Kataras dėl pasaulio čempionato „patepė“ Afriką 1,6 mln. eurų

Afrikos futbolo konfederacijos (CAF) prezidentas ir buvęs FIFA viceprezidentas Issa Hayatou Prancūzijos žurnaliui „Jeune Afrique“ pareiškė, kad Kataras sumokėjo CAF 1,6 milijono eurų, kad pristatytų šalies poziciją dėl 2022 metų pasaulio futbolo čempionato.

Šeichas Hamadas bin Khalifa Al-Thani laiko pasaulio čempionato trofėjų po to, kai Katarui buvo suteikta organizuoti 2022 metų pirmenybes.<br>AP nuotr.
Šeichas Hamadas bin Khalifa Al-Thani laiko pasaulio čempionato trofėjų po to, kai Katarui buvo suteikta organizuoti 2022 metų pirmenybes.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2015, 9:47 AM, atnaujinta Nov 21, 2017, 5:46 PM

I.Hayatou teigė, kad nemato nieko blogo, jog Kataras sumokėjo tokią sumą, kurią pervedė prieš 2010 metais Angoloje vykusį kongresą.

Vėliau tais pačiais metais Kataras laimėjo teisę organizuoti 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą. FIFA valdybos balsavimą dabar tiria Šveicarijos pareigūnai.

„Jeune Afrique“ I.Hayatou paklausė apie injekciją iš Kataro ir sulaukė tokio atsakymo: „Tai buvo 1,8 milijono JAV dolerių, o ne vienas milijonas. Buvo sumokėta per du kartus po 900 tūkst. Kataras mums sumokėjo, kad galėtų per kongresą pristatyti savo planą.“

I.Hayatou pareiškė, kad iš kitų kandidatų nesitikėjo tokių dosnių veiksmų. Tarp jų buvo ir JAV bei Australija.

„Mes neprašėme, kad Kataras sumokėtų. Jie patys pasiūlė. Ir mes nekliudėme kitiems kandidatams“, – sakė jis, pabrėžęs, kad Kataras nemėgino nusipirkti Afrikos atstovų balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.