P. Guardiola: „Nesakysiu, ką dabar galvoju apie L. Messi“

„Didžiuojuosi savo komanda ir savo žaidėjais. Negaliu jiems nieko prikišti“, – pareiškė Miuncheno „Bayern“ treneris Pepas Guardiola po pralaimėjimo 0:3 „Barcelona“ekipai per UEFA čempionų lygos pusfinalio pirmąsias rungtynes Katalonijos sostinėje.

Mačo akimirka.<br>AP nuotr.
Mačo akimirka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-07 03:36, atnaujinta 2018-01-04 17:43

P.Guardiola („Bayern“ treneris): „Mes norėjome kontroliuoti kamuolį ir žaisti savo futbolą.

Mes buvome tikrai geri pirmajame kėlinyje ir žaidėme gerai. Bet po to, kai rezultatas tapo 0:1, mes praradome mūsų motyvaciją.

Labai gaila, kad praleidome trečiąjį įvartį, nes po 0:2 galima atsilošti, o kai rezultatas 0:3, tai padaryti bus daug sunkiau.

Reikia pasveikinti „Barcelona“ komandą. Tai tikrai gerai ekipa, labai solidi ir atakuojant, ir ginantis.

(Apie L.Messi) Aš jums nepasakysiu, ką galvoju apie Leo Messi, bet visi „Barcelona“ žaidėjai yra labai geri. Geriausias būdas juos kontroliuoti yra turint patiems kamuolį, ką mes ir stengėmės padaryti. Bet trečiojo įvarčio tikrai buvo galima išvengti.

(Apie sugrįžimą į „Camp Nou“) Mano jausmai buvo geri, bet paskui aš visiškai susikoncentravau šioms rungtynėms.

(Apie „Bayern“) Didžiuojuosi savo komanda ir savo žaidėjais. Tris mėnesius mus persekioja problemos, bet nepaisant to mes atkeliavome iki šio pusfinalio. Negaliu savo žaidėjams nieko prikišti“.

Manuelis Neueris („Bayern“ vartininkas): „Tokį žaidėją kaip Messi sunku sustabdyti. Kartais tu laimi, o kartais pralaimi tokias akistatas vienas prieš vieną.

Antrajame kėlinyje „Barcelona“ žaidėjai buvo geresni už mus. Kai situacija buvo mums palanki, privalėjome išnaudoti savo progas.

(Apie rungtynes Miunchene) Visi matė, ką mes padarėme namuose su „Porto“ (po pralaimėjimo 1:3 išvykoje „Bayern“ namuose laimėjo 6:1 per Čempionų lygos ketvirtfinalį – Red.), bet „Barcelona“ yra kitokia komanda. Niekada negali sakyti niekada, bet namuose šį kartą bus labai sunku“.

Thomas Muelleris („Bayern“ puolėjas): „Mes nenorėjome prarasti mačo kontrolės. Čia žaisti nėra lengva, bet prieš mačą turėjau gerą nuojautą. Nebuvome pralaimėję 0:3 čia jau seniai, todėl neatrodė, kad pirmasis mūsų mačas gali taip baigtis.

Bet mes esame „Bayern“ ir turime likti aukštai pakeltomis galvomis. Nereikia tikėtis tokio rezultato, koks buvo su „Porto“, bet Miunchene mes kovosime iki paskutinio teisėjo švilpuko. Tikrai negalime būti laimingi po tokio rezultato, tačiau privalome likti vieningi ir dabar neieškoti kaltų“.

Mehdi Benatia („Bayern“ gynėjas): „Ar galime dar tikėti, jog žaisime finale? Akivaizdu, kad padaryti nebus lengva. Bet jeigu tuo netikėsi, geriau visiems likti namuose, ar ne? Aš tuo tikiu, nes mes taip pat turime didžių žaidėjų ir galime sužaisti daug geriau negu čia.

Jeigu pavyktų greitai įmušti, namuose galime laimėti ir 4:0. Reikės sužaisti idealias rungtynes, bet mes kausimės, kad patektume į finalą. Tuo nereikėtų net abejoti.

Jeigu jie mums įmušė tris, kodėl mes jiems negalėtume įmušti keturių? Mes jau įrodėme, kad namuose galime įmušti daug įvarčių, nors žaidėme ir ne su „Barcelona“.

Šį vakarą prieš mus buvo tokie žaidėjai, kurie vadinasi Lionelis Messi, Neymaras ir Luisas Suarezas. Jiems pakako genijaus smūgio per sekundės dalį, padariusio visą skirtumą.

Bet jeigu šie žaidėjai nebūtų čia tam, kad muštų įvarčius, jie niekam nebūtų reikalingi.

Nors mes gerai gynėmės ir gerai žaidėme beveik visas rungtynes, praleidome įvarčius, kurie kainuoja labai brangiai. Apmaudu, nes man susidarė įspūdis, kad kontroliavome rungtynes ir jie mums nekėlė ypatingų problemų, ypač antrajame kėlinyje. Bet kai Messi panoro imtis darbo ir padaryti skirtumą, trumpai tariant, kai tam atėjo tinkamas laikas, jis tai ėmė ir padarė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.