Čempionų lygos atgarsiai: A.Wengero gynyba, „Atletico" tikėjimas

Arsene'as Wengeras ir Diego Simeone pirmojoje Čempionų lygos aštuntfinalio spaudos konferencijoje pasirodė susiraukę. A.Wengerui teko iškęsti košmarą, kai Londono „Arsenal“ savo aikštėje 1:3 krito prieš „Monaco“, o Madrido „Atletico“ netikėtai Vokietijoje 0:1 nusileido Lėverkuzeno „Bayer“ futbolininkams.

Kadras, puikiai įliustruojantis A.Wengero ir „Arsenal“ bejėgiškumą mače su „Monaco“.<br>AP nuotr.
Kadras, puikiai įliustruojantis A.Wengero ir „Arsenal“ bejėgiškumą mače su „Monaco“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2015, 7:31 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:49 AM

Abu strategai buvo nepatenkinti savo komandų žaidimu, bet „Atletico" treneriui lengviau galvoti apie atsakomąjį mačą, nes „Arsenal“ šansai žengti į ketvirtfinalį – labai riboti.

Siaubingas vakaras

„Arsenal“ komandai per pastaruosius ketverius sezonus dar nėra pavykę įveikti elitinės lygos aštuntfinalio ir A.Wengeras šįkart tokį tikslą vadina kopimu į statų kalną, tačiau prancūzas dar tiki auklėtiniais.

„Užduotis – neįtikėtinai sunki. Trečiasis įvartis viską labai apsunkino, bet reikia pažiūrėti, ką galėsime padaryti išvykoje“, – sakė A.Wengeras.

65 metų futbolo specialistas „Arsenal“ gynybą vadino savižudiška.

„Buvo siaubingas vakaras. „Monaco“ kovojo, gerai gynėsi ir tiesiog mus prigavo. Mes neįvykdėme svarbiausių užduočių – neišnaudojome šansų įmušti ir nesigynėme, – sakė A.Wengeras. – Tai – mūsų kaltė. Pralaimime 1:2, o likus minutei paliekame pusę laisvos aikštės, kaip tai gali būti? Kontroliavome rungtynes neblogai, bet viskas geriau klostėsi „Monaco“ komandai.“

Galėjo būti blogiau

„Atletico“ komandą palaužė vienintelis Hakano Calhanoglu taiklus įvartis 57 minutę. Nuo 77-osios Ispanijos komanda rungtyniavo dešimtyje, tad D.Simeone yra tikras, kad santykiai su „Bayer“ dar nėra išsiaiškinti.

Tiesa, D.Simeone pareiškė, kad „Atletico“ ekipai galėjo viskas baigtis daug prasčiau, nors antrajame kėlinyje Madrido sirgaliai šėlo, kai Fernando Torresas įmušė įvartį. Pastarasis buvo neįskaitytas.

„Buvo keistos rungtynės. Nė viena komanda nesukūrė daug progų. Mes nesugebėjome susitvarkyti su spaudimu, o jie laimėjo visus antruosius kamuolius. F.Torreso įvartis nebuvo įskaitytas, bet nežinau, kas tai padarė – ketvirtas, penktas ar trečias teisėjas?“, – sakė D.Simeone.

Jis jau pirmajame kėlinyje buvo priverstas keisti Guilherme Siqueira ir Saulį Niguezą.

„Bayer“ – intensyviai žaidžianti komanda, o mes prieš tokias rungtyniauti mėgstame“, – sakė „Atletico“ strategas.

Atsakomieji mūšiai Madride ir Monake vyks kovo 17-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.