FIFA rinkimai: Europa – prieš imperatorių S. Blatterį

Daugelis Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) narių balsuos

S.Blatterio Europa nepalaikys.<br>AP nuotr.
S.Blatterio Europa nepalaikys.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-05-28 18:40, atnaujinta 2017-11-26 01:43

„Didžioji dauguma Europos federacijų balsuos už princą Ali“, – M.Platini pareiškė spaudos konferencijoje Ciuriche praėjus dienai po to, kai JAV prašymu dėl kaltinimų korupcija buvo suimti keli aukšto rango FIFA pareigūnai.

Pasak M.Platini, ketvirtadienį vykusiame neeiliniame FIFA susitikime jis pasiūlė S.Blatteriui atsistatydinti dėl visą pasaulinę organizaciją sukrėtusio skandalo.

„Aš pasakiau, prašau Jūsų pasitraukti, FIFA įvaizdis siaubingas. Jis atsakė negalįs taip staiga viską palikti“, – nurodė M.Platini.

„Sakau tai liūdėdamas ir su ašaromis akyse, bet buvo jau per daug skandalų, FIFA neverta, kad su ja taip būtų elgiamasi“, – pridūrė jis.

Ali bin Al Husseino kandidatūrą remia ir Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas.

„FA (Anglijos futbolo asociacija) ir mes esame aiškiai už Princo Ali kandidatūrą“, – sakė žurnalistams Londone premjero atstovas.

„Jis (Cameronas) mano, kad dabar yra labai, diplomatiškai sakant, labai labai stiprus reikalas lyderiui pakeisti“, – pridūrė jis.

Rinkimai į FIFA vadovo postą, į kurį, tikėtasi, penktajai kadencijai bus perrinktas S.Blatteris, numatyti penktadienį, tačiau esama raginimų atidėti šiuos rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.