Į kampą įstumtas „Real“ laukia naujo C. Ronaldo žygdarbio

Penktą sezoną paeiliui Cristiano Ronaldo jau įmušė daugiau kaip 50 įvarčių. Bet ar išgelbės jis Madrido „Real“ komandą per lemiamą UEFA čempionų lygos pusfinalio dvikovą su „Juventus“ futbolininkais?

„Real“ trečiadienio vakarą laukia žūtbūtinis mūšis Čempionų lygos pusfinalyje.<br>AP nuotr.
„Real“ trečiadienio vakarą laukia žūtbūtinis mūšis Čempionų lygos pusfinalyje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

(„Lietuvos rytas“)

2015-05-13 13:44, atnaujinta 2018-01-03 23:58

Prieš savaitę Turine jis įmušė įvartį į Italijos čempionų vartus, tačiau „Real“ pralaimėjo 1:2.

Šį sezoną C.Ronaldo iš viso pasižymėjo jau 54 kartus per 51 rungtynes, bet karališkojo klubo gerbėjai šį vakarą laukia naujo portugalo žygdarbio.

Titulą ginantys „Real“ futbolininkai gimtajame „Santiago Bernabeu“ stadione mėgins pasiekti revanšą prieš „Juventus“ ir vėl patekti į Čempionų lygos finalą.

„Turėdami Cristiano mes pirmaujame 1:0 dar neprasidėjus rungtynėms“, – juokaudamas teigė Carlo Ancelotti, kai C.Ronaldo įmušė savo 50-ąjį įvartį šį sezoną.

„Real“ treneris ir viešai, ir privačiuose pokalbiuose nuolat kartoja, kad 30-metis portugalas yra geriausias pasaulio žaidėjas, kurį jam kada nors yra tekę treniruoti.

Bet nenumaldoma C.Ronaldo aistra mušti įvarčius turi ne tik „Real“ gerbėjus žavinčią, bet ir nematomą šešėlinę pusę.

Egoizmo neatsikratė

Geriausiu 2014 metų pasaulio futbolininku pripažintas „Real“ puolėjas per pastarąjį dešimtmetį labai pasikeitė.

Bet, atrodo, per savo karjerą C.Ronaldo tik perėjo nuo vienos egoizmo formos iki kitos.

Anksčiau jis nė akimirką nenorėdavo skirtis su kamuoliu, nuolat stengdavosi vienas prieš vieną apeiti gynėjus ir niekuomet nematydavo komandos draugų.

Dabar jis daug rečiau pats aikštėje valdo kamuolį, bet visąlaik reikalauja perdavimų ir vieną po kito štampuoja įvarčius.

„Real“ komandoje C.Ronaldo taip pat išgyveno du skirtingus karjeros etapus. Per du pirmuosius sezonus Madride portugalui sunkiai sekėsi rasti bendrą kalbą su gerbėjais.

Madridiečiams nepatiko naujosios žvaigždės kaprizai, kai jis iš karto imdavo skeryčioti rankomis lyg policininkas su lazdele, iš komandos draugų nesulaukęs perdavimo. C.Ronaldo pamažu pakeitė savo laikyseną, o įvarčiai ir nauji titulai sutaikė jį su daugybę ryškių žvaigždžių mačiusia „Santiago Bernabeu“ publika.

Skyrybos atvėrė žaizdas

Bet šį sezoną C.Ronaldo vėl priverstas kovoti su senaisiais savo demonais.

Kai pernai gruodį portugalas išsiskyrė su ilgamete drauge Rusijos manekene Irina Shayk, o jo produktyvumas aikštėje kiek smuko, jis vėl per rungtynes vis dažniau ėmė pykti ant komandos draugų.

Jis aikštėje iškeikė ir Garethą Bale’ą, ir kitą „Real“ puolėją Jese, kai jie patys nusprendė atakuoti varžovų vartus, net nežvilgtelėję į greta skuodžiantį ekipos lyderį.

Šis egoizmas pasiekė viršūnę per Ispanijos lygos rungtynes su „Almeria“ ekipa (3:0), kai C.Ronaldo piktu žvilgsniu tiesiog perskrodė „Real“ komandos gynėją Alvaro Arbeloa, nes jis suskubo greičiau pakišti koją, taip neleisdamas C.Ronaldo pelnyti trečiojo įvarčio.

Kol C.Ronaldo priekaištavo komandos draugui, jo amžinas varžovas Lionelis Messi lyg tyčia savanoriškai atsisakė progos pelnyti tris įvarčius per mačą su „Cordoba“ (8:0), kai pats pasiūlė Neymarui mušti 11 m baudinį.

Toks dviejų žvaigždžių elgesio kontrastas tik dar labiau sustiprino ir taip prastą „Real“ puolėjo reputaciją sirgalių akyse.

Už aikštės ribų – altruistas

Bet C.Ronaldo yra egoistas tik aikštėje, o ne už jos ribų.

Pastarąją savaitę portugalas socialiniame tinkle paprašė savo gerbėjų padėti paramos fondui „Save the Children“, o pats paaukojo 7 mln. eurų nuo žemės drebėjimo Nepale nukentėjusiems vaikams.

„Real“ puolėjo elgesys komandos drabužinėje taip pat yra tiesiog nepriekaištingas.

Likęs tarp keturių sienų Cristiano neriečia nosies ir nevaizduoja išskirtinės žvaigždės, todėl komandos draugai pro pirštus žiūri į jo išpuolius aikštėje ir pasiryžę jam atleisti visas nuodėmes.

Su K.Benzema – kitoks

Prieš lemiamą pusfinalio mačą su „Juventus“ C.Ronaldo sulaukė gerų žinių.

Madride nuo pirmosios minutės turėtų žaisti „Real“ puolėjas Karimas Benzema, dėl traumos praleidęs pirmąsias rungtynes Turine.

Altruistas prancūzas visuomet pasiruošęs C.Ronaldo maitinti kamuoliais, todėl „Real“ puolimo sistema atrodo visiškai kitaip, kai jis aikštėje.

G.Bale’as lėčiau negu K.Benzema atsisveikina su kamuoliu, o prancūzą atakos smaigalyje pakeitęs meksikietis Chicharito prasčiau supranta komandos draugus, nors labai gerai žaidžia galva ir sumaniai įkerta į laisvas erdves gynėjams už nugaros.

Be K.Benzemos likęs „Real“ negalėdavo galingai rengti savo atakų, o C.Ronaldo žaidimo efektyvumas taip pat sumenko.

„K.Benzema yra geriausias vidurio puolėjas Ispanijos pirmenybėse ir vienas geriausių pasaulyje. Mes aikštėje sutariame labai gerai“, – neslėpė C.Ronaldo.

„Mūsų komandai labai pasisekė, kad K.Benzema aikštėje yra toks altruistas“, – komandos lyderiui pritarė C.Ancelotti.

„Real“ treneris žino, jog be K.Benzema likęs C.Ronaldo aikštėje dažnai priverstas rinktis kitus sprendimus.

Prieš porą savaičių „Santiago Bernabeu“ tribūnos per mačą su „Almeria“ net nušvilpė portugalą, kai šis greitoje kontroatakoje neperdavė kamuolio Chicharito.

Bet lygiai tokiomis pat aplinkybėmis C.Ronaldo net negalvodamas spirtų kamuolį K.Benzema, neabejodamas, kad šis jam netrukus atiduos perdavimą.

O Chicharito atveju jis žino, jog nesulauks atgal kamuolio, nes meksikietis pats smūgiuos į vartus.

Tapo pavojingu kitaip

C.Ronaldo žaidimo stilius akivaizdžiai pasikeitė.

Jam kartais jau net sunku apžaisti varžovą vienas prieš vieną mažame aikštės plote, jis daug lėčiau įveikia laisvas erdves, bet jis iki šiol yra labai galingas, iššoka aukščiau už kitus ir labai tiksliai smūgiuoja iš bet kurios vietos Žaidimo efektyvumu prie varžovų vartų „Real“ puolėjui niekas negali prilygti.

Jau penktą sezoną paeiliui C.Ronaldo įmušė daugiau kaip 50 įvarčių, vilkėdamas „Real“ aprangą (53 – 2010-2011 m., 60 – 2011-2012 m, 55 – 2012-2013 m., 51 – 2013-2014 m., 54 – 2014-2015 m.).

Ir tai dar – tikrai ne pabaiga. „Juventus“ gynėjai gali tuo neabejoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.