Prasideda: S. Blatterio jau prašo likti poste

Į korupcijos skandalą patekusiosios Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos (FIFA) laikinasis prezidentas 79-erių šveicaras Seppas Blatteris jau sulaukė palaikymo ir prašymų likti vadovo poste. Po FIFA vykdomojo komiteto narių suėmimo, dėl to kilusio korupcijos skandalo ir praėjusį mėnesį išrinkto FIFA prezidento S.Blatterio atsistatydinimo, jau pasigirdo balsai, raginantys 17 metų pasaulio futbolui vadovavusį šveicarą likti savo poste.

Seppas Blatteris laikinuoju FIFA prezidentu bus iki gruodžio mėnesio<br>AP nuotr.
Seppas Blatteris laikinuoju FIFA prezidentu bus iki gruodžio mėnesio<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2015, 1:37 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 8:57 AM

Kaip teigia Reuters, paramą laikinai prezidento pareigas einančiam S.Blatteriui jau pareiškė Azijos ir Afrikos valstybės. Daugelio Afrikos futbolo konfederacijos narių kreipėsi į ilgametį vadovą su pasiūlymu, kad S.Blatteris persigalvotų ir nepaliktų savo kėdės gruodžio pabaigoje.

Apie tai rašo „Schweiz am Sontag“ leidinys. FIFA prezidento patarėjas Klausas Stohlkeris jau viešai prasitarė, kad yra galimybė, kad 79-erių S.Blatteris liks poste: „Jis FIFA padarė labai sėkminga kompanija. Žinoma, labai svarbu, kaip elgsis dabartinis vadovas per ateinančius pusę metų. Įmanomi visokie variantai“.

Birželio 11 dieną Europos parlamentas priėmė rezoliuciją, kurioje buvo reikalaujama FIFA prezidentą S.Blatterį tuoj pat trauktis iš pareigų. Tačiau pastarasis atsisakė tai padaryti, teigdamas, kad bus laikinuoju prezidentu iki neeilinio FIFA kongreso.

Jo datą vykdomasis komitetas praneš birželio 20 dieną, tačiau manoma, kad dėl naujojo FIFA vadovo bus sprendžiama gruodžio 16 dieną. Žinoma, jei S.Blatteris neapsigalvos. Gegužės 29 dieną šveicaras buvo išrinktas penktai FIFA vadovo kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.