Anglijos futbolo sezoną vainikuos FA taurės finalas

Daugiau nei 90 tūkstančių Vemblio stadione, 10 milijonų Jungtinėje Karalystėje ir pusė milijardo visame pasaulyje. Štai tokia auditorija šeštadienio vakarą stebės Anglijos Futbolo asociacijos (FA) taurės finalą. Tarp galinčių stebėti šį įspūdingą renginį bus ir lietuviška auditorija. Tokią galimybę šeštadienį nuo 19.25 val. suteiks „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

„Arsenal“ futbolininkai sieks iškovoti FA taurę.
„Arsenal“ futbolininkai sieks iškovoti FA taurę.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2015, 4:43 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 8:16 PM

Šių metų finale akis į akį stos dvi visiškai skirtingo stiliaus komandos – Londono „Arsenal“ ir Birmingamo „Aston Villa“.

Arsene‘o Wengero „kanonierių“ pagrindiniu koziriu jau daug sezonų yra puolimas, o „Aston Villa“ vargiai galėtų leistis į tokį pavojingą žaidimą su ugnimi. Tiesa, Birmingamo ekipos filosofija gerokai pasikeitė, kai sezono viduryje trenerio postą užėmė Timas Sherwoodas. Šis specialistas iš komos prikėlė pagrindinį snaiperį Christianą Benteke, o „Aston Villa“ sugebėjo išsilaikyti „Premier“ lygoje ir po ilgos pertraukos pasiekti FA taurės finalą.

„Aston Villa“ šią taurę yra laimėjusi net 7 kartus, bet pastarąjį kartą tik 1957 metais. „Arsenal“ prisiminimai – gerokai šviežesni. Tiksliau – visiškai švieži, nes „ginklininkai“ Vemblyje triumfavo ir pernai. Iš viso FA taurę Londono klubas yra laimėjęs 11 sykių, o dar viena pergalė jiems leistų tapti Anglijos rekordininkais.

„Nuo pat sezono pradžios į FA taurės varžybas žiūrėjau labai rimtai. Patys matėte, kad leidau žaisti stiprioms komandoms. Dabar norime užbaigti darbą, nors ir žinome, kad „Aston Villa“ priešinsis iš visų jėgų“, – sakė „Arsenal“ vairininkas A. Wengeras.

FA taurės varžybos laikomos seniausiomis pasaulyje. Turnyras pirmą kartą surengtas 1871 metais, o XX a. 3-iame dešimtmetyje vienos finalo rungtynės tada ką tik pastatytame Vemblio stadione buvo sutraukusios apie 300 tūkst. žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.