Legendinis Nacionalinis stadionas kainuotų 94 mln. eurų

Vyriausybė bando gaivinti

Nacionalinio stadiono griuvėsiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nacionalinio stadiono griuvėsiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2015, 11:04 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 4:18 AM

„Bendra apskaičiuota investicijų vertė apie 94 mln. eurų,preliminariai tinkamų finansuoti išlaidų suma iš Europos Sąjungos fondų – nuo 50 iki 70 mln. eurų. Turiu pabrėžti, kad dėl eksploatavimo, arba veiklos išlaidų finansavimo – ketinama perkelti ir kai kurias valstybines įstaigas“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė A.Butkevičius.

Jis aiškino, kad kai kurios institucijos yra įsikūrusiose netinkamose patalpose, todėl būtų perkeltos į pastatus aplink stadioną. Paklaustas, ar netinkamos patalpos bus parduodamos, taip finansuojant stadiono statybą, A.Butkevičius teigė, kad dėl to bus sprendžiama. Anot jo, projektu jau domisi užsienio investuotojai.

„Artimiausiu metu bus priimtas sprendimas, kokiu būdu finansuoti netinkamų ES finansavimui kaštų dalį – ar biudžeto lėšomis, ar galės dalyvauti privačios kompanijos. Tuo objektu susidomėjimas iš užsienio yra didelis. Kiek girdėjau, lankėsi iš Vokietijos, Prancūzijos, Vengrijos ir kitų šalių“, – sakė ministras pirmininkas.

Pasak jo, stadionas galėtų būi naudojamas įvairiems tikslams, o pajamų jo išlaikymui galima būtų gauti, įtraukiant privačių partnerių.

„Pati infrastruktūra gali būti papildomai naudojama kultūrinei, komercinei veiklai, taip pat generuoti pajamas ir mažinti viešojo sektoriaus poreikį jį išlaikyti, todėl planuojama į komplekso vystymą įtraukti privačius partnerius, kurie geriau išnaudotų komercinį potencialą“, – tikino A.Butkevičius.

Stadiono vizualizacijoje nurodoma, kad jis būtų integruotas kartu su biurų pastatais, kurie visą aikštę juostų žiedu.

Anot premjero, jeigu viskas vyks, kaip suplanuota, projektavo konkursą būtų galima skelbti šių metų balandį, statybų rangovo konkursą – kitais metais, o projektą baigti 2018 metais.

Nacionalinis stadionas bus statomas Ozo gatvėje, šalia prekybos centro „Akropolis“. Stadionas jau buvo pradėtas statyti 1987 metais, o 1993-siais užkonservuoti jau pastatyti pamatai bei laikančiosios konstrukcijos. 2008 metais į objektą investavus papildomus 33,6 mln. eurų, statybos darbai nutrūko dėl finansavimo trūkumo.

Šiuo metu Lietuvoje nėra modernaus tarptautinius standartus atitinkančio stadiono, kuriame būtų galima rengti skirtingų sporto šakų varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.