Po istorinės pergalės „Dnipro“ sirgaliai siaubė Kijevo stadioną

„Dnipro“ sirgaliai Kijevo „Olimpijskyj“ stadione.<br>Reuters nuotr.
„Dnipro“ sirgaliai Kijevo „Olimpijskyj“ stadione.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2015, 1:46 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 4:31 PM

Džiaugsmas už klubą ir noras gerokai pašėlti ant Kijevo stadiono vejos – greičiausiai tokiomis nuotaikomis ketvirtadienio vakarą gyveno Dniepropetrovsko „Dnipro“ futbolo klubo sirgaliai, po finalinio teisėjo švilpuko užplūdę Kijevo „Olimpijskyj“ stadiono veją. Jų mylima ekipa pirmą kartą istorijoje prasimušė į UEFA Europos lygos finalą, tačiau galimybė pasidžiaugti virto riaušėmis, o po rungtynių su italų „Napoli“ ekipa vietos statybininkai turės prakaituoti atstatant stadioną.

Ketvirtadienio vakarą paaiškėjo Europos lygos finalininkai. Po atsakomųjų mūšių į lemiamą kovą dėl trofėjų kils Dniepropetrovsko „Dnipro“ ir „Sevilla“ ekipos.

„Dnipro“ klubas jau senokai negali žaisti savo namų arenoje, nes Dniepropetrovskas yra greta Donbaso regiono, kuriame Ukrainos ginkluotosios pajėgos kovoja su vietos separatistais bei Rusijos samdomais kariškiais.

Tad „Dnipro“ futbolininkai Europos lygos pusfinalio akistatą žaidė Kijevo „Olimpijskyj“ stadione – ukrainiečiai vakar 1:0 sensacingai palaužė „Napoli“ futbolininkus. Jevhenijus Selezniovas pergalingą įvartį įmušė 58-ąją minutę. Pirmosios rungtynės Italijoje baigėsi lygiosiomis 1:1.

Iškart pasibaigus rungtynėms sirgalių minia užplūdo stadiono veją ir iškart patraukė prie „Napoli“ ekipos sirgalių sektoriaus: jie puolė mėtyti į svečius kėdes, kurias atėmė iš tvarką prižiūrėti turėjusių apsaugos darbuotojų. Italus nuo dar didesnių problemų gynė sustiprinti vietos policijos daliniai (OMON).

Supratę, kad nieko nepeš iš kėdžių mėtymo, aistruoliai pradėjo laužyti stadiono futbolo vartus ir visiškai juos nuvertė bei suniokojo. Tik po geros valandos aistruolius iš stadiono išsstūmė policijos daliniai ir įvedė bent elementarią tvarką.

Europos lygos finalas gegužės 27-ąją įvyks Varšuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.