Cristiano Ronaldo pabudo Čempionų lygoje – įvartis ir perdavimas

C.Ronaldo muša įvartį galva.<br>AP nuotr.
C.Ronaldo muša įvartį galva.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2015, 9:21 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 7:02 PM

Cristiano Ronaldo nutraukė tylą, Madrido „Real“ įsirašė pergalę, o Šveicarijoje sirgaliai švilpė po kontraversiško teisėjo sprendimo. Trečiadienį sugrįžusios Čempionų lygos aštuntfinalyje intrigos netrūko. „Real“ Vokietijoje 2:0 nugalėjo Gelzenkircheno „Schalke“ ekipą, kuriai beliko džiaugtis, kad nesikartojo praėjusių metų scenarijus, o „Basel“ ir „Porto“ Šveicarijoje sužaidė 1:1. Šiame mače buvo neįskaitytas vienas įvartis.

• Gelzenkircheno „Schalke“ – Madrido „Real“ 0:2. C.Ronaldo (26), Marcelo (79)

Prabilo. C.Ronaldo per pirmuosius 11 šio sezono mačų įmušė 17 įvarčių, o tada nutilo. Iki dvikovos Vokietijoje jis nebuvo pasižymėjęs per tris mačus, tačiau į Klaaso-Jano Huntelaaro ataką C.Ronaldo atsakė užtikrintu smūgiu galva. Portugalas 26 minutę aukštai pašoko, kai kamuolį į baudos aikštelę skersavo Danielis Carvajalo.

79 minutę C.Ronaldo dovanojo perdavimą Marcelo. Pastarasis mirtiną smūgį atliko iš maždaug 18 metrų.

Skaičiai. „Real“ atliko 10 smūgių, o keturi iš jų skriejo į vartų plotą. „Schalke“ ekipa smūgiavo 8 kartus, trys iš jų – į vartų plotą. Madrido komanda kamuolį valdė užtikrintai – 61 proc. laiko ir atliko 597 perdavimus. C.Ancelotti auklėtiniai tai darė 87 proc. tikslumu.

Prarado. K.J.Huntelaaras po ligos gal ir nerodė A klasės žaidimo, tačiau būtų pravertęs „Schalke“ ekipos smaigalyje. Bet 33 minutę vokiečiai turėjo atlikti keitimą. Dar po praleisto įvarčio neatsigavusi komanda išlydėjo traumą patyrusį K.J.Huntelaarą, o netrukus aikštėje pasirodė Felixas Platte.

Proga. 74 minutę F.Platte turėjo tobulą progą, kai smūgiavo nuo baudos aikštelės prieigų, tačiau kamuolys pataikė tiesiai į skersinį. Tai galėjo tapti jo žvaigždžių valandos proga.

Atsipūtė. „Schalke“ futbolininkams liko guostis tik tuo, kad nepasikartojo praėjusio sezono scenarijus. Kai pernai „Real“ ir „Schalke“ susitiko aštuntfinalyje, Madrido klubas bendru rezultatu vokiečius sumalė 9:2 (6:1, 3:1).

Pagyrimai. „Schalke“ komandos puolimas stringa, tačiau ekipa sulaukia pagyrimų už gynybą. Specialistai pabrėžia, kad daugiausia prie to prisidėjo Vokietijos klubą treniruoti pradėjęs Roberto di Matteo. 44 italas 2012 metais išgarsėjo, kai su „Chelsea" triumfavo Čempionų lygoje.

Pasikeitė. Madrido „Real“ 2014-ųjų pabaigoje laimėjo 22 mačus iš eilės, tačiau po Naujųjų metų žaidimo kreivė leidosi žemyn. Carlo Ancelotti ekipa iškrito iš Karaliaus taurės turnyro. „Real“ ekipą eliminavo Madrido „Atletico“ klubas, kuris Ispanijos čempionate C.Ronaldo ir ekipą sutriuškino 4:0.

• „Basel“ – „Porto“ 1:1. D.Gonzalezas (11)/ Danilo (79 – 11 m baudinys).

Sužaidė. „Basel“ komanda iškart atskleidė savo kortas – siekį kuo greičiau įmušti įvartį. Šeimininkų norams buvo lemtas išsipildyti, kai 11 minutę portugalų vartininką patikrino Darlis Gonzalezas.

Neįskaitė. 50 minutę „Porto“ sirgaliai ėmė šėlti, bet netrukus jų džiaugsmas peraugo į pyktį. Kai jų link bėgo Casemiro, teisėjas nusprendė neužskaityti žaidėjo įvarčio – fiksavo nuošalę. Panašu, kad sprendimas buvo teisingas.

Baudinys. „Basel“ sirgaliai ir futbolininkai susiėmė už galvų, kai ranka baudos aikštelėje sužaidė Walteris Samuelis. Teisėjas iškart skyrė 11 metrų baudinį, kurį šaltakraujiškai realizavo Danilo.

Laukimas. „Basel“ ir „Porto“ klubai jau užmiršę Čempionų lygos ketvirtfinalio skonį. Po to, kai 2004 metais „Porto“ kartu su Edgaru Jankausku triumfavo turnyre, klubas aštuntfinalio barjerą buvo įveikęs tik kartą. O „Basel“ sirgaliams reikia vartyti istorijos knygas, nes ši komanda elitinio Europos turnyro ketvirtfinalį buvo paskiekusi prieš 41-metus.

Debiutai. Abu klubai šį sezoną savo vairus patikėjo dar rimtai neišbandytiems strategams. „Basel“ įsigijo buvusį Portugalijos rinktinės atakų organizatorių Paulo Sousa, dirbusį Tel Avivo „Maccabi“ komandoje. P.Sousa žino, koks yra Čempionų lygos trofėjaus skonis – turnyrą jis yra laimėjęs, kai žaidė Turino „Juventus“ ir Dortmundo „Borussia“ ekipose 1996 ir 1997 metais. Bet jo trenerio CV – žemesnio lygio Anglijos klubai.

„Porto“ klubą treniruoja buvęs vartininkas Julenas Lopetegui. Jis su dvejomis Ispanijos jaunimo (iki 19 ir 21 metų) rinktinėmis laimėjo Europos čempionatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.