlinio rezultatu 8:2 pranoko Lietuvos komandą.

Persvara ilgai džiaugtis neteko

Dvikovos pradžia mūsiškiams blogo nežadėjo - 5 min. Marius Bezykornovas išvedė lietuvius į priekį. Baudos aikštelės prieigose varžovų vartininkas iš nugaros nugriovė Arsenijų Buinickį, teisėjas parodė raudoną kortelę ir paskyrė baudos smūgį į Gruzijos vartus. Komandos kapitonas išnaudojo galimybę ir tiksliu smūgiu nuginklavo vartininką.

Bet vos trisdešimties sekundžių gruzinai panaikino lietuvių persvarą. Giorgi Tikuršvili po kampinio labai galingu smūgiu iš toli nepaliko vilčių Armandui Indrašiui.

Nors esant lygiam rezultatui varžovai turėjo tik nedidelę žaidybinę persvarą, o kelios lietuvių atakos buvo labai pavojingos, ilsėtis gruzinai išėjo pirmaudami Paskutinę pirmojo kėlinio minutę prie kamuolio, kuris vos per sprindį atšoko nuo Irmanto Indrašiaus rankų, pirmasis suskubo Zurabas Lukava ir nukreipė kamuolį į vartus.

Sėkmingas startas įkvėpė varžovus

Vos po 30 sekundžių nuo antrojo kėlinio pradžios gruzinai mušė trečią kartą. Po tiksliai sužaistos sienelės Giorgi Tikurishvili smūgis rikošetu įskriejo į tinklą.

Tai buvo kertinis rungtynių momentas. Nesėkminga pradžia pribloškė Lietuvos komandą, o Gruzijos atstovai žaidė kaip iš natų ir į mūsiškių vartus įmušė dar 4 įvarčius be atsako. Į žaidimo kontrolę praradusių lietuvių vartus ivarčiai krito 24, 27, ir 33 minutėmis.

Lietuviai kovojo iki rungtynių pabaigos, tačiau pavyko įmušti vienintelį paguodos įvartį: 34-ą minutę Arsenijus Buinickis pasinaudojęs neatsakingai sužaidusio vartininko klaida sušvelnino rezultatą. Po dviejų minučių gruzinai taip pat atsakė įvarčiu.

Preliminaraus etapo C gruėje lietuviai su 3 taškais užėmė trečiąją vietą. Antroji vieta, dėl prastesnio įvarčių santykio atiteko šveicarams, kurie kartu su gruzinais surinko 7 taškus. Paskutiniai liko taškų neiškovoję estai.

Komentarai po rungtynių: ‚ Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Rudžionis: „Pirmąjį kėlinį sužaidėme gerai. Antrajame kėlinyje pritrūko ir fizinės jėgos, nesame pripratę prie tokio tempo, kokį padiktavo gruzinai.

Nesinori skųstis, bet antrus kėlinius pradedame blogai. Galbūt tai ir mano kaltė. Kai sukrenta keli įvarčiai, pasivyti labai sunku. Jie vėliau atsipalaidavo ir parodė aukštą pilotažą, savo meistriškumą ir techniką. Gavome gerą pamoką. Tik iš gerų varžovų ir tokiose rungtynėse gali mokytis. Mums tai buvo labai naudingai turnyras.

Bendrai turnyre visos rungtynės buvo gerėjančia progresija. Netgi šiandien buvo geriausios rungtynės su geriausiu priešininku, bet prasčiausiu rezultatu. Jeigu vertinti tik skaičius - be abejo, blogai. Tačiau pagal žaidimą pasirodėme galbūt net aukščiau savo galimybių."

Lietuvos rinktinės geriausias rungtynių žaidėjas Arsenijus Buinickis: „Gruzijos komanda tikrai buvo stipriausia turnyre ir šiandien tą įrodė. Jautėsi, kad po pirmų dviejų rungtynių jie turėjo rezervo ir prieš mus gali parodyti savo meistriškumą. Jie tikrai nusipelnė pirmos vietos.

Kiekvienos rungtynės yra tam tikra patirtis, kažkas naujo. Esu dėkingas treneriu, kad pakvietė, nes buvo įdomu, galėjau išmokti naujų dalykų. Kai žaidi su stipriais varžovais, gali tobulėti."

Lietuvos rinktinės žaidėjas Jurijus Jeremejevas: „Antras įvartis „į rūbinę" buvo skausmingas. Tačiau gruzinai šiandien buvo galva aukštesni ir sunku ką nors pridurti.

Pirmajame kėlinyje sekėsi žaisti, sužaidėme gerai, bet po pretraukos nebesugaudėme varžovų, praleidome kurioziškus įvarčius ir palūžome. Stengėmės, bet buvo labai sunku. Gruzijos komanda buvo stipriausia ir pelnytai pateko tolyn. Norėčiau padėkoti žiūrovams, kurie atėjo ir palaikė."

varčiai: 5 min. Marius Bezykornovas (1:0), 5 min. Giorgi Tikurišvili (1:1), 20 min. Zurab Lukava (2:1), 21 min. Giorgi Tikuršvili (3:1), 22 min. Giorgi Altunašvili (4:1), 24 min. Archil Sebiskveradze (5:1), 27 min. Kakhaber Maisaia (6:1), 33 min. Archil Sebiskveradze (7:1), 34 min. Arsenij Buinickij (7:2), 36 min. Vakhtangi Jvarašvili (8:2).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.