V. Putinas ramina S. Blatterį – Rusija rengs čempionatą

FIFA prezidentas Seppas Blatteris penktadienį paskelbė, kad sulaukė asmeninio Rusijos prezidento Vladimiro Putino žodžio, kad ekonominės šalies problemos neužkirs kelio organizuoti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą.

V.Putinas (nuotraukoje) S.Blatterį patikino, kad Rusija problemų dėl 2018 metų pasaulio futbolo čempionato rengimo neturės.<br>AP nuotr.
V.Putinas (nuotraukoje) S.Blatterį patikino, kad Rusija problemų dėl 2018 metų pasaulio futbolo čempionato rengimo neturės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2015-01-17 10:01, atnaujinta 2018-01-15 20:02

S.Blatteris atskleidė, kad įdėmiai sekė Rusijos ekonominę padėtį, kai pernai dėl tarptautinių sankcijų ir krentančių naftos kainų rublio kursas smuko beveik perpus.

FIFA prezidentas su V.Putino kalbėjosi Rusijoje penktadienį. Pasak S.Blatterio, V.Putinas užtikrino, kad šalis negalvoja kreiptis į FIFA ir prašyti pakeitimų.

„Mes pasitikime, kad Rusija ras išeitį“, - sakė S.Blatteris.

S.Blatteris anksčiau siūlė Rusijai atsisakyti vieno iš 11 miestų, kuriame vyktų rungtynės. Taip būtų supaprastintas pasirengimas pasaulio čempionatui. Tačiau penktadienį S.Blatteris nurašė šią idėją.

„Nėra reikalo sumažinti stadionų ar miestų skaičiaus. Priėmėme tokį sprendimą“, - sakė jis.

S.Blatteris tikino, kad Rusijos pasirengimas – idealus. Jis netgi jį palygino su 2014 metų čempionatu Brazilijoje, kuomet nuolat kildavo problemų dėl vėlavimų.

S.Blatteris sulaukė klausimų ir apie Krymo futbolo klubų situaciją, tačiau jis atsisakė apie tai kalbėti. Kilus ginčui tarp Ukrainos ir Rusijos futbolo federacijų situaciją ėmė akylai prižiūrėti UEFA.

S.Blatteriui taip pat teko išgirsti iš Rusijos atlyginimo negaunančio Fabio Capello pavardę. FIFA prezidentas sakė, kad tai – vietinės problemos ir FIFA neturėtų kištis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.