Pakruojo komandą treniruos portugalas R. Capela

45 metų portugalas asmeniniame „Facebook“ puslapyje jau patalpino Pakruojo „Kruojos“ emblemą.

Pakruojo „Kruojos“ komandą treniruos R.Capela, anksčiau dirbęs Paragvajuje, Bangladeše ir Maroke.<br>„Facebook“ nuotr.
Pakruojo „Kruojos“ komandą treniruos R.Capela, anksčiau dirbęs Paragvajuje, Bangladeše ir Maroke.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Feb 26, 2015, 5:38 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 4:48 AM

Nors oficialioje Pakruojo komandos svetainėje naujienų apie naują trenerį nėra, „Lietuvos ryto“ žiniomis, Rui Capela jau treniruoja 2014 metų Lietuvos futbolo pirmenybių vicečempionus.

Iš Algarvės kilęs ir Portugalijoje karjerą pradėjęs futbolo specialistas grįžo į Europą po etapų Pietų Amerikoje, Azijoje ir Afrikoje.

2011-2013 metais jis treniravo Paragvajaus klubą „Fabrero“.

Iš Pietų Amerikos šalies R.Capela persikraustė treniruoti Bangladešo „Mohammedan“ komandą, o iš Azijos pasuko į Afriką, kur pastaruoju metu dirbo techniniu koordinatoriumi Maroko klube „Casablanca“.

Pakruojo klube portugalas pakeitė kroatą Miroslavą Buljaną.

Bosnijoje, Kandoje ir Ganoje prieš tai dirbęs 59 metų kroatas, per karjerą treniravęs Kroatijos futbolo žvaigždes Mario Mandžukičių ir Ivicą Oličių, „Kruojos" treneriu tapo sausio viduryje, bet sutartis su juo buvo nutraukta.

Praėjusį sezoną „Kruoją" treniravo Vladimiras Čeburinas, tarpsezonyje nusprendęs grįžti į Kazachstaną.

A lygos pirmenybes Pakruojo futbolininkai pradės rungtynėmis šeštadienį Panevėžyje su Marijampolės „Sūduva“.

Panevėžio futbolo akademijos dirbtinėje vejos aikštėje „Kruoja“ planuoja žaisti pirmąsias kelerias namų rungtynes, o vėliau grįžti į Pakruojo stadioną.

Pernai pirmą kartą per klubo istoriją šalies čempionato sidabrą iškovojusi ir teisę varžytis Europos lygos atrankos varžybose įgijusi Pakruojo komanda lėtai buria sudėtį 2015 metų sezonui.

Ketvirtadienį – likus dviem dienoms iki A lygos starto – klubas čempionatui buvo įregistravęs vos septynis futbolininkus.

Klube jų, žinoma, yra daugiau.

Anot fkkruoja.lt, su komanda sutartis pratęsė pagrindinis vartininkas Martynas Matuzas, 10 įvarčių pernai A lygoje pelnęs saugas Aivaras Bagačius ir 15 įvarčių įmušęs Lietuvos rinktinės puolėjas Ričardas Beniušis.

Komandoje taip pat liko gynėjai Alfredas Skroblas, Valdas Pocevičius ir Donatas Strockis.

„Kruoją“ papildė po klajonių užsienio komandose į tėvynę sugrįžęs 2010 metų geriausiu Lietuvoje žaidžiančiu futbolininku pripažintas saugas Dominykas Galkevičius, kiti buvę Panevėžio „Ekrano“ žaidėjai Tomas Salamanavičius ir Rytis Pilotas.

Pakruoju klubas pasirašė sutartis su vartininkais – Aivaru Bražinsku ir brazilu Felipe Aleksandre Januario Gomezu, o iš Lisabonos „Sporting“ išsinuomuotas šio Portugalijos klubo rezervinei ekipai atstovavęs saugas Edelino.

„Kruoja“ planavo, kad šį sezono didžiąją biudžeto dalį sudarys investuotojų iš Honkongo pinigai.

„Mes – optimistai, viskas krypsta į gerąją pusę. Investuotojai turėtų padėti surinkti apie 60–80 proc. mūsų biudžeto“, – prieš mėnesį „Lietuvos rytui“ sakė Pakruojo klubo direktorius Emilijus Junevičius.

Tačiau Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas nepritarė įtartinų investuotojų atėjimui į Pakruojo klubą.

„Gavome informaciją, kad šie investuotojai yra aukštos rizikos grupės“, – sakė LFF generalinis sekratorius Edvinas Eimontas, pridūręs jog tokia buvo FIFA ir UEFA rekomendacija.

„Kruojos“ direktorius E.Junevičius ketvirtadienį į Lrytas.lt skambučius neatsiliepė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.