Į „Premier“ lygą patekęs G. Arlauskis: „Svajonėse – „Liverpool“

„Watford“ klubas pranešė, jog pasirašė sutartį su G.Arlauskiu.<br>twitter nuotr.
„Watford“ klubas pranešė, jog pasirašė sutartį su G.Arlauskiu.<br>twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2015, 8:14 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 8:47 AM

Lietuvos rinktinės vartininkas Giedrius Arlauskis kitą sezoną debiutuos Anglijos „Premier“ lygoje.

Geriausias 2014 metų šalies futbolininkas pasirašė trejų metų sutartį su „Watford“ klubu.

„Mano svajonių lyga – Anglija. Jeigu pavyktų ten nuvažiuoti ir pasirašyti sutartį, galėčiau sakyti, kad įgyvendinau vaikystės svajonę“, -- „Lietuvos rytui“ sakė G.Arlauskis, kai buvo išrinktas geriausiu Lietuvos metų futbolininku.

Žinią apie sutartį su 27-erių lietuviu ketvirtadienį paskelbė pats Anglijos klubas.

„Watford“ šį sezoną žaidė „Championship“ – antroje pagal pajėgumą Anglijos lygoje, kurioje užėmė antrąją vietą ir iškovojo teisę 2015-2016 m. jau kautis su stipriausiais  šalies klubais.

„Buvęs „Steaua“ vartininkas turėjo daug pasiūlymų, bet jis pasirašė sutartį su ambicinga ir augančia komanda. Kartu mes išpildėme ir Arlauskio svajonę žaisti stipriausioje pasaulyje lygoje“, – ketvirtadienį socialiniame „Facebook“ tinkle parašė lietuvio agentas Leonidas Istrati

Šį sezoną G.Arlauskis su Bucharešto „Steaua“ klubu tapo Rumunijos čempionu, laimėjo šios šalies taurę ir lygos taurę.

G.Arlauskis tapo tik antruoju Lietuvos futbolininku, pravėrusiu „Premier“ lygos duris.

2000-aisiais Anglijos čempionate pirmasis debiutavo Tomas Danilevičius. Londono „Arsenal“ aprangą tuomet vilkėjęs buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas „Premier“ lygoje sužaidė 2 mačus, aikštėje pasirodęs po keitimo.

 - Giedriau, dar nėra skelbiama, kuriam laikui pasirašėte sutartį su Anglijos ekipa?,  - lrytas.lt paklausė tik dvi dienas atostogaujančio G.Arlauskio, kuris vis dar gydosi peties traumą bei norėtų padėti nacionalinei komandai per Europos čempionato atrankos mačą su Šveicarija.

– Sudariau sutartį su anglų ekipa trejiems metams. Be jokių pliusų ar minusų.

– Šiandien pasirašėte?

– Šiandien oficialiai paskelbta.

– Ar jau kalbėjotės su klubo vadovais? Koks vaidmuo jums bus skiriamas ekipoje? Pirmasis vartininkas?

– Tikrai kalbėjausi su klubo vadovu ir prezidentu – jis vienas ir tas pats asmuo. Prieš pasirašant sutartį aš ir agentas akcentavome, kad važiuojant į Angliją noriu žaisti ir antrojo vartininko vaidmuo manęs netenkina. Sakiau, kad tik pagrindiniu vartininku noriu būti. Mane patikino, kad taip ir bus. Tikiuosi... Gyvenimas parodys. Tas, kas nuo manęs priklauso, aš viską darysiu. Tai labai profesionalus klubas – tai ir lėmė, kad pasirašiau su „Watford“ ekipa sutartį.

- Kiek jums svarbu, kad esate vos antrasis lietuvis, kuris žais „Premier“ lygoje?

– Dar kol kas nesužaidžiau. Kai sužaisiu – tada galėsime ir kalbėti. Bert juk patys suprantate – tam, kad lietuvis prasimuštų į top lygas, reikia tikrai didelį kelią nueiti ir prakaito išlieti. Gal esu vertas? Manau, esu vertas... Tai mane įpareigoja dar daugiau dirbti ir pateisinti lūkesčius.

– Kada klubas pradės pasirengimą čempionatui ir kada jūs prisijungsite? – Jau birželio 28 dieną.

– Poilsio užteks?

– Mažai poilsio nebūna. Bet per tiek laiko jau įpratau prie tokių krūvių. Bus, žinoma sunkoka – kol kas būsiu be šeimos. Bet aš turėjau svajonę žaisti „Premier“ lygoje – ir šis žingsnis jau padarytas. Reikia tik sužaisti.

– Su kuo lauksite akistatos? Su „Manchester United“?

– Visi „Premier“ lygos klubai imponuoja, tačiau visą laiką patiko „Liverpool“, juolab, kad teko prieš jį žaisti. Mano svajonė – žaisti būtent šiame klube. Gal sėkmingos dėlionės dėka galiu ir „Liverpool“ ekipoje atsidurti. Kodėl ne? Juk netikėjau, kad ir „Premier“ lygoje žaisiu. Vadinasi, teisingu keliu einu, teisingai viską darau, jei svajonės pildosi.

– Šis kontraktas – lyg atpildas už sunkius karjeros vingius, kai buvo problemų Maskvoje, Kazanėje ar tame pačiame Rumunijos klube?

– Galiu pasakyti – tai ne atpildas. Tai šansas – ir gerai, kad sportininko karjeroje jų būna. Galbūt, atpildas gali būti tik todėl, kad nenuleidau rankų, siekiau tikslo, norėjau tobulėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.