FIFA dienotvarkę ir toliau keičia krečiantis skandalas

FIFA krečiantis skandalas trukdo įprastai organizacijos veiklai – trečiadienį pranešta, kad atidedamas paraiškų teikimas dėl 2026 metų pasaulio čempionato rengimo.

Šveicarijos pareigūnai tiria, ar Rusija ir Kataras teisėtai tapo pasaulio pirmenybių šeimininkėmis.<br>AP nuotr.
Šveicarijos pareigūnai tiria, ar Rusija ir Kataras teisėtai tapo pasaulio pirmenybių šeimininkėmis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2015, 1:26 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 9:22 AM

Realiausia kandidate rengti 2026 metų pirmenybes laikoma JAV. Tačiau šios teisės nori ir Kanada, Meksika bei Kolumbija. Sprendimas turėjo paaiškėti 2017 metais Kvala Lumpure, Mailaizijoje.

Pasiūlų teikimas buvo atidėtas tvyrant įtampai dėl neskaidraus balsavimo suteikiant teises Rusijai ir Katarui rengti 2018 ir 2022 metų čempionatus. Šių valstybių teisių gavimas rengti čempionatus taip pat tiriamas šveicarų pareigūnų, praneša bbc.com. 

„Jei 2018 metų pasaulio čempionato rengėjai rusai ir 2022-ųjų – Kataro atstovai bus įvardinti kaip balsų pirkėjai, FIFA tuoj pat rinktų naujus turnyro šeimininkus“, – kiek anksčiau yra sakęs FIFA nepriklausomos audito komisijos vadovas Domenicas Scala.

FIFA šiuo metu krečia didžiausias skandalas istorijoje. Aukšto rango organizacijos narius akylai tiria ir JAV, ir Šveicarijos pareigūnai.

Dar prieš FIFA prezidento rinkimus šveicarai suėmė septynis organizacijos narius. Netrukus JAV paskelbė, kad svarbiems asmenims iškelti kaltinimai kyšininkavimu, korupcija, pinigų plovimu ir reketu.JAV valdžia ir daug svarbių Europos asmenų reikalavo S.Blatterio pasitraukimo, tačiau šveicarui tai nesutrukdė laimėti rinkimų.

Penktajai kadencijai išrinktas S.Blatteris sulaukė dar daugiau pasipriešinimo ir galiausiai paskelbė, kad traukiasi. Jis FIFA vadovavo 17 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.