Įklimpę dugne: Lietuvos futbolo rinktinei antausį skėlė ir Malta

Lietuvos rinktinė per du draugiškus mačus neįmušė nė karto, o praleido 6 įvarčius.<br>V.Januškos (lff.lt) nuotr.
Lietuvos rinktinė per du draugiškus mačus neįmušė nė karto, o praleido 6 įvarčius.<br>V.Januškos (lff.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 8, 2015, 9:35 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 3:51 PM

Lietuvos futbolo rinktinė ir toliau murkdosi dugne. Pirmadienį draugiškose rungtynėse Igorio Pankratjevo komanda sužaidė dar vieną tragišką mačą ir pralaimėjo į FIFA reitingo šimtuką nepatenkančiai Maltos komandai. Šeimininkai pergalę šventė 2:0, o lietuviai pratęsė nuo 2014 metų spalio 9 dienos neįmuštų įvarčių laikotarpį. Kelių žinomų aukšto meistriškumo žaidėjų nepakvietusi Lietuvos rinktinė jau šešis mačus iš eilės nemuša įvarčių, o per šį laiką praleido 16 smūgių.

Euro 2016“. Lietuvos ir Šveicarijos rinktinių mačas „Euro 2016“ atrankos turnyre vyks birželio 14 dieną. Vilniuje rungtynės prasidės 21 val.

Pažeminimas. Lietuvos rinktinė praėjusį penktadienį žaidė draugiškas rungtynes su Vengrijos komanda ir gavo rimtą antausį. Be pagrindinio vartininko traumą patyrusio Giedriaus Arlauskio ir būrio dėl LFF žinomų priežasčių nešaukiamų žaidėjų buvusi rinktinė krito 0:4.

Pozicijos. Lietuvos rinktinė FIFA reitinge – 96 vietoje. Malta – 145. Maltos rinktinėje žaidė tik vienas ne Maltos lygoje rungtyniaujantis futbolininkas.

Rungtynės

Pusprogė. Rungtynių pradžia nežadėjo gražaus futbolo ir tokio žiūrovai per pirmąjį ketvirtį neišvydo. Realiausiai lietuvių proga buvo 19-ąją minutę, kai kamuolį nuo kampinio gairelės pavojingai į vartus pasiuntė Mantas Kuklys. Tiesa, vartininkas smūgį atmušė. Lietuvos ekipos gerbėjams teko pasidžiaugti, kad komanda 32 minutę nepraleido įvarčio, kai po gynėjų klaidos pavojingai smūgaivo Michaelas Mifudas. Žaidime buvo daug broko, kuris griovė ir Lietuvos, ir Maltos ekipų žaidimą.

Sušaudė.  Lietuvos rinktinė antrajame kėlinyje sulaukė šimtaprocentinės progos. 52 minutę Vytautas Lukša atliko puikų perdavimą Deividui Matulevičiui, bet šis nesugebėjo užbaigti atakos. To nepadarė ir Saulius Mikoliūnas. Netrukus D.Matulevičius buvo pakeistas.

62 minutę lietuviai dėl to graužėsi nagus. Paulas Fenechas pamėgino laimę iš toli ir jo smūgis-patranka pražudė Lietuvos rinktinę. Malta išsiveržė 1:0. Lietuvos rinktinei ir toliau nesisekė. Perdavimai buvo prasti, susikurti padorių progų irgi nepavyko, o 80 minutę ramiai sužaidė Alfredas Effiongas, kuris tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą – 2:0.

Starto sudėtys. Lietuva: E.Gertmonas; E.Vaitkūnas, L.Klimavičius, G.Freidgeimas, D.Česnauskis; S.Mikoliūnas, V.Slivka, M.Kuklys, M.Panka, V.Lukša; D.Matulevičius. 

Malta: J.Haberis, R.Briffa, R.Muscatas, R.Camilleri, Z.Muscatas, P.Fenechas, M.Mifsudas, A.Agiusas, A.Cohenas, C.Failla, A.Muscatas.

***

Mačai. Maltos ir Lietuvos rinktinės per istoriją žaidė dukart. Pirmasis susitikimas 2002 metais baigėsi lygiosiomis, o 2006-ųjų dvikova – 1:4 lietuvių naudai.  

Iš kartos į kartą. Praėjusią savaitę Lietuvos rinktinėje debiutavęs L.Klimavičius tapo trečiuoju Klimavičiumi, vilkėjusiu nacionalinės ekipos marškinėlius. Lietuvos rinktinėje žaidė jo tėvas Albertas ir vyresnysis brolis Arūnas.

Grįžo namo. Į Maltą su komanda nevyko saugas Karolis Chvedukas. Futbolininkas sugrįžo į Lietuvą, kur su Marijampolės „Sūduvos“ komanda žaidė A lygos rungtynes. „Sūduva“ 1:2 pralaimėjo Kauno „Spyriui“.

Prisijungė. Prie rinktinės Maltoje prisidėjo saugas Saulius Mikoliūnas. Pastarasis per mačą su Vengrija negalėjo žaisti, nes turėjo Baltarusijoje padėti Solihorsko „Šachtior“ komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.