Ieškomas FIFA pareigūnas pats atėjo į policijos nuovadą

Vienas FIFA pareigūnų, kaltinamas korupcija ir pastaruoju metu slapstęsis, pasidavė policijai Italijoje, skelbia bbc.com.

Į šią policijos nuovadą prisistatė A.Burzaco.<br>AP nuotr.
Į šią policijos nuovadą prisistatė A.Burzaco.<br>AP nuotr.
A.Burzaco pasidavė.<br>AP nuotr.
A.Burzaco pasidavė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-06-09 19:21, atnaujinta 2017-11-23 12:18

Argentinietis Alejandro Burzaco buvo tarp keturiolikos esamų ir buvusių FIFA pareigūnų, kaltinamų korupcija. Jis pradingo pirmąją dieną, kai prasidėjo suėmimai. Teigiama, kad JAV pareigūnai jo nerado kambaryje, nes pastarasis buvo išėjęs pusryčiauti.

Vis tik A.Burzaco, turintis ir Italijos pilietybę, pats atėjo į policijos nuovadą ir kartu atsivedė advokatus. Šiuo metu jis laikomas nuovadoje.

Teigiama, kad argentinietis mokėdavęs kyšius, kad jo valdoma įmonė gautų išskirtines futbolo turnyrų transliacijų teises.

JAV prokurorai apie 14 dabartinių arba buvusių FIFA pareigūnų ir sporto reklamos vadovų kaltina dalyvavus didelėje „dėkingumo mokesčių“ schemoje, kurioje per 20 metų buvo sumokėta iš viso apie 150 mln. dolerių kyšių.

Šios naujienos sukėlė sumaištį futbolo pasaulyje ir praeitą savaitę privertė atsistatydinti ilgametį FIFA prezidentą Seppą Blatterį, praėjus vos keturioms dienoms po to, kai jis buvo perrinktas penktai kadencijai iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.