M. Balotelli smūgis: ar prabilęs italas atrado savo kelią?

Pirmasis įvartis Anglijos „Premier“ lygoje savo klube, padėjęs laimėti neįtikėtinai svarbų mačą prieš vieną didžiausių varžovų, daugeliui futbolininkų sukeltų nuostabius jausmus – palengvėjimą ir pasididžiavimą.

Po įvarčio M.Balotelli (viduryje) nuoširdžiai sveikino komandos draugai.<br>AP nuotr.
Po įvarčio M.Balotelli (viduryje) nuoširdžiai sveikino komandos draugai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2015, 2:15 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:46 AM

Bet ne Mario Balotelli.

Kai „Anfield“ stadione minios sirgalių siautė, o komandos draugai šaukdami šokinėjo aplink jį, mįslingas italo žvilgsnis buvo nukreiptas į veją, o jo veidas išliko šaltas it akmuo. „Liverpool“ 3:2 nugalėjo „Totteham Hotspur“, bet pergalę lėmusio puolėjo tai tarsi nepalietė.

Kai po finalinio švilpuko „Liverpool“ futbolininkai bėgo švęsti pergalės su sirgaliais, M.Balotelli greitai pasuko persirengimo kambario link.

M.Balotelli niekada nešvenčia įvarčių.

„Aš dirbu savo darbą. Kai paštininkas atneša laišką, ar jis švenčia?“ – sakė M.Balotelli dar 2012 metais. Po septynių mėnesių ir trylikos rungtynių lygoje be įvarčių jis tikrai turėjo susivilioti bent menkai šypsenėlei.

Nedera prie komandos

M.Balotelli įvartis labai paprastas. 24 metų puolėjas iš arti nukreipė kamuolį į vartus, kai jį puikiai iš krašto pro gynėjus prakišo Adamas Lallana. Paprastas, bet kertinis „Liverpool“ viltims kitą sezoną sugrįžti į Čempionų lygą. Galbūt jo svoris dar didesnis, suteiksiantis progą M.Balotelli čia pasilikti ir po vasaros.

„Liverpool" treneris Brendanas Rodgersas yra atviravęs ir sakęs, kad M.Balotelli vangus žaidimas ir per mažas judėjimas netinka prie komandos paveikslo. Puolėjas nuo lapkričio 8 dienos nesužaidė nė vieno mačo starto sudėtyje, o kartais netgi nepatekdavo tarp atsarginių.

Kai „Liverpool“ klubas per žiemos perėjimų etapą mėgino įsigyti „Burnley“ puolėją Danny Ingsą, klausimų apie M.Balotelli ateitį ekipoje atsirado dar daugiau, nei buvo anksčiau.

Bet jo įvartis į „Hotspur“ vartus gali priversti B.Rodgersą dar kartą pagalvoti apie M.Balotelli panaudojimą bent iki sezono pabaigos. Dar pora įvarčių, ir „Anfield“ užpildantys sirgaliai vėl imtų remti italą. Reikalai pasikeistų.

„Jam reikia ir toliau sunkiai dirbti, nes kai jis tai daro, stengiasi, sirgaliai būna šilti ir žmonės kitaip reaguoja, – sakė A.Lallana. – Jis gali mušti įvarčius. Jeigu dirbs sunkiai, įvarčiai tikrai ateis.“

Ateitis – neaiški

Praėjus keletui valandų po rungtynių M.Balotelli socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalino nuotrauka, kurioje šypsosi.

„Ši šypsena – TIK tiems, kurie visada manimi tikėjo ir palaikė“, – parašė žinutę futbolininkas.

„Liverpool“ sirgaliai  praktiškai nurašė M.Balotelli, kuris tiesiog juos atbaidė, kai aikštėje nustojo rodyti norą kovoti ir pasirinko visai kitokį – ramesnį – stilių nei kiti ekipos žaidėjai Danielis Sturridge'as ir Raheemas Sterlingas.

M.Balotelli buvo sukėlęs didelę pasipiktinimo bangą, kai apsikeitė marškinėliais su Madrido „Real“ gynėju Pepe. Jis tai padarė per Čempionų lygos rungtynių pertrauką.

Praeityje skandalingu elgesiu pagarsėjusio M.Balotelli ateitis „Liverpool“ komandoje – vis dar neaiški, tačiau futbolininkas turėtų džiaugtis, kad gali įrodyti, jog neprarado uoslės įvarčiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.