Vilniaus „Žalgiris“ krito prieš Pietų Korėjos klubą

Rungtynes aktyviau pradėjusi vienuolikė iš Pietų Korėjos ne pagrindinės sudėties „Žalgirį“ nubaudė jau ketvirtą minutę, kai baudos aikštelės krašte kamuolį gavęs žaidėjas pakėlė jį prieš vartus vienam atsidūrusiam komandos draugui. Šis iš arti galva kamuolį pasiuntė į vartus – 1:0.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2015, 9:23 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 4:11 PM

Po praleisto įvarčio žalgiriečiai nesutriko ir po keleto pavojingesnių progų rezultatą išlygino 29-ą minutę, kai Artakas Jedigarijanas iš aikštės krašto pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, kur į vartus jį koja pasiuntė Edvinas Baniulis – 1:1.

Po išlyginto rezultato, abi komandos kūrė progas prie viena kitos vartų, tačiau realesnė proga atsirado tik kėlinio pabaigoje, kai kamuolį pavojingai į baudos aikštelę skersavo Artakas Jedigarijanas. Kitame baudos aikštelės gale kamuolį priėmė Arturas Skuratovičius, kuris pakėlė kamuolį Edvinui Baniuliui, tačiau jis smūgiavo netiksliai.

Po pertraukos žaidimas mažai kuo pasikeitė, o priešininkai vis labiau spaudė žalgiriečius, o 52-ą minutę ir pasižymėjo. Baudos aikštelės krašte vienas likęs „Daegu“ žaidėjas išsiveržė vienas prieš Armantą Vitkauską ir pasiuntė kamuolį į vartus – 2:1.

Nekokybiškas komandos žaidimas ir rezultatas buvo gelbėjamas keitimais: atitinkamai vietoje Arturo Skuratovičiaus, Manto Kuklio, Pauliaus Janušausko, Danieliaus Romanovskio, Ernesto Stočkūno ir Aldo Korsako aikštėje pasirodė Julius Momkus, Vytautas Lukša, Kristis Andreou, Jurijus Kendyšas ir Elivelto.

Keitimai pasiteisino, nes žaidimas tapo kur kas kokybiškesnis, o pačioje rungtynių pabaigoje žalgiriečiai surengė tikrą priešininkų vartų šturmą, tačiau Algis Jankauskas, Edvinas Baniulis, Kristis Andreou ir Elivelto savo progų neišnaudojo.

Pridėjęs porą minučių, teisėjas po jų paskelbė pirmąjį „Žalgirio“ pralaimėjimą Kipre – 1:2.

Rungtynių eiga

Išginti iš Aja Napos ypač vėjuoto oro, „Žalgiris“ rungtynes žaidė Larnakoje. Palyginus su pirmosiomis rungtynėmis prieš svečius iš Azijos, aikštėje pasirodė labai panaši sudėtis kaip ir praėjusį kartą – vietoje Luko Lidakevičiaus, Deivido Šembero, Justo Lasicko ir Elivelto atitinkamai pasirodė Armantas Vitkauskas, Mantas Kuklys, Arturas Skuratovičius ir Edvinas Baniulis.

Rungtynes kaip ir praėjusį kartą žalgiriečiai pradėjo gana vangiai ir jau ketvirtą minutę gavo „šaltą dušą“, kai baudos aikštelės krašte kamuolį gavęs priešininkų žaidėjas pakėlė jį prieš vartus vienam atsidūrusiam komandos draugui. Šis iš arti galva kamuolį pasiuntė į vartus.

Praėjusiame susitikime su vienuolike iš Pietų Korėjos, šie taip pat įmušė pirmieji, tačiau tuomet teisėjas užfiksavo taisyklių pažeidimą.

Po įmušto įvarčio svečiai iš Azijos ir toliau kūrė progas ir visai realią turėjo jau 8-ą minutę, kai smūgiavo Sun-min Hwangas, kuris dar gavo progą ir pakartoti smūgį. Kamuolys skriejo virš vartų.

10-ą pirmąją realesnę progą turėjo žalgiriečiai. Sienele su Artaku Jedigarijanu sužaidęs Mantas Fridrikas skersavo kamuolį į baudos aikštelę, tačiau galiausiai kamuolį gavęs Edvinas Baniulis smūgiavo virš vartų.

Paskui žaidimas išsilygino ir žaidimas vyko aikštės viduryje. Nebuvo sukurtą pavojingesnių progų nei prie vienų, nei prie kitų vartų. Apie 20-ą minutę iniciatyvą į savo rankas parėmė žalgiriečiai kai baudos smūgį realizavo Mantas Kuklys. Į vartininko aikštelę siųstas kamuolys nepasiekė Edvino Baniulio – prie kamuolio pirmas suskubo vartininkas.

Pavojinga ataka atsakė ir priešininkai, kai aukštą kamuolį gavęs „Daegu“ žaidėjas smūgiavo galva.

Nors vyko gana vangokas žaidimas, tačiau 29- ą minutę žalgiriečiai galiausiai sugebėjo išlyginti rezultatą – po „Daegu“ įžaisto kampinio, Lietuvos čempionai suorganizavo greitą kontrataką: Artakas Jedigarijanas iš aikštės krašto pakėlė aukštą kamuolį į baudos aikštelę, kur į vartus jį koja pasiuntė Edvinas Baniulis – 1:1.

Tas pats Artakas Jedigarijanas 33-ią minutę smūgiavo iš toli, tačiau kamuolys kamuolys skriejo labai netaikliai.

Vos po dviejų minučių buvo pakeltas pirmasis kampinis prie „Daegu“ vartų, tačiau prie Manto Kuklio pakelto kamuolio pirmas suskubo priešininkų vartininkas.

Paskutines 10 minučių vyko labai apylygis žaidimas, bet be pavojingesnių progų. Komandos sujudo baigiantis kėliniui. 45-ą minutę pavojingai iš toli pažeme smūgiavo „Daegu“ žaidėjas, tačiau Armantas Vitkauskas žaidė ypač patikimai.

Tą pačią minutę kamuolį pavojingai į baudos aikštelę skersavo Artakas Jedigarijanas. Kitame baudos aikštelės gale kamuolį priėmė Arturas Skuratovičius, kuris pakėlė kamuolį šiandien gerai žaidžiančiam Edvinui Baniuliui. Jis smūgiavo netiksliai

Per pertrauką treneriai padarė išvadas ir antrasis kėlinys prasidėjo keitimu, vietoje Arturo Skuratovičiaus aikštėje pasirodė Julius Momkus.

Žaidimas mažai kuo pasikeitė, o futbolininkai iš Pietų Korėjos vis labiau spaudė žalgiriečius, kas pasiteisino 52-ą minutę. Baudos aikštelės krašte vienas likęs „Daegu“ žaidėjas išsiveržė vienas prieš Armantą Vitkauską ir pasiuntė kamuolį į vartus – 2:1.

Nesikeičiant žaidimui, buvo 56-ą minutę buvo atliktas dar vienas keitimas, kai vietoje Aldo Korsako aikštėje pasirodė Elivelto.

Po keitimo labiau pradėtas išnaudoti Artakas Jedigarijanas, kuris pavojingai pasiuntė kamuolį į vartininko aikštelę 58-ą ir 66-ą minutėmis, tačiau pirmąkart prie jo niekas nesuskubo, o antrą kartą kamuolį sugriebė vartininkas.

Trenerių štabas dar labiau sustiprino ekipos sudėtį, kai 68-ą minutę vietoje po traumos atsigaunančio Manto Kuklio aikštėje pasirodė Vytautas Lukša, o vietoje Ernesto Stočkūno – Jurijus Kendyšas.

Keitimai pasiteisino, nes Vytauto Lukšos realizuoti baudos smūgiai buvo ypač pavojingi. 71-ą minutę po jo kamuolį vartininko aikštelėje pasiekęs Algis Jankauskas smūgiavo galva į vartus, tačiau vartininkas buvo savo vietoje.

Po jo išnaudotų standartinių situacijų, pavojingesnės situacijos prie varžovų vartų kilo 72-ą ir 75-ą minutėmis, tačiau komandos draugais nesugebėjo „uždaryti“ perdavimo.

76-ą minutę buvo dar labiau sustiprintas puolimas, kai ant atsarginių suolelio atsisėdo Danielis Romanovskis. Vietoje jo į aikštę išbėgo Kristis Andreou.

Paskutines dešimt minučių Lietuvos čempionai visiškai perėmė iniciatyvą ir kūrė vieną progą po kitos. 80-ą minutę Vytautas Lukša atliko puikų aukštą perdavimą Edvinui Baniuliui, tačiau jis galva smūgiavo virš vartų.

Tikrasis vartų šturmas prasidėjo apie 86-ą minutę, kai aukštą perdavimą į baudos aikštelę siuntęs Jurijus Kendyšas uždirbo kampinį. Jį realizavo Vytautas Lukša, tačiau „Daegu“ ekipa ir toliau sėkmingai gynėsi.

Vos po dviejų minučių, tas pats Vytautas Lukša pakėlė kamuolį į vartininko aikštelę, kamuolys atšoko ir atsimušė ir nusileido prie pat kelis gynėjus ir vartininką prie savęs sutraukusio Edvino Baniulio. Tačiau Kristis Andreou prie kamuolio suskubo per vėlai – jį pasiėmė vartininkas.

Pačioje pagrindinio laiko pabaigoje Vytautas Lukša dar nesėkmingai realizavo baudos smūgį, o Elivelto galingai smūgiavo prie vartų.

Teisėjas pridėjo dvi papildomas minutes, tačiau vartų šturmą surengę žalgiriečiai taip ir nesugebėjo surengti ypač pavojingos ir įvarčiu pasibaigusios atakos – po įtemptos kovos Lietuvos čempionai patyrė pirmąjį pralaimėjimą Kipre – 1:2.

Daegu „Daegu“ (Pietų Korėja) – vos 2002 metais įkurtas klubas žaidžia antroje pagal stiprumą šalies lygoje ir 2014 metų sezone tarp 10 komandų užėmė 7 vietą. Įdomu tai, kad nors ir nežaidžia aukščiausioje šalies lygoje, tačiau ekipa savo namais vadina net 66 422 vietų miesto vardo stadioną, kuriame vyko 2002 metų pasaulio futbolo čempionato rungtynės. Tuomet daugiau nei ketvirtį milijardo JAV dolerių kainavusiame stadione buvo sužaistos trys grupės varžybos ir dvikova dėl trečiosios vietos tarp Pietų Korėjos ir Turkijos (2:3).

„Žalgiris“ – „Daegu“ 1:2 (1:1)

4' 0:1

29' Edvinas Baniulis (rez. perd. Artakas Jedigarijanas) 1:1

52' 1:2

Sudėtis: Armantas Vitkauskas, Aldas Korsakas (56' Elivelto), Algis Jankauskas, Mantas Fridrikas, Artakas Jedigarijanas, Arturas Skuratovičius (46' Julius Momkus), Mantas Kuklys (68' Vytautas Lukša), Paulius Janušauskas, Danielis Romanovskis (76' Kristis Andreou), Ernestas Stočkūnas (68' Jurijus Kendyšas), Edvinas Baniulis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.