S. Blatterio žinia M. Platini: „Aš atleidžiu, bet neužmirštu“

Penktąją kadenciją Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos (FIFA) vadovu dirbti išrinktas 79-erių Seppas Blatteris jau šeštadienį duotame interviu tikino, kad jis puikiai žino, kas jo nekenčia, kas yra didžiausi jo kritikai ir priešai. Vienas jų – Europos futbolo federacijos vedlys prancūzas Michelis Platini.

FIFA prezidentas S.Blatteris ir UEFA vadovas M.Platini<br>AP nuotr.
FIFA prezidentas S.Blatteris ir UEFA vadovas M.Platini<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 31, 2015, 9:58 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 1:44 PM

„Neapykantos kampanija dvelkia ne tik nuo M.Platini, bet ir nuo visos tam tikros organizacijos, kuri negali susitaikyt, kad 1998 metais mane išrinko FIFA prezidentu, – šnekėjo pastaruoju metu dėl korupcijos FIFA kaltinamas S.Blatteris. – Ar atleisiu M.Platini už garsius reikalavimus man trauktis iš posto? Aš atleidžiu visiems, tačiau nieko neužmirštu.“

S.Blatteris interviu davė Šveicarijos televizijai. Jis tikino, kad nė minutės negalvojo trauktis iš FIFA vadovo kėdės.

„Jei aš atsistatydinčiau ar nedalyvaučiau rinkimuose, tuomet aš tik patvirtinčiau nuostatą, kad esu kaltas. Bet nuo 2010 metų aš tik ir darau, kad kovoju su korupcija FIFA. Ir jei palygintumėte prieš penkerius metus buvusį Vykdomąjį komitetą ir dabartinį, pamatytumėte, kad sąraše nėra daugiau kaip pusės žmonių. Tai kažką reiškia“, – tvirtino S.Blatteris.

Triskart geriausias planetos futbolininkas ir dabartinis UEFA prezidentas M.Platini prieš penktadienio rinkimus viešai kritikavo FIFA prezidentą ir reikalavo jo pasitraukimo iš kovos dėl vadovo posto. Prancūzas tikino, kad Europa palaiko vienintelio S.Blatterio konkurento – Jordanijos princo Ali bin al-Husseino kandidatūrą.

Maža to – M.Platini tikino, kad UEFA, tapus S.Blatteriui ir vėl FIFA vadovu, mąstys trauktis iš pasaulinės futbolo organizacijos.

„Ali bin al-Husseinas yra labai ambicingas ir jam nereikia pinigų – jis jų turi daug. Manau, šis vyras tikrai gali padaryti itin daug gero FIFA. Jis turi ambicijų, tačiau yra ir žodžio žmogus – teko su juo šnekėtis ir jis tikino, kad ateina tik vienai kadencijai.

Aš Seppui pasakiau, kad jis privalo trauktis iš FIFA prezidento posto ir kad Europa Jordanijos princui duos mažiausiai 46 balsus. Man vyresnis kolega itin skaudžiai sutiko šiuos žodžius, tačiau galvoju, kad ir ateityje liksime draugais.

Jei nebus jokio progreso reformuojant FIFA, Europos futbolas gali rengti savo varžybas. Bet apie tai kalbėti per anksti. Savo strategiją Europos futbolo federacijos aptars po Čempionų lygos finalinio mačo Berlyne“, – kalbėjo M.Platini.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.