J. Mourinho ir „Chelsea“ atgailauja prieš užpultą juodaodį

Londono „Chelsea“ ekipai šią savaitę teko raudonuoti dėl savo sirgalių elgesio Paryžiuje. Antradienį prieš Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes tarp „Chelsea“ ir „Paris Saint Germain“ ekipų į stadioną vykstantys anglai pasižymėjo rasistiniu išpuoliu.

J.Mourinho atsiprašė už komandos sirgalių elgesį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Mourinho atsiprašė už komandos sirgalių elgesį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2015-02-20 16:16, atnaujinta 2018-01-12 13:59

Grupė „Chelsea“ sirgalių tiesiog neįleido į metro juodaodžio. Šis vaizdas buvo nufilmuotas, o trečiadienį Paryžiaus prokuratūra pranešė, kad jau pradėjo tyrimą dėl rasistinio elgesio viešajame transporte.

„Chelsea“ sirgalių grupė dukart stumtelėjo juodaodį vyrą, o netrukus kai kurie jų ėmė skanduoti: „Chelsea“, „Chelsea“, „Chelsea“. Mes – rasistai, mes  – rasistai ir tai mums patinka.“

Londono klubas nusprendė atsiprašyti įžeisto vyro ir pakviesti jį į atsakomąsias rungtynes Anglijoje.

„Chelsea" treneris Jose Mourinho apie šį incidentą pirmą kartą prabilo penktadienį. „Man gėda, kad esu siejamas su tokiais liūdnais dalykais“, – sakė portugalas.

„Man labai gaila dėl to. Norime kovoti su tokiais dalykais. Mums gėda ir norime atsiprašyti šio džentelmeno“, – kalbėjo J.Mourinho.

Įžeistą vyrą nustatė laikraštis „Le Parisien“, jis įvardytas kaip Souleymane S.

„Mes susisiekėme su Souleymane S. Kviečiame jį ir jo šeimą būti mūsų svečiais atsakomosiose rungtynėse kitą mėnesį. Tikiuosi, kad jis priims kvietimą“, – sakė „Chelsea“ atstovas Steve'as Atkinsas.

Atlikus tyrimą, klubas nusprendė trims sirgaliams uždrausti lankytis „Stamford Bridge“ stadione. Jiems gresia draudimas visam gyvenimui.

Apie šį išpuolį pasisakė ir Londono „Arsenal" treneris prancūzas Arsene'as Wengeras. Jis šį įvykį apibūdino kaip „apgailėtiną ir baisų“, bet pridūrė, kad išguiti rasizmą yra rimtas iššūkis.

„Tai visuomenės problema. Daug protingesni žmonės už mane apie tai svarstė, tačiau nė vienas nerado stebuklingos išeities. Tai prasideda nuo vaikystės, auklėjimo.

Radikalai yra pavojingi kiekvienoje visuomenėje. Kiek stebėjau jaunimo judėjimus, jie visada yra pasiruošę radikaliems sprendimams, todėl juos reikia kontroliuoti“, – kalbėjo strategas.

FIFA prezidentas Seppas Blatteris „Chelsea“ sirgalius pavadino „nesuvokiamais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.