LTOK prezidentė pasiuntė žinutę futbolo sirgaliams

Aplink Lietuvos futbolo federaciją kylantis triukšmas atkeliavo iki Azerbaidžano.

LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė ir LFF prezidentas J.Kvedaras.<br>D.Umbraso ir M.Kulbio nuotr. montažas.
LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė ir LFF prezidentas J.Kvedaras.<br>D.Umbraso ir M.Kulbio nuotr. montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus, specialiai Lrytas.lt iš Baku

Jun 14, 2015, 4:47 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 12:57 PM

Šios šalies sostinėje Baku esanti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė D.Gudzinevičiūtė prakalbo apie futbolą.

Ji teigė, kad prieš kelias dienas duodamas interviu LTOK viceprezidentas Bronislavas Vasiliauskas nebuvo įgaliotas kalbėti Olimpinio komiteto vardu.

Kalbėdamas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) partnerei „futbolo.tv“ B.Vasiliauskas gyrė LFF darbus, nors pastaruoju metu šalies futbole visuomenėje bręsta sukilimas.

LFF organizuojamas A lygos pirmenybes plaka lažybų skandalai, o pagal šalies stadionų skaičių ir kokybę mūsų šalis nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo yra tarp autsaiderių Europoje.

Dabar dar ir Lietuvos futbolo rinktinė keliauja per šešių pralaimėtų ir nepelnytų įvarčių rungtynių sausrą, kuri gali prasitęsti, jei Igorio Pankratjevo treniruojami futbolininkai šįvakar Europos čempionato atrankos varžybose Vilniuje nusileis ir Šveicarijos rinktinei.

Vis daugiau futbolo sirgalių reikalauja, kad LFF prezidentas Julius Kvedaras prisiimtų atsakomybę už futbolo nesėkmės, ir yra parengę antrą dešimtmetį futbolo federacijoje dirbančiam kauniečiui protesto akcijų sekmadienio vakarą.

Tačiau LTOK prezidentė mano, kad sprendimus turi priimti LFF valdžią renkantys Vykdomojo komiteto nariai.

„Suprantu futbolo sirgalius, bet jų palaikyti negaliu, – sakė D.Gudzinevičiūtė. – Futbolo federacijos prezidentą renka federacijos nariai. Tai, kad rezultatai kažkam nepatinka, – taip dažnai būna sporte.

Lietuvos futbolas niekada nėra pasiekęs aukštų rezultatų, nors ir turime porą olimpinių čempionų (Arminas Narbekovas ir Arvydas Janonis su SSSR rinktine 1988 m. laimėjo auksą Seule. – Red.). Nepalaikau sirgalių emocijų ir nuomonės.“

LFF prezidentas J.Kvedaras anksčiau turėjo ryšių su nusikalstamo pasaulio atstovais, tarp jų ir šiuo metu kalinčiu Henriku Daktaru.

Pastaraisiais metais LFF vadovas vengia bendrauti su žiniasklaida.

Paklausta, kiek tai kenkia futbolo federacijos įvaizdžiui, D.Gudzinevičiūtė teigė, kad toks yra LFF pasirinkimas. „Federacijų prezidentai patys bendrauja, kitų daugiau kalba generaliniai sekretoriai arba atstovai spaudai. Pačios federacijos renkasi strategiją, tarp jų ir viešųjų ryšių srityje.“

LTOK vadovė nemano, kad Futbolo federacijos lobistai galėjo padaryti daugiau, kad šalyje atsirastų daugiau normalių aikščių.

„Aikščių trūkumas jaučiamas, bet yra vietų, kur galima žaisti. Tam, kad žaistum futbolą, nebūtina turėti nacionalinį stadioną, kuris yra labiau prestižo, pompastikos kultūros renginių reikalas, o ne skirtas treniruotėms ar kelioms rungtynėms per metus“, – sakė D.Gudzinevičiūtė. – Kartais federacijos neįvykdo sau užsibrėžtų siekių. Daug lemia įvaizdis ir rezultatai. Kai atsirado Rūta Meilutytė, pajudėjo baseinų reikalai. Bet juk nedidelių futbolo aikštelių yra.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.