V. Putinui – JAV senatorių antausis dėl futbolo čempionato

JAV senatoriai Robertas Menendezas ir Johnas McCainas kreipėsi į aukščiausio rango FIFA vadovus, kad šie penktadienį neperrinktų pasaulinės futbolo organizacijos vadovo Seppo Blatterio ir atimtų iš Rusijos teisę organizuoti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą.

V.Putino teisė rengti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą sulaukia vis daugiau pasipriešinimo.<br>AP nuotr.
V.Putino teisė rengti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą sulaukia vis daugiau pasipriešinimo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2015, 5:22 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 6:48 AM

Trečiadienio rytą buvo sulaikytas būrys aukštų FIFA narių, kuriems pareikšti kaltinimai korupcija, kyšininkavimu ir pinigų plovimu. JAV ir Šveicarija pradėjo du atskirus tyrimus.

Ir nors tyrimo lauke – kaltinimai papirkinėjimu, balsuojant už teisių suteikimą Rusijai ir Katarui rengti 2018 ir 2022 metų pasaulio čempionatus, FIFA skelbė, kad turnyrai vyks ten, kur ir numatyta.

„Praėjo daugiau nei metai nuo tada, kai Rusijos pajėgos ir rusų remiami separatistai pradėjo Ukrainos skaldymą, kuris tęsia ir dabar, pažeidžiant Minsko susitarimą. Tuo pačiu metu NATO užfiksavo daugiau nei šimto Rusijos lėktuvų pasirodymą NATO teritorijose, – teigiama rašte. – Mes manome, kad leidimas Rusijai rengti pasaulio čempionatą tik palaikys V.Putino rėžimą, nors jis turėtų būti smerkiamas.“

Kongreso nariai siūlo nepalaikyti S.Blatterio rinkimuose, per kuriuos, kaip manoma, šis laimės jau penktąją kadenciją.

„S.Blatteris toliau remia Rusiją, nepaisant besitęsiančios Rusijos agresijos prieš Ukrainos teritorinį integralumą ir kuriamus iššūkius po Antrojo pasaulinio karo sukurtiems saugumo barjerams. Mes prašome jūsų persigalvoti, remiant S.Blatterį“, – teigiama rašte.

Pasak JAV kongreso narių, naujasis FIFA prezidentas turėtų užtikrinti FIFA misiją – plėtoti futbolą, kuris skatintų žmogiškąsias vertybes, kultūrą.

„Mes stipriai jus skatiname išrinkti prezidentą, kuris laikytųsi šių vertybių ir dirbtų tam, kad V.Putino rėžimas prarastų privilegiją rengti pasaulio čempionatą, – teigiama rašte. – Daugiau nei 40 valstybių, visos FIFA narės, pritaikė Rusijai sankcijas dėl įvykių Ukrainoje. Leisdama Rusijai rengti pasaulio čempionatą FIFA pati siūlo šaliai ekonominį pakilimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.