A. Skarbalius: „J. Kvedaras pats aiškino, kaip viskas blogai“

Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas ir Danijos klubo „Viborg“ vyriausiasis treneris Aurelijus Skarbalius LRT laidos „Dėmesio centre“ metu išsakė savo mintis apie Lietuvos futbolo federacijos (LFF) veiklą ir dabartinį jos prezidentą Julių Kvedarą.

A.Skarbalius išsakė nuomonę apie LFF.<br>Mindaugo Kulbio nuotr.
A.Skarbalius išsakė nuomonę apie LFF.<br>Mindaugo Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2015, 9:36 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 11:45 AM

A.Skarbalius atskleidė, kad jis prieš kelis metus buvo atvykęs kalbėtis su J.Kvedaru dėl darbo Lietuvos rinktinėje, tačiau suprato, kad visas pokalbis tebuvo farsas.

„Aš niekada neslėpiau, kad norėčiau prsidėti prie Lietuvos futbolo savo žiniomis, nebūtinai kaip treneris. Paskutinis farsas buvo, kai J.Kvedaras pasikvietė mane ir tris valandas pasakojo kaip viskas blogai. Pabaigoje jis paklausė, kiek čia tau mokėt, kad norėtum ateiti?

Aš pasakiau, kiek uždirba treneriai dabar, tiek mane tenkintų.

Aš jo klausiau, ar jam neįdomu kaip aš dirbu, kokia mano filosofija ir t.t. Jis atsakė, kad jam visiškai neįdomu. Galiausiai jie priėmė Igorį Pankratjevą. Jie yra sukūrę savo ložę, kur priimami jiems palankūs sprendimai. Nes aš atėjęs ir pats turėčiau reikalavimų jiems“, – kalbėjo A.Skarbalius.

Treneris nesutiko, kad dabar reikėtų atleisti I.Pankratjevą, nes tai – lengviausias būdas toliau muilinti akis.

„Reikia strategijos ir kompetencijos. Didžiausias trūkumas Lietuvoje – kompetencijos. Viskas tik prastėja, tokia tendencija. Kai ateina momentas pasiaiškinti, lengviausias kelias yra atleisti trenerius. Taip elgiasi LFF ir sako, kad ateina nauja karta“, – ironizavo A.Skarbalius.

Laidoje taip pat dalyvavo buvęs rinktinės treneris Algimantas Liubinskas ir Nerijus Kesminas.

„Futbolas nežino ko nori, neturime strategijos vystymo, nežinome kokiu keliu eiti. Turi būti sujungtos visos pastangos, sudaryta normali strategija, kurią patvirtintų vyriausybė.

Turi būti nuoseklus planas. Mums reikia kreipti dėmesį į jaunimą. Dabar nėra tvarkos, nėra sąlygų jaunimui kur treniruotis. Vilniuje situacija išvis strategiška. Reikia žinoti ko nori ir kur eini“, – savo nuomonę dėstė A.Liubinskas.

„Futbolas klykia: gelbėkite mus. Visa sistema yra ydinga. O opozicijos mes neturime. Ją galėtų sudartyti Deividas Šemberas, Edgaras Jankauskas, Marius Stankevičius, Tomas Danilevičius, A.Skarbalius. Žaidėjai, matę kaip dirba užsienyje žmonės“, – kalbėjo N.Kesminas.

Į laidą kviesti LFF atstovai atsisakė atvykti. Rytoj jie rengia skubią spaudos konferenciją. manoma, kad joje bus paskelbta apie I.Pankratjevo pasitraukimą ir taip siekiama apraminti kilusias aistras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.