Maltos spauda spauda nesišaipo iš Lietuvos, bet saviškius giria

Eilinis ir beviltiškas Lietuvos futbolo rinktinės sugebėjimas nusileisti kur kas silpnesniems varžovams šįkart pradžiugino Maltos ekipos sirgalius. Ir tai – tik dalį. „Tai gražiausia pergalė per pastaruosius du dešimtmečius. Šis mūsiškių žaidimas teikia vilčių prieš penktadienio akistata su Bulgarija“, – apie pirmadienio draugiškas rungtynes tarp Lietuvos ir Maltos futbolo komandų rašo portalas „timesofmalta“.

Lietuvos futbolininkai ir toliau negali nei įmušti įvarčių, nei laimėti mačo.<br>V.Ščiavisnko nuotr.
Lietuvos futbolininkai ir toliau negali nei įmušti įvarčių, nei laimėti mačo.<br>V.Ščiavisnko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2015, 9:32 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 3:18 PM

Po pergalės 2:0 prieš kur kas aukščiau pasaulio reitinge stovinčią Lietuvą, Maltos žiniasklaida su optimizmu, tačiau be didesnio šaipimosi iš pralaimėjusių, rašo apie savo nacionalinės ekipos istorinę pergalę.

„Maltai reikėjo vieno kėlinio, kad sudėliotų taškus ir suprastų, kaip reikia kovoti su Lietuva“ – rašo portalas „independent“

Vos 145 vietą FIFA pasaulio reitinge užimantys Maltos futbolininkai kontrolinėse rungtynėse 2:0 įveikė 96-ąją poziciją planetos klasifikacijoje užimančius lietuvius.

Įvarčius aikštės šeimininkams tolimais smūgiais pelnė Paulas Fenechas (62 min.) ir Alfredas Effiongas (80 min.). 

Tai buvo antrosios kontrolinės Lietuvos komandos rungtynės per keturias dienas. Penktadienį Debrecene vykusiame mače lietuvius Vengrijos vienuolikė sutriuškino net 4:0 (4:0).

Mūsų nacionalinė ekipa jau 8 mėnesius negali įmušti įvarčio į varžovų vartus. Tai – šeštasis Lietuvos rinktinės pralaimėjimas iš eilės. Per visas šias rungtynes lietuviams nepavyko dar nei karto pelnyti įvarčių, o praleista net 16. Paskutinį kartą šalies komandai pavyko pasižymėti 2014-ųjų spalio 9-ąją dieną, kai rezultatu 1:0 buvo nugalėta Estija.

„Maltos futbolininkams niekaip nesisekė rasti žaidimo ritmo pirmoje mačo dalyje, nes traumos išretino ekipos gretas ir buvo pradžioje sunku vytis greitesnius lietuvius“, – rašė „timeofmalta“.

Tuo tarpu kiti internetiniai Maltos žiniasklaidos leidiniai arba apskritai nieko nerašė apie kontrolines rungtynes, arba tik konstatavo faktą, kad galingesnė Lietuva turėjo susitaikyti su pralaimėjimu nacionaliniame Maltos stadione.

„maltastar“, „sportinmalta“ kukliai aprašė dvikovą, teigdami, kad Alfredo Effiongo įvartis jam buvo pirmasis tarptautinėje arenoje.

„Lietuvą Alfredo prisimins dėl to, kad būtent jai jis įmušė savo pirmąjį įvartį atstovaujant Maltai, o rinktinė nugalėjo Rytų Europos ekipą“, – buvo rašoma „in-nazzjon“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.